FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Eugen Neagoe, al doilea cel mai slab debut la Universitatea Craiova! Cine e marea dezamăgire a patronului Mihai Rotaru

Eugen Neagoe, al doilea cel mai slab debut la Universitatea Craiova
Eugen Neagoe, al doilea cel mai slab debut la Universitatea Craiova

Articol de , - Publicat miercuri, 01 martie 2023 09:00 / Actualizat miercuri, 01 martie 2023 12:43

Eugen Neagoe (55 de ani) a plecat cu stângul la CS Universitatea Craiova: 7 puncte în primele 6 etape pe bancă. Doar Jerry Gane a început mai rău, numai două puncte în tot atâtea meciuri.

Universitatea Craiova arată destul de modest și cu Eugen Neagoe pe bancă. Mai ales în deplasări, de unde, în acest an, n-a adus decât un punct din 4 partide. După al treilea eșec „afară” în 2023, 0-1 la Voluntari, Gică Popescu a fost extrem de dur cu tehnicianul oltean.

Craiova îmi pare o echipă stinsă de la venirea lui Neagoe. Acel spirit oltenesc pare că a dispărut. De la început am văzut o echipă în expectativă, cu atacanții la 30 de metri de terenul advers. O echipă de talia Craiovei trebuia să aibă altă atitudine, mai ales că juca împotriva uneia care pierduse ultimele 5 meciuri. Mi s-a părut, la fel ca în alte partide, o echipă stinsă”, a punctat „Baciul” la Prima Sport.

Brazilianul Eric a revenit în Liga 1 » Prezentat de pretendenta la titlu: „Abia aștept să sărbătorim un nou trofeu!”
CONTRACT
Brazilianul Eric a revenit în Liga 1 » Prezentat de pretendenta la titlu: „Abia aștept să sărbătorim un nou trofeu!”

Victor Pițurcă, mai puține puncte decât „interimarul” Papură

Neagoe, cu doar 7 puncte adunate în primele 6 etape, e antrenorul cu al doilea cel mai slab debut dintre toți cei care s-au perindat pe banca echipei de la promovarea în Liga 1, în 2014. Un start mai modest decât al lui a avut Jerry Gane (iunie/septembrie 2014): 2 remize, 4 eșecuri, rezultate în urma cărora a fost îndepărtat.

Dar fostul internațional n-avea experiență în meserie și nici un lot de calitatea celui de azi la dispoziție. La fel, Daniel Mogoșanu (ianuarie/iunie 2016). Acesta a reușit totuși să adune 10 puncte în primele 6 runde, exact ca mult mai titratul Laurențiu Reghecampf în 2021/2022.

Șeful de altădată al lui Neagoe la națională, consătean din Orodel, Victor Pițurcă a avut și el un start „mișcat” pe banca Universității, în septembrie 2019: 8 puncte în primele 6 meciuri din Liga 1. Fostul selecționer al României avea să și arunce „prosopul” în luna decembrie a acelui an, pe motiv că nu-și poate atinge obiectivul, titlul, cu lotul avut la dispoziție. 

Piți a punctat mai puțin chiar și decât „interimarul” Corneliu Papură, care a reușit 9 la primul dintre cele trei „mandate” bifate pe banca oltenilor (aprilie/august 2019).

Bergodi, cel mai bun debut la CS Universitatea Craiova

De departe cel mai bine a plecat la drum Cristiano Bergodi (iunie/noiembrie 2020): 6 victorii din 6, 18 puncte! O serie ruptă de acea finală de titlu pierdută în fața CFR-ului, pe „Ion Oblemenco” (1-3). Tehnicianul italian e urmat, la 4 puncte distanță, de cuplul Emil Săndoi/Sorin Cârțu, care a condus echipa în perioada septembrie 2014 - ianuarie 2016. Cei mai buni dintre oltenii care au stat pe banca lui CSU!

Podiumul este completat de Marinos Ouzounidis (februarie/iulie 2021). Un antrenor cu profil defensiv, grecul a bifat totuși 13 puncte la debut, pentru ca apoi să câștige Cupa și Supercupa României. Erau trofeele doi și trei de la promovare, după Cupa cucerită în 2018, cu Devis Mangia la comandă. În funcție din mai 2017 până-n iunie 2019, italianul debutase cu 12 puncte în primele 6 meciuri de campionat.

Mirel Rădoi, marea dezamăgire de la CS Universitatea Craiova

Tot 12 puncte au făcut și Mirel Rădoi, și Gigi Mulțescu. Însă Rădoi (august/decembrie 2022) este de departe marea dezamăgire a patronului Mihai Rotaru. Acesta și l-a dorit foarte mult, iar când, în sfârșit, a reușit să-l aducă, fostul selecționer al României nu doar că nu i-a confirmat așteptările, dar l-a lăsat baltă în plin sezon și cu un proces pe cap. 

Aflați printre jucătorii suspendați la un moment dat de Mirel, Sergiu Hanca și Ionuț Vână au dat clubul în judecată și cer despăgubiri de 7,5 milioane de euro!

Cum au performat antrenorii Craiovei în primele 6 etape*

Eugen Neagoe, al doilea cel mai slab debut la Universitatea Craiova! Cine e marea dezamăgire a patronului Mihai Rotaru

Citește și:

Ultimul eșec poate aduce un șoc în Liga 1: „Trebuie schimbat ceva, poate antrenorul”

Basarab Panduru, șir de ironii după Farul - Sepsi: „Mai iau vreun punct doar cu Csikszereda!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  01 Martie 2023, 20:49
Postat de .koba pe 01 Martie 2023, 18:16

Foloseste ba! Radem de voi non-stop!

Tu ar trebui sa comentezi la play out. Nu e locul tau aici

rav410wrc
rav410wrc  •  01 Martie 2023, 19:29

Dl. Nea Goe n-are nici o treaba, cu fotbalu' ... El este un tip super ranchiunos, ca si varu-su nea Pitzi, iar singura si cea mai mare ranchiuna, a dansilor, este pe nea JJ si pe fcsb !! ;))) Stati sa vedeti, cand s-or "lupta", pt locurile 4-5, din play-off !? :(((

.koba
.koba  •  01 Martie 2023, 18:16
Postat de albalbastru72 pe 01 Martie 2023, 13:05

Domnul Botezatu,un continut de calitate,critic dar constructiv si mai ales pozitiv s-ar fi putut scrie?Ca asta nu foloseste nimanui la nimic...

Foloseste ba! Radem de voi non-stop!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close