FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV FCSB chiar îl are pe Xavi! Cealaltă nestemată a echipei lui Becali are cifre extraordinare!

Gabriel Simion, mijlocașul la închidere de la FCSB, are doar 22 de ani, dar are cifre comparabile cu ale celor mai buni jucători pe postul lui în Europa!
Gabriel Simion, mijlocașul la închidere de la FCSB, are doar 22 de ani, dar are cifre comparabile cu ale celor mai buni jucători pe postul lui în Europa!

Articol de , , - Publicat vineri, 26 februarie 2021 08:10 / Actualizat vineri, 26 februarie 2021 09:19

Gabriel Simion, mijlocașul la închidere de la FCSB, are doar 22 de ani, dar are cifre comparabile cu ale celor mai buni jucători pe postul lui în Europa!

Octavian Popescu a monopolizat întreaga atenție din perspectiva jucătorilor tineri pe care FCSB i-a propulsat la nivel înalt pe parcursul actualului sezon, însă există în lotul liderului din Liga 1 un alt fotbalist care impresionează la un capitol. 

E vorba despre Gabriel Simion, mijlocaș la închidere ale cărui cifre în privința celui mai important parametru pentru postul pe care joacă, cel al paselor precise, sunt fabuloase, conform Instat. Ceva atipic și pentru nivelul campionatului din România, dar mai ales pentru un fotbalist care încă e eligibil pentru naționala de tineret: Simion are pe parcursul actualului sezon un procentaj al paselor bune oferite colegilor de 93%! 

În condițiile în care a bifat fix jumătate dintre meciurile de campionat, 12 din cele 24 de etape. Pragul atins de Simion e unul realmente formidabil și, evident, conduce topul închizătorilor din Liga 1. Dintre toți ceilalți, unul singur se mai poate lăuda că a trecut de procentajul de 90%: Mateiu, mijlocașul celor de la U Craiova.

În rest, de la Paul Anton la Hoban și de la Jonathan Rodriguez până la Crepulja, niciunul nu poate rivaliza cu puștiul pe care FCSB îl are în lot și pe care l-a readus după ce sezonul precedent a evoluat la Astra Giurgiu.

Gabriel Simion, cifre extraordinare la FCSB: 52 pase bune din 53!

Au fost meciuri în care Simion a reușit să atingă chiar și sută la sută pase bune. E drept, a făcut-o în jocurile în care a fost folosit un număr mai mic de minute și a controlat mai puține baloare. Exemple: confruntările cu Chindia, UTA și Botoșani. În schimb, Simion are câteva partide cu un volum mare de pase și cu un procent al celor reușite deosebit de important. Exemple: cu Hermannstadt, scor 5-0, a încercat 53 de pase și i-au ieșit nu mai puțin de 52!

Procentaj ce trece de 98%!

Apoi, cu FC Argeș, a atins 98% în cele 49 de pase oferite, iar în meciul de Europa League cu Backa Topola, în care s-a aflat pe teren în toate cele 120 de minute, a avut un procentaj de 93% la cele 83 de pase!

Recordul lui Xavi: 96 din 96!

Titlul acestui articol e „FCSB chiar îl are pe Xavi". De ce poate fi comparat, păstrând proporțiile, Simion cu cel care a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști ai Barcelonei lui Pep Guardiola? Fiindcă mijlocașul spaniol a șocat realmente prin procentajele pe care le bifa, aproape meci de meci, în privința paselor precise. Poziția lui în teren era una chiar mai expusă la a greși pase decât cea a unui închizător. 

Evolua ca inter, alături de Iniesta și de mijlocașul defensiv Busquets, în modulul clasic 4-3-3 al Barcelonei, iar ceea ce a făcut în meciul cu PSG din primăvara lui 2013, din „sferturile" Champions League, e de istoria fotbalului! Atunci, playmakerul Barcei a avut un procentaj de 100% al paselor corecte, iar performanţa este unică în Liga Campionilor, mai ales având în vedere numărul mare al paselor pe care le-a oferit, nu mai puțin de 96. 

Înaintea lui, Javier Zanetti făcuse un meci perfect în 2010, la meciul Inter - Tottenham, cu 72 de pase, toate corecte, dar argentinianul era un fotbalist de marginea terenului, nu unul de zonă centrală.

Xavi, un fotbalist grandios

  • a câștigat 30 de trofee la echipele de club la care a jucat: Barcelona și Al Sadd
  • a cucerit nu mai puțin de 4 trofee în UEFA Champions League 
  • e campion mondial și dublu campion european cu naționala Spaniei 
  • campion mondial de tineret cu naționala Spaniei și vicecampion olimpic în anul 2000 
  • a fost de 3 ori la rând al treilea în topul Balonului de Aur: 2009, 2010, 2011 
  • anul trecut, o amplă anchetă realizată de France Football a alcătuit cel mai bun 11 din istorie, iar Xavi a prins echipa, care arată așa: Iașin - Cafu, Beckenbauer, Maldini - Maradona, Xavi, Matthaus, Pele - Messi, Ronaldo, Cristiano
EXCLUSIV FCSB chiar îl are pe Xavi! Cealaltă nestemată a echipei lui Becali are cifre extraordinare!

78 de meciuria jucat Simion în Liga 1: 10 pentru Juventus București, 27 pentru Dunărea Călărași, 29 pentru Astra și 12 pentru FCSB

750 de mii de euroe cota la care e evaluat Simion de transfermarkt, același nivel pe care îl are și Mateiu, jucător care e cu 9 ani mai în vârstă

Gabriel Simion a crescut nivelul față de anul trecut, când era la Astra

În campionatul precedent, Simion a evoluat pentru Astra Giurgiu, unde a fost împrumutat. A primit încredere din partea antrenorului de anul trecut, Bogdan Andone, care l-a folosit în 29 de meciuri, dintre care 27 au fost din postura de titular. A jucat bine și foarte bine, iar ierarhia închizătorilor sezonului 2019-2020 l-a regăsit pe podium, mai precis pe locul 3, cu un procentaj al paselor precise de 88%. Peste el au fost doar Mateiu (Craiova) și Pablo de Lucas (Voluntari), ambii cu 89%! Acum, în tricoul celor de la FCSB și-a ridicat performanța cu 5%.

A fost ajutat de regula U21 

Simion e unul dintre exemplele pe care FRF le-ar putea prezenta în favoarea legii pe care a introdus-o în Liga 1 în vara lui 2016 și care a obligat cluburile să folosească un jucător eligibil pentru naționala de tineret. Simion a fost folosit, pentru a bifa această regulă, mai întâi de Juventus București, în play-out-ul ediției 2017-2018, apoi de Dunărea Călărași, în sezonul 2018-2019. 

La ambele echipe a jucat fiind chiar sub generația aferentă acelui an. Apoi, FCSB l-a cedat sub formă de împrumut sezonul trecut la Astra, unde a fost mai mereu unul dintre cei doi jucători U21 la care trupa din Giurgiu a apelat!

Încă n-a debutat în națională 

În ciuda faptului că și sezonul trecut, dar și acum, a avut prestații extrem de bune, Simion nu are nicio selecție în naționala mică. El se luptă pentru a prinde un loc la turneul final de la finalul lunii martie cu Marius Marin, care evoluează în Serie B, la Pisa, cu Tudor Băluță, pe care Mircea Lucescu l-a achiziționat la Dinamo Kiev, dar chiar și cu colegul său de la FCSB, Adrian Șut, care în aprilie va împlini 22 de ani. Nici Șut n-a evoluat vreodată în tricolor. De asemenea, o opțiune pentrru acest post e și Itu, de la CFR.

Gabi e foarte ambițios, muncitor, extrem de agresiv. Sunt convins că va fi util la FCSB. Nu trebuie să-l compari cu alți tineri de acolo, cu Man și cu Coman, că n-ar fi corect! Simion e un alt gen de fotbalist, are alte calități.

E o plăcere să-l antrenezi, nu am avut niciun fel de probleme. E implicat în antrenamente, în meciuri. Cred că și viața din afara terenului e în regulă, fiindcă a fost mereu la capacitate maximă, nu l-am simțit vreodată obosit sau distrat. 

A crescut în ultima vreme ca încredere, fiindcă atunci când l-am găsit la Astra căuta să joace simplu ca să nu greșească, numai cu pase aproape sau înapoi. El alerga enorm, dar juca foarte puțin cu mingea. L-am încurajat să-și asume să și paseze, să participe și în faza de atac.
- Bogdan Andone, fostul antrenor al lui Simion la Astra

Citește și alte știri despre FCSB:  

Octavian Popescu e comparat cu legendarul Gianni Rivera și propus la Juventus de un fost antrenor al lui Napoli: „E revelația momentului!”

UEFA a reaprins disputa FCSB - CSA Steaua! FCSB a distribuit postarea

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (69)
balaur
balaur  •  26 Februarie 2021, 21:18

Ieri am citit despre noul Rivera, adica fecesebistul Popescu, azi despre noul Xavi. Maine, Craitoiu, Udrea si celalalt, acesti Chirili ai presei sportive, ne vor convinge ca Tanase e mai bun ca Van Basten. Aferim!

ssilvio..
ssilvio..  •  26 Februarie 2021, 14:59
Postat de mereugigist pe 26 Februarie 2021, 13:37

Intr-un cuvant: scârbio.

Cezarica Lehaci, ultimul om de pe acest site. Atata poti, atata faci :)))

ssilvio..
ssilvio..  •  26 Februarie 2021, 13:37
Postat de catalynn pe 26 Februarie 2021, 13:25

Da, este un tot unitar, actuala marca Steaua include toată istoria clubului de la înființare pana in prezent. Ai umplut forumul cu exemplul ăla expirat cu Red Bull. Actuala marca sub care evoluează clubul austriac include toată istoria, chiar dacă au permis echipei suporterilor sa folosească numele și stema consacrate. Doar pt ca tu nu poți, de fapt refuzi (repet, ai defectele tale, ca noi toți, însă prost sigur nu ești deși tot încerci sa play dumb atunci când îți convine) sa accepți niște realități, lucruri logice și de bun simt. Când însă logica nu îți da câștig de cauza ești suficinet de ticălos sa începi sa despici firul in 4 și sa faci gimnastica mentală cu pretenție de “argument”. Fcsbistii tai atât așteaptă, era exact ce doreau sa auda, nu mai contează ca nu e adevărat. Apoi rostogolesc prostia pana se autoconving ca este un adevăr vecin cu absolutul. Pornise unul zvonul cum ca una dintre judecătoarele ICCJ care au dat decizia din 2014 e arestata și condamnata. Întrebat direct la TV alde Virgil Boglea a început sa o scalde și sa recunoască in final ca nu știe sa fie adevarat. L-ai văzut însă dezmințind pe undeva!? Nu! Așa se face ca un fcsbist a intrat la SL in emisiune și s-a făcut de rușine spunând exact asta. Când Adi 1 l-a întrebat cine anume e judecătoarea s-au auzit greierii deși omul intrase tare de tot in gura și sigur pe “adevărurile” și “argumentele” servite de unii ca tine. Repet: sa va fie rusine ca va bateți joc și profitați de naivitatea lor! :-)))

Da, recunosc, si eu am crezut partea cu judecatoarea. Am cautat pe google numele celor 3 din complet, 2 inca mai lucreaza iar a 3-a s-a retras, fara nicio condamnare de coruptie. Sa le fie rusine lui Safta&Co, acolo le-a scazut credibilitatea. Dar legat de palmares, eu deocamdata am ascultat ce a spus Justin Stefan, si ce informatii are de la UEFA. Inainte de a se pronunta in legatura cu palmaresul, cand a spus ca Steaua joaca in liga 3, toti martorii lui Talpan si cei din SL il ridicau in slavi pe juristul LPF, ca adevar graieste, etc. Iar cand a spus ceva ce nu le-a mai convenit, cu palmaresul, au inceput sa-i ceara demisia si desfiintarea LPF. #notcool :)))

Vezi toate comentariile (69)
Comentează