FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV » Un fost rival al Stelei nu crede în minuni: ”Nu mai e echipa din anii trecuți”. Rus despre Voluntari, Dinamo și Astra

Articol de - Publicat joi, 27 august 2015 18:17

Laurențiu Rus, 30 de ani, a venit la Voluntari să pună umărul la relansarea echipei și salvarea ei.

Fostul fotbalist al lui Dinamo și al Astrei, jucătorul de bandă dreaptă a vorbit astăzi despre intențiile pe care le are prin sosirea sa la gruparea ilfoveană, apărătorul semnînd pe un an sezon. Voluntariul speră ca mîine să bifeze prima victorie din istorie în Liga 1, Flavius Stoican, antrenorul ilfovenilor, întîlnind pe unul dintre mentorii săi, Sorin Cârțu, directorul tehnic al CS Universității. 

"Sper să ne salvăm"

"Am găsit la Voluntari niște oameni atipici pentru fotbalul românesc. Infrastructura este foartă bună, proiectul sună promițător și pentru viitor, mai ales că s-a făcut totul cu cap, cu bani, cu inimă. Se pune accentul și pe creșterea tinerilor, alături de oameni de la care ai ce învăța. S-au parcurs etapele, rînd pe rînd, iar în 4 ani s-a promovat în Liga 1. Se asigură tot, la zi, plățile sînt foarte precise, oamenii de aici își respectă obligațiile față de jucători. Așteptăm prima victorie, care va oferi o altă determinare pentru viitorul apropiat", a comentat Laurențiu Rus pentru GSP.RO. "Șansele ca Voluntariul să continue în Liga 1 nu le putem estima acum, e devreme. Dar eu cred că ne putem salva. E altceva față de anii trecuți. O echipă de pe ultimele locuri, în play out, poate depăși foarte ușor o formație din fața ei. Dacă ne vom face treaba bine, cred că ne putem salva de la retrogradare", a mai spus Rus.

"Dinamo? Senzațional"

Fotbalistul este impresionat de ceea ce arată Dinamo în prezent: "A început senzațional campionatul, tinerii de acolo aveau nevoie de rezultate. Sper ca să se continue pe această linie și să se confirme că nu e doar ceva trecător". Laurențiu speră ca Astra să rezolve calificarea în grupele Europa League: "Știu situația de acolo, Astra are un grup foarte unit, cu o valoare incontestabilă. Giurgiuvenilor le place jocul pe contre, sper din tot sufletul să scoată un rezultat care să asigure calificarea în Olanda, fiindcă sînt singurii cu șanse la grupele Europa League". Rus a jucat în "Minunea de la Liberec", nu mai vede una a Stelei, în Norvegia: "În momentul de față, n-o văd să întoarcă rezultatul defavorabil din tur. Din păcate pentru fotbalul românesc. Steaua nu mai este echipa din anii trecuți".

"În carieră, orice fotbalist are suișuri și coborîșuri. Am venit cu inima deschisă la Voluntari, să muncesc din greu și să pun umărul la contrucția unei formații apreciate" Laurențiu Rus, fundaș FC Voluntari

2 trofeeare Laurențiu Rus, ambele cu Dinamo, Cupa și Supercupa României, ambele în 2012

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează