FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Ionel Ganea, despre faza în care i-a rupt piciorul lui John Kennedy și de ce n-a jucat la Steaua: „Ăsta e adevărul!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 martie 2021 21:30

Ionel Ganea, unul dintre cei mai importanți atacanți din istoria „naționalei”, a fost invitatul emisiunii "Prietenii lui Ovidiu", difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Acesta a povestit episoadele controversate cu Felix Magath, Glenn Hoddle și Ladislau Boloni, dar explică și accidentarea pe care i-a provocat-o lui John Kennedy, într-un meci cu Scoția.

- Povestea cu Felix Magath?
- Eu am întârziat la masă, dar nu din vina noastră, a jucătorilor, tot din vina antrenorului. Nu apucaserăm să mâncăm desertul, nu era normal să-l mâncăm?! Eu am rămas cu înghețata, s-o mănânc. A început ședința, el mi-a zis să n-o mănânc. N-am aruncat cu înghețata în el, Doamne ferește!, am aruncat-o p-acolo. În folclor se păstrează multe, dar nu e adevărat.

- Și la Wolverhampton, cu Glenn Hoddle?
- A fost cel mai dur antrenor pe care l-am avut. Era pornit pe mine.

- De ce?
- Avea probleme și mereu se lua numai de mine! Indiferent dacă jucam sau nu jucam, tot eu eram problema acolo! E clar că el avea o problemă cu mine. Eu jucam fotbal ca în Anglia, nu jucam ca domnișoarele. Nu-i convenea și mă lua deoparte. Îmi zicea că nu știu ce și nu știu cum.

- Ai jucat la Rapid și la Dinamo, dar la Steaua n-ai ajuns!
- Am fost doar la stadiul de discuții. Una am avut-o cu domnul Păunescu la București, înainte să merg la Craiova. Și una cu domnul Gigi Becali, când eram în Anglia. Nu pot să vă răspund eu de ce n-am ajuns. Nu eu luam deciziile. Eu am discutat de principiu cu ei, atâta tot. Nu ne-am înțeles, ăsta e adevărul.

- Scandalul cu Boloni cum a fost?
- N-am avut nicio contră cu Boloni, doar am strigat la el. Era antrenorul echipei naționale, eram pe bancă, iar eu i-am zis lui domn Pompiliu, la pauză: "Domne, mă doare spatele. Te rog frumos spune-i antrenorului că mă doare spatele!".

- Și nu i-a zis?
- Nu i-a zis și de aici au ieșit discuțiile. Lumea a început să strige la Boloni să mă bage în teren. I-am transmis doctorului la cabine, la pauză, că mă doare spatele. Așa se făcea. Asta era ordinea, să anunți doctorul. Am intrat până la urmă pe teren...

- Ganezule, vreau să vorbim și de un episod neplăcut al carierei tale. Accidentarea lui John Kennedy.
- Sincer, n-am vrut să-i rup piciorul! Credeți-mă că n-am vrut! Dacă puneți și acum reluarea o să vedeți că arbitrul fluierase, iar el a venit în alunecare. Eu m-am ferit și am sărit, iar când am căzut, am căzut direct pe piciorul lui. N-a fost intenție să-i rup piciorul! Era un băiat tânăr, dar și eu eram tânăr. Așa s-a întâmplat...

- El a susținut că din cauza acestei accidentări n-a mai fost la un nivel înalt.
- Câte picioare s-au mai rupt de-atunci? Nu a fost intenția mea să-i rup piciorul. Eu am înțeles de la un coleg din Scoția că el nu și-a făcut recuperarea așa cum ar fi trebuit. Juca la Celtic, dar s-a lăsat din cauză că nu și-a făcut recuperarea ca lumea. Și eu am avut ligamentul rupt și nu m-am lăsat. Dacă faci recuperarea cum trebuie, nu ai nicio problemă.

- Ai mai vorbit cu el?
- Ce să vorbesc cu el? Nu îl cunoșteam deloc. I-am cerut scuze în public, ce să-i mai fac? Îl încălzea pe el că îl sunam?

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU IONEL GANEA:

CITEȘTE ȘI:

Panduru și Dinu îi cer explicații lui Rădoi: „L-a convocat, dar e jalnic! N-am văzut niciodată atitudinea asta, nu e din fotbal”

Victor Ciutacu a răbufnit după scandalul legat de vaccinarea Simonei Halep: „Nimic nu mă scoate mai tare din minți decât «curvăsăria» politică proastă”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
irriducibili78
irriducibili78  •  25 Martie 2021, 11:24

Cat tupeu pe acest criminal..pai arbitrul a intrerupt joxul tot din cauza lui.a fluierat ca dl ganea era cu mana in gatul si fata unui scotian. Referee a observat si a fluierat,dupa care de frustrare l a rupt pe copil absolut intentionat.asta e animal,nu e om.rusine ca a purtat vreodata tricoul Romaniei.

mda....
mda....  •  25 Martie 2021, 08:40
Postat de winandhit pe 24 Martie 2021, 22:34

crede-ma,la ce faceau aia de la fcm bacau meritau inca vreo 5 de la bacau acelasi "tratament". aia erau vasalii lui vitan barzesti. de eram antrenor la Steaua pe atunci puneam in fiecare meci sa faca fiecare jucator de la Steaua cum a facut lacaatus.

Mentalitate pur balcanică...

511110169080791
George Burcasimi  •  25 Martie 2021, 06:49

Jucatorii trebuie sa se respecte intre ei ,caci toti joaca sa-si castige o paine ! Sunt accidente care nu se fac intentionat ,cum a fost cazul lui Gardos ,care a accidentat un fotbalist din divizia A ,dar nu a fost nici fault ,dar comisiile i-au dat vreo 8 etape de suspendare ! Am revazut faza de sute de ori ,si nu a fost vreo intrare criminala ! La Lacatus ,da .Asa ca este foarte bine ca s-au luat masuri impotriva cotonogarilor .Pacat ca este tolerat Sergio Ramos ,care ar merita vreo corectie sau o suspendare drastica pentru fiecare meci !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close