FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

VIDEO EXCLUSIV Eric are încredere în Rădoi, dar e dezamăgit de fotbaliști: „Le lipsește mândria!” + „Tricolorul” pe care mizează

Eric de Oliverira (34 de ani) a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. Fotbalistul de la FC Voluntari are încredere în Mirel Rădoi și vrea un proiect pe termen lung la echipa națională a României.
Eric de Oliverira (34 de ani) a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. Fotbalistul de la FC Voluntari are încredere în Mirel Rădoi și vrea un proiect pe termen lung la echipa națională a României.

Articol de GSP - Publicat marti, 10 noiembrie 2020 16:51 / Actualizat marti, 10 noiembrie 2020 20:29

Eric de Oliverira (34 de ani) a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. Fotbalistul de la FC Voluntari are încredere în Mirel Rădoi și vrea un proiect pe termen lung la echipa națională a României.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 21:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de Youtube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Eric, vorbeam de Hagi. Îl vezi antrenorul echipei naționale? 
- Toată lumea știe calitățile domnului Hagi, îl respect foarte mult. Dar eu în momentul de față cred că merită să avem încredere în Rădoi. Este un antrenor capabil, a dovedit asta la naționala Under 21. O să vină și momentul domnului Hagi, echipa va avea de câștigat, dar trebuie să avem răbdare cu Rădoi. 

- Ce nu merge la naționala noastră? 
- Uffff! Am multe de zis, chiar am multe de zis, dar nu-mi permit să zic. Eu mă simt... 

- Spune-ne, Eric! 
- E ciudat! Mă simt român și mă uit la toate meciurile echipei naționale. Mă doare când pierdem. Se vorbește, de exemplu, foarte mult despre Ianis. El e un jucător de clasă mare, pe care l-am văzut și cu care m-am antrenat. Știu că este un jucător mare, dar lumea nu are răbdare. Aveți răbdare! 

- În plus, pe spatele tricoului scrie Hagi! 
- Și dacă poartă Hagi pe spate nu mai sperați să fie ca taică-su că nu o să fie! El are potențial să fie mai mare sau mai mic. Dar el este Ianis, nu este Gheorghe Hagi! Părerea mea e că e un jucător foarte mare, dar trebuie avută răbdare. Noi nu mai mergem la Euro, drumul spre Nations League e înfundat. Ce trebuie să facem?

- Păi, ce să facem?
- Haide să reînnoim echipa națională! Hai să aducem jucători tineri, faceți un proiect pentru patru ani. Să zicem că nici în Qatar n-ajungem, hai să facem o bază. Dacă te uiți la Generația de Aur, jucau la echipe de afară și erau constanți la națională. Astăzi nu mai avem jucătorii ăștia.

- Tu zici că trebuie un proiect de la zero?
- Eu zic că trebuie să ne creăm o bază și o echipă. Un proiect! Eu, în 2008, am auzit cum ministrul sportului din Germania a spus că jucătorii din naționala Under 17 și Under 20 vor lua Campionatul Mondial. Așa s-a întâmplat! Ozil, Muller și toți ăștia care au dat 7-1 Braziliei! Au luat Campionatul Mondial. Și-au făcut un proiect, o bază. Hai să luăm jucători tineri, să pregătim echipa, să aibă o structură pentru viitor. Și-n Brazilia, numai de la Neymar vă mai puteți aștepta ceva, un jucător fenomenal, dar ultimul.

- Dacă băgăm tineret luăm doar bătaie!
- Ce contează că luăm bătaie? De ce să-l dăm afară pe Rădoi după trei meciuri pierdute? Asta e rezolvarea? Noi suntem deja pierduți, dar nu e vina doar a antrenorului. El îi alege pe cei mai buni, dar lipsește mândria! Lipsește mândria! Când ești la echipa națională înseamnă că ești cel mai bun din țara ta! Du-te acolo cu sufletul, măcar să văd asta pe teren. Nu e problemă că pierdem cu 0-4, dar să vedem dăruire! Eu zic că avem jucători capabili, dar le lipsește mândria că sunt acolo. Eu am colegi care merg mândri la naționale, dar n-au șanse că joacă x sau y.

Vezi și alte știri din emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”:

EXCLUSIV Giovanni Becali, amintiri incredibile cu președintele Barcelonei: „Avea să-mi dea niște bani. Erau vrăjeli fumate"

VIDEO EXCLUSIV Cosmin Contra admite problemele financiare de la Dinamo: „Eu nu am luat niciun ban până acum! Trebuie să cred, dacă nu, atunci proiectul a existat doar din vorbe”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
fcsbist.de.mic
fcsbist.de.mic  •  10 Noiembrie 2020, 20:32

Nu mandria lipseste ci valoarea.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează