FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - FCSB

EXCLUSIV „E «finala» lor!” » Cei doi jucători care pot decide finala Farul - FCSB

Deznodământul derby-ului Farul-FCSB poate fi influențat de prestațiile pe care le vor avea Marian Aioani și Ștefan Târnovanu.
Deznodământul derby-ului Farul-FCSB poate fi influențat de prestațiile pe care le vor avea Marian Aioani și Ștefan Târnovanu.

Articol de , , - Publicat vineri, 19 mai 2023 09:58 / Actualizat vineri, 19 mai 2023 11:38

Florin Prunea crede că deznodământul derby-ului de duminică, Farul-FCSB, va fi influențat de prestațiile pe care le vor avea Marian Aioani și Ștefan Târnovanu. Goalkeeperii au aceeași vârstă, 23 de ani, și aceeași cotă de piață, un milion și jumătate de euro.

Marian Aioani a apărat excelent în meciul din etapa trecută, în egalul pe care Farul l-a înregistrat la Craiova, 1-1, și contribuția esențială pe care a avut-o el în obținerea acelui punct mai tare l-a enervat pe Hagi, care a certat media fiindcă nu-l laudă suficient pe portarul lui: 

„E de la Farul, d-aia nu e bine să vorbim despre el, nu? Nu e un portar talentat, nu are nicio calitate! Văd că nu e inclus printre primii trei, printre primii patru din campionat. Joacă și cu piciorul, și cu mâinile, cu de toate! Dar dacă e de la Farul, ce să facem? Sunt alții mai buni!".

„Regele” Gică Hagi, dominat de „pionul” Elias Charalambous » Antrenorul de la FCSB, mai eficient decât managerul Farului
FARUL - FCSB
„Regele” Gică Hagi, dominat de „pionul” Elias Charalambous » Antrenorul de la FCSB, mai eficient decât managerul Farului

Comparație Târnovanu - Aioani: „Unul e calm, celălalt e «spirt»”

Cât de bun e Aioani? În „finala campionatului", constănțenii o vor întâlni pe FCSB, o formație care beneficiază, de asemenea, de un goalkeeper tânăr și cu prestații spectaculoase. Ștefan Târnovanu are aceeași vârstă ca a lui Aioani, 23 de ani, și transfermarkt îi evaluează la aceeași sumă, un milion și jumătate de euro.

„Va fi și un meci al portarilor, o să conteze foarte mult prestațiile lor", crede Florin Prunea. 

Fostul internațional îi consideră buni pe amândoi, dar el vede diferențe clare de stiluri: „Aioani e mai bun la jocul cu piciorul și e un portar calm, cerebral. Târnovanu e «mai spirt», e un goalkeeper agil, cu reflexe foarte bune".

Numărul 1 de la Farul are o experiență mai mare, chiar dacă e de-o seamă cu fecesebistul. Aioani s-a afirmat mai devreme, el a fost titular la Chindia încă din 2018. După trei ani în care a fost titular de bază în formația din Dâmbovița, Hagi l-a achiziționat pe Marian și el a devenit imediat titular incontestabil și în Dobrogea.

„Aioani joacă mai bine cu piciorul!”

Nu numai Prunea, un fost mare portar, îi complimentează pe Aioani și pe Târnovanu. Un admirator al lor este și Ionel Dănciulescu, al doilea golgheter al istoriei campionatului. „Ei doi sunt cei mai buni din campionat, îi mai văd doar pe Scuffet și pe Mihai Popa la același nivel valoric" e opinia lui Dănciulescu.

Ca și Prunea, și el sesizează diferențe: „Jocul de picior al lui Aioani e mai bun. Târnovanu mi se pare că e mai stăpân pe el, are mai multă încredere și vorbește mai mult în timpul meciului. Amândoi au comis foarte puține greșeli grave, așa că prezența lor pe teren le transmite încredere echipelor. Pentru 23 de ani, sunt foarte maturi. Mi se pare că ar mai fi loc pentru progres, ar trebui să lucreze mai mult la ieșirile pe centrări".

Edi Iordănescu l-a remarcat mai degrabă pe Târnovanu până acum, el i-a oferit portarului de la FCSB ocazia debutului în echipa națională într-un amical cu Moldova câștigat cu 5-0. Aioani a apărat doar pentru naționala de tineret, încă nu a obținut promovarea în lotul de seniori.

Aioani și Târnovanu sunt doi portari foarte buni, cu reflexe excelente. Măcar postul acesta e acoperit în echipa națională cu ei doi, cu Niță, cu Popa, cu Horațiu Moldovan. 

- Ionel Dănciulescu, fost internațional

Lui Târnovanu n-ai cum să-i dai gol, e păianjen! Chiar l-am văzut de curând și după aceea i-am spus lui MM "Băi, cât de înalt e, arată ca un păianjen!". S-ar putea să fie o mare afacere, să reușesc să-l vând cu un preț foarte mare. 

- Gigi Becali, patron FCSB

Ștefan Târnovanu l-a pensionat pe „Messi”

Aioani nu are o concurență reală pentru titularizare în formația Farului. Hagi l-a readus la Constanța pe Buzbuchi, dar numai pentru ca el să fie rezerva lui Marian, nu există o competiție reală între ei doi. Iar Aioani a avut statutul acesta de la început, încă de când a ajuns în Dobrogea. 

Târnovanu nu a beneficiat de un asemenea tratament la FCSB. El a fost achiziționat de la Poli Iași și a apărat la început la "satelitul" FCSB 2, nu avea loc nici măcar ca rezervă în echipa de seniori. Andrei Vlad era titularul, iar rezerva era Cătălin Straton. 

Vlad a gafat des și grav, iar la Straton a renunțat Becali, care a hotărât să fie „forțat" Târnovanu în formula de start. Ștefan a confirmat instantaneu și l-a scos de tot din echipă pe Vlad. Goalkeeperul pe care Mihai Stoica îl recomanda drept „Messi al portarilor" nu a mai apărat în campionat din decembrie anul trecut, el a rămas doar un partener de antrenament al lui Târnovanu.

VIDEO Totul despre Farul - FCSB

Citește și: 

Generația de Aur e alături de Hagi în lupta cu FCSB pentru titlu: „Farul e echipa mai bună, iar Gică e un exemplu”

Hagi a sunat în emisiune, deranjat că nu se vorbește suficient de Farul » Naum i-a dat replica: „Hai, mă, Gică, doar nu ne faci programul!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (10)
digiserv.ro
digiserv.ro  •  19 Mai 2023, 14:03

Degeaba se supara Hagi, in fotbalul actual toate echipele dupa ce remarca un portar se uita la inaltimea lui, Tarnovanu este mai inalt cu 11 cm fata de Aioani, este un ATU foarte mare.

inshallah
inshallah  •  19 Mai 2023, 13:44

Eu sunt mai priceput analist-expert decat '***' prunea. Eu cred că deznodământul derby-ului de duminică va fi influentat de toti si chiar fiecare dintre cei aprox 30 de jucatori care vor presta. Si, mai ales, de catre cei vreo 5 'albitri' care conteaza

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

temujin
temujin  •  19 Mai 2023, 13:17

Cătălin a făcut rost de 5 (cinci) bilete la meci! :) Aviz amatorilor!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează