FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Mutu, dopat sau vitaminizat la Pitești? Afirmații controversate ale lui Cornel Dinu: "Ce relații de joc, bre? Îmi dădeau un pumn de pastile și asta era tot"

FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Articol de - Publicat joi, 10 ianuarie 2019 12:22

Legenda dinamovistă Cornel Dinu a acordat un amplu interviu Gazetei Sporturilor de azi în care a atins subiectul Adrian Mutu la Dinamo

"Procurorul" a dezvăluit dialogul pe care l-a avut cu Mutu după ce acesta a fost cumpărat de "câini" de la la FC Argeș, în vara lui 1998. Dinu spune că Mutu a declarat că a venit nepregătit tactic, iar în discuție apar niște "pastile" pe care le-ar fi primit de la secund înaintea meciurilor.

La Pitești, atacantul, pe atunci în vârstă de 19 de ani, avea 11 goluri în 41 de apariții, într-o echipă care alinia nume grele, precum Jean Barbu sau Constantin Schumacher, și care termina sezonul '97-'98 pe locul 3, după Steaua și Rapid, dar la 11 puncte în fața lui Dinamo.

Era cea mai bună performanță a clubului după titlul câștigat de "vulturii violeți" în sezonul 1978-1979, cu Dobrin în teren!

- Domnule Dinu, Mutu a ajuns la Dinamo când echipa era antrenată de dumneavoastră și a plecat după un an. Cum a fost Adrian în această perioadă?
- Prezența prea scurtă a lui Mutu la Dinamo mi s-a părut una dintre cele mai interesante. A venit în iarna sezonului 1998/1999, având calități incontestabile de jucător de excepție. Firesc, l-am întrebat ce relații de joc avea la Pitești.

- Ce v-a răspuns?
- Mi-a spus sincer: "Ce relații, bre? Jucam în stânga pe atac sau numai pe atac și făceam ce voiam. Înainte de antrenamentele ce durau cam 40 de minute venea secundul Szilaghi și îmi dădea un pumn de pastile. Asta era tot".

- Care a fost reacția dumneavoastră?
- I-am spus din prima că la mine se joacă pe principii și scheme de joc și că dacă le va respecta își va pune și mai mult în valoare calitățile pe care le are.

Neaga și Buturugă prinși dopați

După doi ani de la transferul lui Adrian Mutu la Dinamo, atacantul "Rică" Neaga și goalkeeper-ul Cristian Buturugă, pe atunci la FC Argeș, au fost depistați pozitiv cu un anabolizant folosit în mare parte de halterofili pentru dezvoltarea masei musculare.

Cum a explicat evenimentele de atunci "Rică" Neaga, la GSP LIVE:

Citește AICI interviul integral cu Cornel Dinu!

Vezi și: EXCLUSIV Cum au dispărut 4,5 milioane $ de la Dinamo » Cornel Dinu face dezvăluiri-ȘOC din culisele transferului lui Mutu la Inter: "Chiar și eu am luat 100.000 $ din banii ăia dubioși!"

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (7)
alexbarosanu
alexbarosanu  •  11 Ianuarie 2019, 05:53

Limbaj de comunist

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  10 Ianuarie 2019, 19:24
Postat de Alexandru Chis pe 10 Ianuarie 2019, 13:03

Intrebati-i pe cei de la CFR Cluj pentru ca ei o sa va dea raspunsul corect! Este drept, peste vreo patru-cinci ani, dar o sa vi-l dea! Atunci veti dezlega cu siguranta "saradele": Hoban, Culio, Camora, Djokovic si, evident, Mutu!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

520143398153430
Pavel Radu  •  10 Ianuarie 2019, 15:48
Postat de Cristian Varga pe 10 Ianuarie 2019, 15:32

FC Arges si Chindia Targoviste se dopau puternic in anii '90.

Aveti perfecta dreptate ! Acest Szilaghi era la Târgoviște pe vremea micului Ajax și băieții apelau la el pentru " bombonici " cand rămâneau fără suflu .

Vezi toate comentariile (7)
Comentează