FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

OFICIAL FCU Craiova a anunțat primul transfer al verii: jucător sancționat pentru un „BLAT” judecat de FRF!

FCU Craiova a prezentat primul transfer din această vară: portarul Ionuț Gurău (23 de ani), ultima dată la Unirea Slobozia, în Liga 2.
FCU Craiova a prezentat primul transfer din această vară: portarul Ionuț Gurău (23 de ani), ultima dată la Unirea Slobozia, în Liga 2.

Articol de GSP - Publicat joi, 23 iunie 2022 17:43 / Actualizat joi, 23 iunie 2022 19:13

FCU Craiova a prezentat primul transfer din această vară: portarul Ionuț Gurău (23 de ani), ultima dată la Unirea Slobozia, în Liga 2.

La scurt timp după ce l-a prezentat oficial pe Marius Croitoru, clubul din Bănie a comunicat că Ionuț Gurău „e prima achiziție din această vară”.

Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul: David Popovici primește o sumă uriașă pentru aurul de la Mondiale! Ministrul Novak își arogă meritele
CM DE NATAȚIE
Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul: David Popovici primește o sumă uriașă pentru aurul de la Mondiale! Ministrul Novak își arogă meritele

Ionuț Gurău la FCU Craiova

Gurău a evoluat în ultimii 3 ani la Unirea Slobozia. Sezonul trecut, a bifat 20 de partide în eșalonul secund, a încasat 17 goluri și a închis poarta în 8 rânduri.

FCU Craiova a anunțat primul transfer al verii: jucător sancționat pentru un „BLAT” judecat de FRF!

Gurău va avea o misiune dificilă la FCU Craiova, pentru că titularul dintre buturi este Robert Popa (19 ani), om de bază pentru naționala României la Campionatul European U19 din Slovacia.

Gurău, suspendat din cauza unui „blat” anchetat de FRF

În februarie 2022, Gurău a fost amendat cu 10.000 de lei și suspendat două luni de Comisia de Disciplină a FRF, ca urmare a celebrului meci UTA - Daco Getica 6-0, o partidă cu cântec disputată în 2019.

FRF nu a specificat culpa exactă a celor suspendați. Gurău a fost rezervă neutilizată pentru Daco Getica la acel meci.

La peste doi ani de la acel incident, pe lângă Gurău, au fost suspendați și amendați încă 6 jucători: Alin Stoica, Andrei Voineag, Gabriel Răducan, Marius Tudorică, Liviu Gheorghe și Raphael Stănescu - sancțiunile, pe larg, AICI.

Gazeta a dezvăluit în premieră că Federația deține informații oficiale clare despre un aranjament pentru pariuri la partida UTA - Daco-Getica 6-0, disputată pe 28 septembrie 2019, într-un moment în care echipa antrenată de Baciu era sufocată de datorii. Detalii, pe larg, AICI.

Reacția lui Gurău după sancțiune:

Subsemnatul, GURAU ION CRISTIAN, jucător al AFC UNIREA 04 SLOBOZIA, echipa înscrisă in Liga a II a prin prezenta îmi manifest regretul in legătura cu cele întâmplate la meciul UTA ARAD – DACOGETICA BUCURESTI, in campionatul 2019 – 2020 si sunt profund mâhnit de sancțiunea care mi-a fost aplicata in contextul in care in acea partida eu nu am jucat niciun minut. 

Este bine-cunoscut faptul ca la nivelul anului 2019 eram un «copil» fără prea multa experiența in lumea fotbalului, iar anumite lucruri cărora nu le-am putut anticipa efectele mi-au creat la acest moment o imagine eronata fata de ceea ce sunt eu ca fotbalist si membru al unei echipe de fotbal. 

Oricare ar fi fost situația de fapt, precizez cu fermitate ca nu am primit nicio suma de bani pe care sa o fi folosit in scop personal sau in interesul altei persoane, familia mea dezaprobând un asemenea gest, învățându-mă de fiecare de fiecare data ca munca trebuie sa fie singura sursa de venit. Este deasemenea de neînțeles cum după mai bine de trei ani am primit o asemenea sancțiune in contextul in care m-am prezentat de 2-3 ori la Comisia de disciplina din cadrul FRF si de fiecare data am fost întrebat despre modalitatea in care antrenorul echipei Dacogetica întocmea lotul pentru partidele oficiale si oarecum tangențial despre meciul cu UTA ARAD. 

Din cele ce se petreceau la ședințele Comisiei de Disciplina înțelegeam de fiecare data ca nu eu sunt cel cercetat, ca prezenta mea acolo se datora unor fapte minore care nu ar fi avut neapărat efecte in ceea ce mă privește, astfel încât nu am putut anticipa necesitatea formulării unei apărări temeinice. Evoluția mea sportiva de pana acum îmi oferă gradul de înțelepciune care sa mă ajute sa trec peste acest episod nedorit, m-a ajutat sa conștientizez ca uneori asocierea cu anumite persoane in locuri nepotrivite si momente nepotrivite poate avea consecințe nedorite pe viitor, însă eu sunt un profesionist si mă voi pregăti in continuare astfel încât după perioada de suspendarea daca va fi o sancțiune definitiva, sa reintru in circuitul sportiv cu mai multa determinare, ambiție, mai bine pregătit si mult mai atent la oamenii din jurul meu

Ionuț Gurău pentru liga2.prosport.ro

UTA - Daco Getica 6-0. Iată cum au arătat cele două echipe:

UTA: Iacob – A. Rus, Ilie, Melinte, Tomozei – Moise, Isac (Lorenzi 66) – Buhăcianu, Miculescu (Oroian 80), C. Rus (Ursu 61) – Ioniță
Antrenor: Laszlo Balint

Daco-Getica: Began – Puțaru (Tudorică 25), Al. Stoica (Gheorghe 46), R. Prodan, Jica – R. Neacșu, Iani – M. Stancu, V. Mihai (Cuibari 65), Voineag – Răducan
Antrenor: Marius Baciu

Arbitri: Andrei Țiții (Șura Mică – Sibiu), Radu Despa, Cristian Lucaci (ambii din Baia Mare).
Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei)

Marcel Pușcaș, director general FCU Craiova: „Vom debloca transferurile”

FCU Craiova nu a putut înregistra jucători noi în 2022, pentru că nu achitase complet datoria căte foștii fotbaliștii Michael Baird, aproximativ 240.000 de euro, și Joshua Rose, în jur de 100.000 de euro.

„Am plătit jumătate din datorie, 220.000 de euro, și urmează să plătim la sfârșitul lunii sau în iunie a doua jumătate din datorie, de vreo 200.000 de euro”, declara Adrian Mititelu jr, în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, în luna mai.

Contactat azi de GSP.ro, Marcel Pușcaș, directorul general al oltenilor, a declarat: „Interdicția se va debloca, avem timp”.

Din cauza intedicției, nici atacantul Aurelian Chițu și fundașul dreapta Gabriel Enache nu au putut fi înregistrați la echipă, deși au bătut palma cu Mititelu încă din iarnă. Ei s-au antrenat cu echipa pe toată durata play-out-ului fără să prindă vreun minut într-un meci oficial.

3 jucătoriau plecat în această vară de la FCU Craiova: Bradley Diallo, Sorin Bușu și Alberto Cobrea

Cât a investit Adrian Mititelu la FCU Craiova: „Îți vine să arunci fotbalul la gunoi!”

Adrian Mititelu vrea un moderator TV în conducerea lui FCU Craiova: „Avem un acord verbal”
FCU CRAIOVA
Adrian Mititelu vrea un moderator TV în conducerea lui FCU Craiova: „Avem un acord verbal”
Adrian Mititelu Jr., lovitură de la Tribunalul Pitești » Cererea i-a fost respinsă
FCU CRAIOVA
Adrian Mititelu Jr., lovitură de la Tribunalul Pitești » Cererea i-a fost respinsă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
terranovaaa
terranovaaa  •  24 Iunie 2022, 14:33
Postat de kuba_ pe 24 Iunie 2022, 10:39

Vezi ca omul E coklar cu acte in regula :))) isi pune poze cu fete de la saloane auto sau care fac reclame la produse ***

Deh gelule cand arati ca mine atragi, iti recomand sala si tie si lui pufulete zis gogosica.

terranovaaa
terranovaaa  •  24 Iunie 2022, 14:31
Postat de george.br pe 23 Iunie 2022, 23:49

Nu, Prostea, nu e Neymar ca n-am mai avut loc de voi si ni l-ati suflat! E al patrulea portar din lot, ca asa e normal sa fie, cate patru. Tu mai bine vezi-ti de papusarul ala de Cart! Fa bine si ajuta-l sa-i stranga bagajele custodelui, lasa grija altuia!

Ghita prost te-am lasat si mai prost te-am gasit. Explica-mi cum e cu invidia cu transferul acestui nimeni? Cartu e o legenda dar ce normal ca nu inseamna nimic pentru un fan al echipei fondata in 2017.

ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  24 Iunie 2022, 11:49

Blaturile celor de la fcsb nu le mai vede nimeni !

Vezi toate comentariile (13)
Comentează