FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN MEDIAȘ

EXCLUSIV Edward Iordănescu se destăinuie după ce a dus-o pe Gaz Metan în play-off: „Nu știu câți antrenori au reușit asta, sunt unic” » Ce obiectiv și-a setat

Articol de - Publicat luni, 24 februarie 2020 11:45

Edward Iordănescu (41 de ani) a făcut istorie, a treia oară în play-off, cu o altă echipă, Gaz Metan, după Pandurii și Astra. A dezvăluit că Mediașul nu va fi în sfera de influență a vreunei candidate la titlu.

„E o minune, da, e o minune!”. Acesta ar fi titlul din ziar, din Gazeta Sporturilor, pe care Edward Iordănescu l-ar oferi "dacă aș fi ziarist și aș vorbi despre performanța Gazului"

Antrenorul de 41 de ani a intrat în istorie ca primul tehnician ce duce trei echipe diferite în play-off, Pandurii, Astra și Mediaș, conducând o trupă aflată în insolvență în top 6 pentru cel mai bun rezultat din istoria de 75 de ani ai grupării. 

Edward Iordănescu: „Dumnezeu ne-a ajutat că am fost corecți” 

Edi a vorbit în premieră după succes pentru GSP.ro „Dumnezeu ne-a ajutat fiindcă am fost corecți cu munca noastră, iar El ne-a răsplătit. Gaz Metan a meritat, am jucat, am fost pozitivi, am produs rezultate bune. Nimeni nu ne poate contesta. Mi-e greu să fac paralele, comparații, fiecare performanță are magia ei. 

Este o performanță extraordinară, știu ce înseamnă pentru club, pentru oraș, e cel mai mare rezultat pentru Gaz Metan. 

Este o bornă, un moment incredibil. Băieții trebuie lăudați, e meritul lor, dar și al factorilor de conducere de la club și publicului. Situația noastră de insolvență și pierderea a 17 jucători în vară au făcut și mai grea lupta, dar și mai frumoasă. Noi nu aveam impus de club obiectivul de a ajunge în top 6, nimeni nu îndrăznea să se gândească la un asemenea vis”. 

Ioan Mărginean: „Am plecat cu un blestem mereu, dar am învins” 

Președintele Ioan Mărginean afirma într-un interviu acordat GSP că jucătorii vor împărți un bonus de 186.000 de euro, din drepturile TV, pentru o clasificare cel puțin pe locul 6. 

„Am solicitat ca fiecare jucător să aibă un bonus de performanță. Nu pot da eu acum cifre, nici nu mă pricep, nici nu sunt genul să ofer cifre, dar sumele adunate la toți cei 26 de jucători cred că se apropie de ceea ce v-a comunicat președintele. Se va lua în calcul minutele jucate de fiecare, aportul”.

Ce va urma pentru Mediaș în play-off? „Să consumăm sentimentul de euforie, care e uman, mai ales că a fost un context greu. Sunt de 10-11 ani în fotbal, chiar nu mai sunt un tânăr la început de drum în fenomen, pot spune că a fost cel mai greu an din viața mea. Sau un an și jumătate de când sunt la Mediaș, de când am preluat echipa de la prietenul și colegul meu, Mihai Teja. 

Am avut tot felul de restricții, însă a fost o experiență unică. Nu știu câți antrenori au intrat în play-off cu trei echipe diferite. Cred că sunt unic. Și-am plecat cu un blestem mereu, cu multe lipsuri. Eu vreau să promit, deși e greu să o fac, dar atât timp cât voi fi aici, Gaz Metan va intra pe teren dreaptă, corectă, fără interese colaterale, nu va trata un meci diferit față de altul. 

Vom sta drepți, corecți, nu încovoiați! Ne vom respecta blazonul, onoarea, vom face interesul nostru, nu jocurile altcuiva. Merităm că 25 de etape din 26 din sezonul regulat am stat pe locurile 1-6", a spus, răspicat, Iordănescu. 

Pleacă Edward Iordănescu la vară?

Totuși, la finalul campionatului, lui Edi îi expiră contractul cu Gaz Metan și e posibil să închidă experiența la Mediaș: 

„Din vară, este posibil să iau alt drum. Dacă va fi să plec, o să rămân cu sentimente extraordinare. Mi-e greu să prognozez. M-am atașat de oameni, de locuri, de conducere, în frunte cu președintele Mărginean pe care l-am terorizat, de aceea îmi cer scuze public fiindcă am pus presiune și am trecut peste ierarhii. 

Oricum, a arătat bine în vestiar, eu nu l-am văzut, dar am savurat imaginile. Mărginean și-a lăsat casa, familia, ca să producă performanță la Mediaș. Dar s-ar putea ca prima șansă în vară e să iau un alt drum”.

88.000 de europe lună este bugetul de salarii la Gaz Metan

2018este anul în care Edward a luat Supercupa României cu CFR Cluj

2019este anul în care Edi Iordănescu și medieșenii au încheiat pe locul 1 în play-out

„Trofeul luat la CFR Cluj, culmea!, mi-a scurtat șederea mea la acel club! Au fost probleme interne, mi-a rămas o rană deschisă mult timp. După aceea, am căutat mereu proiecte în care să mă implic și să am continuitate. Au fost tentații, dar am decis să rămân loial Gazului”

„N-am o chestie personală cu arbitrii, e o chestie de temperament a mea. Nu vrea să fiu acuzat de lipsă de modestie, eu trăiesc pentru fotbal, mă implic 24 de ore din 24 la munca mea, familia mea mi-e la București, eu locuiesc la stadion la Mediaș. Dar îmi fac mea culpa față de arbitri, îmi doresc să fiu mai calm” - Edward Iordănescu, antrenor Gaz Metan

VIDEO // Ioan Mărginean a plâns în direct la GSP Live

Vezi și: 

VIDEO EXCLUSIV // Scandal la Gaz Metan după calificarea în play-off! Ioan Mărginean s-a războit cu administratorul judiciar la GSP Live

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (8)
gazistu
gazistu  •  25 Februarie 2020, 01:47

de acum nu mai conteaza...

1566178743642986
Vlad Hartea  •  24 Februarie 2020, 18:02

Cam multa tevatura pentru acest baiat !! Este un antrenor bunicel, dar pana acum nu are niciun titlu, sau macar vreo cupa in Romania !! Poate Iordanescu a uitat, dar cea mai mare performanta la Gazului nu este acest play-off, ci prezenta echipei in cupele europene in sezonul 2010-2011 !!

mosierul
mosierul  •  24 Februarie 2020, 15:02
Postat de synystergates pe 24 Februarie 2020, 12:11

Ce i-a crescut nasu' dupa ce a primit meciul pe tava de la Dinamo :))

...Limoniu s-ar vinde și pentru 50 de lei...vorbește și Edi ăsta , așa ca să nu tacă ...se știa dinainte că lupta pentru Playoff ca fi doar intre Viitorul și Astra

Vezi toate comentariile (8)
Comentează