FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Peste cine poate da Farul în preliminariile Champions League » Care sunt adversarii accesibili pentru trupa lui Gică Hagi

După ce a cucerit al doilea titlu de campioană din istorie, Farul Constanța și-a asigurat prezența în preliminariile UEFA Champions League. Campioana României va avea însă un trafeu infernal în drumul spre grupele Ligii. +38   FOTO
După ce a cucerit al doilea titlu de campioană din istorie, Farul Constanța și-a asigurat prezența în preliminariile UEFA Champions League. Campioana României va avea însă un trafeu infernal în drumul spre grupele Ligii.

Articol de - Publicat luni, 22 mai 2023 09:58 / Actualizat luni, 22 mai 2023 13:37

După ce a cucerit al doilea titlu de campioană din istorie, Farul Constanța și-a asigurat prezența în preliminariile UEFA Champions League. Campioana României va avea însă un traseu infernal în drumul spre grupele Ligii. 

Cu un coeficient de doar 4.100, trupa antrenată de Gheorghe Hagi (58 de ani) nu va fi cap de serie nici măcar în primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Tragerea la sorți pentru primul tur din Champions League va avea loc pe data de 20 iunie, iar meciurile se vor juca pe 11/12 iulie, respectiv 18/19 iulie. 

4 jucători de la Farul, cei mai buni în meciul care a adus titlul » Cine de la FCSB a avut o seară de coșmar
Farul - FCSB 3-2
4 jucători de la Farul, cei mai buni în meciul care a adus titlul » Cine de la FCSB a avut o seară de coșmar

Farul Constanța ar putea da peste Galatasaray, Ferencvaros sau Sheriff Tiraspol în primul tur preliminar din Champions League 

Printre posibilii adversari mai grei se regăsește Galatasaray Istanbul, liderul la zi al clasamentului din Turcia. Echipa la care Gheorghe Hagi a făcut istorie are 79 de puncte, cu 5 peste locul secund, ocupat de Fenerbahce, cu două etape înainte de finalul sezonului. Cei doi giganți turci se întâlnesc în ultima etapă din Superliga Turciei. 

Alți adversari destul de dificili sunt Ferencvaros Budapesta, campioana Ungariei, Qarabag, campioana din Azerbaidjan, Slovan Bratislava, campioana din Slovacia, sau Sheriff Tiraspol, campioana Republicii Moldova. 

Adversarii de nivel mediu peste care poate da Farul Constanța în primul tur al Ligii Campionilor sunt BATE Borisov, din Belarus, Astana, din Kazahstan, Maccabi Haifa, campioana Israelului, sau viitoarea campioană din Bulgaria, care va fi una dintre Ludogorets Razgrad sau ȚSKA Sofia. 

Echipe accesibile la prima vedere pentru Farul sunt Zalgirius Vilnius, campioana Lituaniei, Flora Tallinn, din Estonia, Shamrock Rovers, campioana Irlandei, The New Saints, din Țara Galilor, Olimpija Ljubljana, campioana Sloveniei, Zrinjski Mostar, campioana Bosniei și HJK Helsinki, campioana Finlandei. 

Din aceeași urnă cu Farul, cea a echipelor care nu sunt capi de serie, mai fac parte Lincoln Red Imps (Gibraltar), Klaksvíkar Ítróttarfelag (Insulele Feroe), Dinamo Tbilisi (Georgia), Rakow (Polonia), Aris Limassol (Cipru), Hacken (Suedia), Valmiera (Letonia), Ballkani (Kosovo), Larne (Irlanda de Nord), Hamrun Spartans (Malta), Swift Hesperange (Luxemburg), Struga (Macedonia de Nord), dar și campioana din Armenia (Urartu sau Pyunik Erevan) și campioana Albaniei (Tirana sau Partizani). 

În cazul în care vor fi eliminați, dobrogenii își vor continua parcursul european în turul 2 din UEFA Conference League, pe ruta campioanelor, exact cum a pățit și CFR Cluj anul trecut. După ce ardelenii au fost eliminați de Pyunik Erevan, CFR Cluj a continuat în Conference League, unde a trecut, pe rând, de campioana Andorrei, Inter Escaldes, campioana Belarusului, Șahtior Soligorsk, și campioana Sloveniei, Maribor, ajungând în cele din urmă în grupele competiției. 

Farul Constanța, eliminată din primul tur în precedenta participare în preliminariile Ligii Campionilor 

După ce a cucerit titlul în sezonul 2016-2017, Farul, care atunci se numea Viitorul, a jucat în preliminariile Ligii Campionilor tot în primul tur. Constănțenii au fost eliminați atunci de ciprioții de la Apoel Nicosia. După ce s-au impus la Ovidiu cu 1-0, grație golului lui George Ganea, dobrogenii au fost zdrobiți în Cipru, scor 0-4, părăsind astfel competiția. 

Fiind eliminată din preliminariile Ligii Campionilor, Farul a „căzut” în preliminariile UEFA Europa League, unde au înfruntat-o pe RB Salzburg. Dobrogenii au fost învinși cu scorul general de 1-7: 1-3 la Ovidiu și 0-4 în Austria. 

În toată istoria europeană a clubului, Farul Constanța a eliminat o singură echipă într-o „dublă” preliminară din competițiile europene. În sezonul 2018-2019, Farul a eliminat formația luxemburgheză Racing Luxembourg, cu scorul general de 2-0 (2-0 acasă și 0-0 în deplasare). 

VIDEO. Farul este noua campioană a României! Imagini în premieră cu sărbătoarea din vestiarul băieților lui Gică Hagi

Citește și: 

„Mă gândeam la meciul de la Middlesbrough” » Concluzia după Farul - FCSB: „Fotbalul a fost premiat”

Doar cu Hagi se poate! Opt jucători care-i datorează totul „Regelui” » Erau prăbușiți, dar au devenit campionii României: de la „legiunea Dinamo” până la fotbalistul alungat de Iftime

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
MariusMitran69
MariusMitran69  •  22 Mai 2023, 15:15

Acum cateva zile GSP vorbea despre sansele FCSB-ului in Champions League si Sheriff era considerata o echipa slaba iar peste noapte s-au transformat in zmei in fata Farului...Fara discutie ca Sheriff este peste toate echipele din "Super Liga" dar este incredibil cat de supraevaluata este echipa lui Becali in Romania.

Mihai043
Mihai043  •  22 Mai 2023, 14:20
Postat de ortega pe 22 Mai 2023, 11:03

Cu oricine pică , iar o să ia o căruță de goluri ...

Cine? fcfcsb? De acord cu tine. Iar vă faceți *** prin Europa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

RegeleMihail
RegeleMihail  •  22 Mai 2023, 12:43

Olimpija Ljubljana sa fie si Hagi sa isi ia revansa cu slovenii.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează