FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo vrea în cupele europene din anul următor: ce șanse au și ce spune federația

Dinamo a jucat ultima oară în cupele europene în vara 2012, în dubla cu Metalist Harkov, pierzînd în fața ucrainenilor în preliminariile Europa League
Dinamo a jucat ultima oară în cupele europene în vara 2012, în dubla cu Metalist Harkov, pierzînd în fața ucrainenilor în preliminariile Europa League

Articol de - Publicat sambata, 26 septembrie 2015 00:00

Dinamo pregătește dosarul care să permită participarea ”cîinilor” în cupele continentale încă de anul viitor, chiar dacă echipa este defavorizată în fața regulamentelor UEFA: au 10% șanse de Europa din 2016.

Dinamo a ieșit joi, oficial, din insolvență și trage speranțe că va putea juca în cupele europene încă din toamna anului viitor. Gazeta Sporturilor a analizat șansele "cîinilor" în demersul lor la UEFA.

FRF: "Vom sprijini clubul"

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, Răzvan Burleanu, a explicat situația: "Dinamo a ieșit din insolvență, dar, conform regulamentelor UEFA, va avea drept de joc în cupele europene în ediția 2017/2018, cel mai devreme. Nu există club în Europa care să aibă drept de joc în sezonul 2016/2017 în cupele continentale și să fie în insolvență la data de 1 iunie 2015. Ar fi o premieră, dacă se va întîmpla asta. Dacă Dinamo va face vreun demers, FRF îl va sprijini la UEFA, însă forul continental va lua hotărîrea".

Președintele CFR Cluj, Iuliu Mureșan, a lansat zilele trecute ideea că un club aflat în insolvență ar putea primi raport favorabil să joace încă din vara viitoare în Europa, dacă iese din insolvență.

Însă, așa cum a precizat oficialul FRF, afirmația nu e justificată: "E o sesiune pe teme de licențiere la UEFA, care dorește să ajute cluburile eligibile ce au datorii". Aici se încadrează însă grupările care sînt deja eligibile în Europa, UEFA dorind să le ușureze situația financiară, în sensul să le ajute la eșalonarea datoriilor. Adică o cu totul altă speță.

Dinamo: "Am achitat totul înainte de termen"

Roș-albii studiază alături de avocații clubului pregătirea unui dosar care să le ofere șanse: "Ar putea exista, teoretic, posibilitatea de a juca în Europa din 2016. Apărarea noastră se va baza pe faptul că clubul a achitat încă din martie 2015 datoriile, conform planului de reorganizare, am fost de bună credință. Deci Dinamo ar fi fost eligibilă la data de 1 iunie 2015, însă s-au tot amînat termenele de a ieși din insolvență, nu din vina grupării".

Dinamo a cerut încă din primăvară Tribunalului București să dea aviz favorabil ieșirii din insolvență, doar că ANAF a făcut recursuri la Curtea de Apel pînă în toamnă. Însă, conform unor păreri ale specialiștilor, cei de la UEFA vor fi greu de convins să ia în considerare aceste amănunte.

800.000 €au însumat datoriile plătite de către Dinamo conform planului de reorganizare. "Datoriile istorice", acumulate pînă la preluarea clubului de către Negoiță, atinseseră suma de 17,5 milioane de euro

16 lunia petrecut gruparea roș-albă în insolvență, Dinamo fiind prima echipă din România care reușește să iasă din această stare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
zecs93
zecs93  •  26 Septembrie 2015, 16:20

Avem sanse bune sa jucam, stiu ca Uefa a mai dat o derogare in trecut lui Fenerbache parca ( stiu sigur ca era o echipa turceasca) si au jucat fara probleme in Europa. Sper sa putem juca, daca vom juca Negoita la iarna trebuie sa bage mana in buzunar adanc ca sa nu mai dam prilej fcsbistilor sa rada de noi ca ne impiedicam prin tururi preliminare !!! FORZZA DINAMOOO ALEEE !!!

babahuda
babahuda  •  26 Septembrie 2015, 15:55

vochin NU e federatia ..asta e un lingau care sa aciuat pe la frf ...

triarius
triarius  •  26 Septembrie 2015, 15:38

Constat faptul ca toate articolele Dinamo si fcsb sunt pline de suporterii rivalei; ceea ce nu ar fi rau in principiu, schimbul de idei duce la progres, numai sa se discute la obiect si fara invocarea saracelor mame... Pe de alta parte, mai constat faptul ca foarte multi isi dau cu parerea pe teme juridice, fara sa aiba habar de legea insolventei, ce presupune un plan de reorganizare, care sunt criteriile dupa care acesta este realizat, aprobat de instanta si dus la indeplinire. Revenind la fotbal, in mod normal, Dinamo nu are cum sa joace in Europa anul viitor chiar daca se claseaza pe un loc eligibil. Diferenta dintre EUFA si forurile noastre federale este ca acolo se judeca impartial, pe cand la noi inca merg cumetriile, tertipurile, micile intelegeri, toate mizeriile astea care au tras in jos neamul romanesc de la fanarioti incoace. Pana atunci, macar sa aiba Dinamo o echipa cu care sa defileze in campionat si neparticiparea afara sa fie realmente singura problema ramasa de acoperit.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close