FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDAL ÎN LIGA 1

EXCLUSIV Situație scandaloasă în Liga 1! Arbitrul de la CFR - Botoșani are de luat 130.000 € de la ardeleni » Vassaras a fost informat, dar a ignorat cazul!

Marius Avram și Mikloş Nagy la un meci jucat pe stadionul Dinamo FOTO sportpictures.eu
Marius Avram și Mikloş Nagy la un meci jucat pe stadionul Dinamo FOTO sportpictures.eu

Articol de , - Publicat marti, 28 iulie 2020 12:27 / Actualizat marti, 28 iulie 2020 15:22

Lupta pentru titlul de campioană a intrat în linie dreaptă. CFR și Craiova anunțat că ultimele teste sunt negative, au primit acordul DSP-ului pentru a evolua, iar LPF a anunțat deja programările ultimelor jocuri. 

  • CFR Cluj joacă astăzi cu Botoșani, acasă. Meciul va începe la 21:30, liveTEXT pe GSP.ro și televizat de TV Telekom Sport, Digi Sport și Look Plus.

Prima care intră în joc e campioana. În această seară va disputa restanța cu FC Botoșani, iar meciul e aruncat în aer de delegarea pe care Comisia Centrală a Arbitrilor a făcut-o. L-a trimis în Gruia pe Marius Avram, cel care, în mod normal, ar trebui declarat incompatibil pentru a conduce un joc al grupării din Ardeal.

Gazeta Sporturilor a aflat că Marius Avram i-a împrumutat o sumă imensă unuia dintre oficialii CFR-ului. Mai precis lui Mikloș Nagy, fost asistent FIFA, care până în urmă cu 3 ani a fost coleg cu Avram în arbitraj și chiar au făcut parte din aceeași brigadă la multe jocuri. 

Suma pe care Avram i-a oferit-o a fost de 130.000 de euro, bani pe care Nagy încă nu i-a returnat. Împrumutul apare inclusiv în declarația de avere pe care Marius Avram a făcut-o publică în momentul în care a fost angajat la Ministerul Economiei, în decembrie 2019, în funcția de consilier al lui Răzvan Pârjol, secretar de stat în ministerul de resort.

EXCLUSIV. Mikloș Nagy reacționează după dezvăluirile GSP: „Am luat 130.000 de euro, dar sunt integru, Marius Avram la fel, deci nu e nici o incompatibilitate!”

Efectul împrumutului de 130.000 de euro sau pură întâmplare? CFR, aproape imbatabilă cu Avram în ultimii 3 ani

EXCLUSIV Situație scandaloasă în Liga 1! Arbitrul de la CFR - Botoșani are de luat 130.000 € de la ardeleni » Vassaras a fost informat, dar a ignorat cazul!

Nagy, prietenul lui Nelu Varga!

Mikloș Nagy a renunțat la arbitraj în vara lui 2017, an în care ar mai fi avut posibilitatea de a oficia în Liga 1 până în luna decembrie. A decis să nu mai continue tocmai datorită ofertei venite de la CFR, care fusese preluată de scurt timp de actualul patron, Nelu Varga. 

Surse din cadrul clubului clujean susțin că Nagy e un prieten extrem de apropiat al lui Varga, iar acesta a insistat ca fostul asistent să primească și el un job în club. Lucru care s-a întâmplat și a fost numit team manager la echipa a doua, postură în care se află și în acest moment.

EXCLUSIV Situație scandaloasă în Liga 1! Arbitrul de la CFR - Botoșani are de luat 130.000 € de la ardeleni » Vassaras a fost informat, dar a ignorat cazul!
Nelu Varga

Vassaras a fost informat de Marius Avram!

Kyros Vassaras a ignorat însă această relație între un central și un oficial al unui club de Liga 1 și a decis să-l trimită la Cluj pe Marius Avram. Din informațiile pe care GSP le are, arbitrul bucureștean a informat în scris Comisia Centrală a Arbitrilor că există acest împrumut și a dat și explicații în ce context s-a produs: Nagy dorea să înceapă o mare afacere în construcții, în Cluj, iar Avram junior, cu care era nu doar coleg, ci și amic, i-a oferit 130.000 de euro. Momentul în care s-a produs acest lucru: mai 2017, cu doar o lună înainte ca Nagy să intre oficial în conducerea CFR-ului.

Delegarea publicată pe site-ul FRF

EXCLUSIV Situație scandaloasă în Liga 1! Arbitrul de la CFR - Botoșani are de luat 130.000 € de la ardeleni » Vassaras a fost informat, dar a ignorat cazul!

Până în acest moment, Marius Avram nu a răspuns solicitărilor GSP.

Tatăl lui Marius Avram a fost arestat pentru corupție ca președinte al CCA

Vasile Avram a fost și șeful arbitrilor români, funcție care însă l-a trimis în spatele gratiilor. El a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în celebrul caz „Mită în elicopter”, dosar în care a fost acuzat de luare de mită și tentativă la fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat acest verdict, după ce precedenta instanță, Curtea de Apel, îl achitase pe Avram, dar și pe ceilalți inculpați. Potrivit anchetatorilor, în condițiile exercitării atribuțiilor de serviciu ca supervizor la meciul ASA Târgu Mureș - U Cluj, Vasile Avram a primit de la Sorin Țerbea suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreați de clubul din Târgu Mureș. 

Pentru a ajunge la Târgu Mureș la acel meci, Vasile Avram a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul de la București, serviciu oferit de Țerbea. Avram a stat în închisoare timp de 1 an, între aprilie 2015 și aprilie 2016.

Adio Dan Petrescu?! CFR Cluj și-ar fi găsit antrenorul pentru sezonul viitor

Citește mai multe știri din Liga 1:

EXCLUSIV Cluburile au votat! Pe cine au ales campioană în sondajul primit de la LPF + ce s-ar întâmpla cu Dinamo

Răzvan Burleanu, îngenuncheat: „«Cazul Vlad» e vina FRF!” » Dovada că șeful Federației a ignorat „cazul Fulop” la finala Cupei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (76)
1018920604793560
Muntenescu Stefan  •  29 Iulie 2020, 08:02

Nu va este rusine să tot insinuați? Până la acest meci, nimeni nu a scris despre acest”împrumut”. Acum când toată lumea vrea campioană pe Craiova, aruncați cu noroi în echipa CFR-ului. Deși s-a petrecut acum doi-trei ani. Sunteți o tagmă de neserioși și dați dovadă de neechidistanță, și lipsă de deontologie profesională! Rușine !!

pittt
pittt  •  28 Iulie 2020, 21:26
Postat de ciollo pe 28 Iulie 2020, 18:06

Eu nu te-am facut prooosst ***, asta una la mana; o doua, daca la 30 de ani crezi ca le sti pe toate revin la punctul unu; a treia, daca fcsb este Steaua citeste punctul unu; daca tu crezi ca echipa din berceni a pierdut campionatul la acel 11 m si nu la infrangerea de la Iasi, citeste punctul unu ***

Nu stiu daca fcsb a pierdut campionatul la penalty-ul ala, de fapt ai dreptate, l-a pierdut pe mana ei, dar CFR sigur l-a castigat acolo

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  28 Iulie 2020, 19:33

1. Botoșani-ul de ce tace? 2. Pe declarația lui Avram jr. apare Istvan Nagy. E una și aceeași persoană cu Miklos Nagy? Se pare că da. Internetul spune că numele complet al fostului tușier este Miklos Istvan Nagy. Cumva Avram jr. a folosit numele Istvan în declarație pentru s nu se ști despre cine este vorba?!?

Vezi toate comentariile (76)
Comentează