FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Edward Iordănescu: „Ce caută Dinamo în play-out? Au condiții, bani, infrastructură! Au greșit selecția”

Articol de - Publicat joi, 14 martie 2019 12:13

Edward Iordănescu, antrenor la Gaz Metan Mediaș, nu și-a renegat niciodată apartenența stelistă și se pregătește duminică de un alt duel cu Dinamo, echipă pe care ar fi putut-o antrena în acest moment.

A devenit un adversar tradițional al "câinilor", cu toate că acum ar fi putut fi antrenorul lui Dinamo. Edward Iordănescu a fost ofertat în septembrie 2018 să fie tehnicianul roș-albilor, după demiterea lui Florin Bratu, dar a refuzat și s-a apelat la Claudiu Niculescu, care a fost schimbat cu Mircea Rednic după doar 20 de zile.

Duminică, Iordănescu este în fața unui alt duel special și este surprins de un detaliu.

"Au greșit selecția"

"Întâlnim cel mare tare adversar din play-out, și ca tradiție, și ca valoare. Nu o percepem ca o finală, cel puțin nu e pentru noi. E un meci deschis oricărui rezultat, contra unui antrenor cu mare experiență, pe care eu îl apreciez foarte mult, care dacă-și gestiona mai bine lucrurile, din timp, ar fi fost în play-off, acolo unde cred că este locul lui Dinamo. M-a surprins că Dinamo e în play-out și nu în play-off, fiindcă am avut mai demult o discuție scurtă cu oamenii din conducerea clubului, iar condițiile sunt foarte bune, cu un fond de salarii ridicat, plătit la timp, au o infrastructură bună. Dar cei de acolo știu mai bine ce s-a întâmplat, dacă făceau o selecție mai atentă, nu erau aici. Dinamo, conform tuturor criteriilor legate de fotbal, de la fani, finanțe, lot, antrenor, infrastructură, trebuie să fie în play-off", a declarat ieri tehnicianul medieșenilor pentru Gazeta Sporturilor.

I-a retrogradat în play-out

Iordănescu, care a refuzat Dinamo pentru trecutul său stelist, se confruntă din nou cu această echipă după un an. Pe o ninsoare teribilă, Astra, echipa pe care o pregătea atunci, a învins Dinamo condusă de Vasile Miriuță, scor 2-0, și-a retrogradat-o în play-out, în sezonul anterior.

"Eu am pregătit acea partidă ca să câștige echipa mea, Astra, nu ca să scot Dinamo din play-off. E vorba de profesie, nu de ură. Am fost crescut în altă curte și sub alte culori, dar n-am nimic contra clubului din Ștefan cel Mare. N-am nici acum nicio luptă personală cu cineva de la Dinamo, joacă două echipe", a comentat Edi.

"Discuțiile cu Dinamo au fost foarte scurte. E singurul club din România unde n-aș putea lucra pentru că aș fi perceput ca un antrenor crescut într-o curte rivală. Nu știu dacă m-aș putea adapta locului și probabil aș trăda partea stelistă. E o parte a inimii mele care întotdeauna va proteja trecutul meu"
Edward Iordănescu, antrenor Gaz Metan

4 victoriia strâns Edi Iordănescu în 11 meciuri contra "câinilor" în toate competițiile, alături de alte 4 remize și 3 eșecuri. Golaveraj 18-13

Duelurile Mircea Rednic - Edward Iordănescu

Ediție Competiție Meci Învingător
2014/2015 Liga 1 Petrolul - Pandurii 0-1 Edward Iordănescu
2015/2016 Liga 1 Pandurii - Dinamo 2-2 Remiză
2015/2016 Cupa Ligii Pandurii - Dinamo 0-2 Mircea Rednic
2015/2016 Cupa României Pandurii - Dinamo 2-3 Mircea Rednic
2015/2016 Liga 1 Dinamo - Pandurii 2-1 Mircea Rednic
2015/2016 Liga 1 Dinamo - Pandurii 1-1 Remiză
2015/2016 Liga 1 Pandurii - Dinamo 0-0 Remiza

APRECIERE: Ce spune despre Nistor

Edi Iordănescu se va confrunta cu Dan Nistor, un jucător cu care a colaborat foarte bine, i-a fost căpitan de echipă mai bine de un an la Pandurii. Iar decarul "câinilor" îl are pe Edward drept mentor.

Întrebat dacă Nistor ar merita să fie convocat la prima reprezentativă, antrenorul Mediașului a comentat:

"Nu-mi pot permite să-i fac eu recomandări sau echipa lui Contra, dar Nistor este extrem de valoros și un caracter deosebit. Dacă au fost neînțelegeri, ei știu cel mai bine. Dar totul ține de trecut, iar dacă ține de acel moment, toată lumea trebuie să-l depășească. Dacă valoarea spune că merită să fie convocat, atunci să fie adus la națională, însă nu fac eu selecția sau mă bag în munca altui antrenor".

Despre Dan, Edi a spus: "Pentru mine nu e o surprindere că e un fotbalist decisiv. Eu am lucrat excelent cu el".

VIITOR: Ce-ar face dacă l-ar căuta FCSB

Iordănescu junior a fost în câteva rânduri pe lista lui Gigi Becali, iar acum FCSB s-a îndepărtat din nou de titlul pe care nu l-a mai câștigat de 4 ani. "Vă așteptați să vă caute Becali sau FCSB?" a fost chestionat tehnicianul. Răspunsul a fost diplomatic:

"Mă aștept să joace bine Mediașul, în rest nu am alte așteptări. În fotbal nu poți să faci planuri și n-am target-uri că trebuie să ajung antrenorul unei echipe anume. Niciodată nu mi-am pus target: "Trebuie să ajung la Steaua!". Țelul meu este să-mi fac munca bine acolo unde sunt. Dacă vor apărea oportunități mai bune, să fie în baza muncii depuse de mine. Fiecare cu serviciul lui, eu sunt la Gaz Metan Mediaș, mă interesează doar jocul cu Dinamo".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
comedy.central
comedy.central  •  14 Martie 2019, 17:12

Eu cred ca edy ar fi facut figura frumoasă la Dinamo.

rocky2
rocky2  •  14 Martie 2019, 16:29

Cand atata minte ai incat sa ofertezi antrenori crescuti la rivali inseamna ca iti meriti soarta de pleyautist! E clar ca Negoita nu se pricepe nici macar cat ciobanul la fotbal!

whiteredarad
whiteredarad  •  14 Martie 2019, 16:20

Inainte de a comenta despre altii Eduard Iordanescu trebuie sa isi vada "lungul nasului". El nu a avut mari realizari, ca antrenor, asa ca e penibil cind vorbeste ...despre altii. Anul asta "a scos" gaz metam din play-off, la ASTRA nu a realizat ( nici cit Enache, urmasul sau) ...numele lui "taticu' " tine de cald tot mai putin. Are liniste la Gaz metan, dar nu sar in ochi....rezultatele !

Vezi toate comentariile (16)
Comentează