FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ - CSU CRAIOVA

VIDEO + FOTO Show în Trivale » 5 goluri în FC Argeș - CSU Craiova, iar Reghe e la 14 puncte de lider!

FC Argeș a învins-o pe CS Universitatea Craiova, scor 3-2, în prima etapă a returului din Liga 1 +15   FOTO
FC Argeș a învins-o pe CS Universitatea Craiova, scor 3-2, în prima etapă a returului din Liga 1

Articol de , - Publicat duminica, 21 noiembrie 2021 20:08 / Actualizat luni, 01 mai 2023 16:09

FC Argeș a învins-o pe CS Universitatea Craiova, scor 3-2, în prima etapă a returului din Liga 1. Oltenii au jucat în inferioritate numerică din minutul 12 și au fost „curățați” de erori individuale!

Programul complet al etapei #16

Când îl ai pe Marian Barbu la centru, un arbitru care conduce mai mult cu regulamentul în mână decât în spiritul jocului, trebuie să-ți calculezi foarte bine pașii. Alex Crețu n-a știut și i-a creat Craiovei un mare prejudiciu, aseară, la Pitești. În 12 minute, primele, mijlocașul defensiv al oltenilor și-a făcut rost de două "galbene", primul pentru o tragere de tricou, al doilea în urma unei intrări și la balon, dar și la Fatai, undeva la mijlocul terenului.

„Petarda” etapei, la FC Argeș - CSU Craiova: a fost eliminat după 12 minute!
FC Argeș - CSU Craiova
„Petarda” etapei, la FC Argeș - CSU Craiova: a fost eliminat după 12 minute!

Astfel, Crețu le-a stricat alor săi un start perfect. Juveții deschiseseră scorul repede, ceea ce nu li se întâmplă prea des, și erau stăpâni pe joc. După eliminarea lui și ratarea lui Koljici (29), terenul a început să se încline ușor, ușor spre celălalt careu. Fatai a egalat pe finalul primei părți, iar Ișfan și Rainov îi puteau aduce în avantaj pe argeșeni în prelungiri.

FC Argeș a întors scorul cu Universitatea Craiova!

Ar fi însă nedrept să-l credităm doar pe Crețu cu revirimentul piteștean. Duo-ul Ianovschi - Prepeliță a efectuat două înlocuiri foarte inspirate. Nou intrații Viana și Arias au însemnat un impuls major pentru ofensivă. Primul s-a văzut la centrarea de la golul lui Fatai, iar Arias i-a zis "merci" lui Screciu și l-a executat pe Pigliacelli, pentru 2-1.

În inferioritate și condusă pe tabelă, Craiova nu s-a predat. A continuat să-și joace șansa, dar s-a și descoperit mult. A rezultat un meci deschis, spectaculos, cu ocazii pe bandă rulantă. Bancu, Koljici, Baiaram, de-o parte, Viana, Said, Ișfan, Arias, de cealaltă. 

Până-n minutul 79, când cea de a treia inspirație a cuplului Ianovschi - Prepeliță, Said, servit impecabil de Latovlevici, a făcut 3-1. Scor final? Nu, pentru că a "căzut" torpila lui Nistor. Vinclu! Însă pentru o șarjă finală, oaspeții n-au mau avut suflu. 

FOTO. Cele mai tari imagini din meciul FC Argeș - CSU Craiova 3-2

+11 FOTO

FINAL. FC Argeș - CS Universitatea Craiova 3-2

FC Argeș - CS Universitatea Craiova, echipele de start:

FC ARGEȘ: Greab - Tofan, Turda, Miguel, Mușat - Meza Colli, Raynov - Ișfan, Ad. Șerban, Latovlevici - Fatai
Rezerve: F. Croitoru, Viana, Pițian, Teles, Dumitrașcu, Palic, Said, Arias, Cr. Dumitru
ANTRENOR: Andrei Prepeliță

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA: Pigliacelli - Căpățînă, M. Constantin, Screciu, Bancu - Nistor, Crețu, Roguljic - Cîmpanu, Koljic, Ivan
Rezerve: Lazar, Vătăjelu, Vlădoiu, Bălașa, Vînă, Baiaram, Markovic, Gustavo, Ivanov
ANTRENOR: Laurențiu Reghecampf

Stadion: Complex Sportiv Nicolae Dobrin (Piteşti)
Arbitru: Barbu Marian (Făgăraş) / A1: Orbuleţ Mircea (Bucureşti), A2: Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe)

EXCLUSIV. Undă verde pentru noul stadion ultramodern din Liga 1: „Vă asigur că se va finaliza! Va fi o «bijuterie»”

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Mihai Foamete, președintele Consiliului Director de la FC Argeș, a vorbit pe larg despre construcția noului stadion de la Pitești, care ar urma să fie gata, cu aproximație, în 2023.

Potrivit clubului piteștean, noua arenă va fi de categoria UEFA 4, fiind astfel capabilă să găzduiască meciuri internaționale. Capacitatea proiectată este de 15.000 de locuri, scaunele urmând a fi colorate alb-violet, în vreme ce suprafața de joc ar urma să fie hibridă.

„Chiar dacă lucrurile merg un pic mai domol în România față de alte țări, vă asigur că stadionul se va finaliza. Discuțiile sunt înaintate. S-au semnat documente, s-au semnat autorizații. Cea mai de durată perioadă e cea a actelor și chestiunuilor legate de documente. 

Apoi, stadionul se va ridica destul de repede. Cam într-un an și jumătate, doi, sperăm să vorbim de finalizare și să jucăm primul meci pe noul stadion”, a declarat Mihai Foamete, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Oficialul alb-violeților a vorbit și despre caracteristicile noii arene din Trivale. Aceasta ar urma să aibă 15.000 de locuri, în timp ce tribunele vor fi acoperite în întregime.

Capacitatea va fi în jur de 15.000 de locuri, suficient pentru noi. Va fi o «bijuterie» de stadion! Toate tribunele vor fi acoperite, aproape de teren, vor fi și spații comerciale. 

Stadionul nu va avea pistă. E aceeași situație ca la Craiova. Pentru a face un nou stadion fără pistă, am fost obligați să găsim o soluție, să realizăm în aceeași bază sportivă un teren de atletism cu pistă. Se va face acest lucru pe un teren aflat în imediata vecinătate a stadionului”, a mai spus Mihai Foamete.

375.942,30 lei fără TVAeste valoarea contractului de proiectare, care va fi finanțat din bugetul local

Caracteristicile viitorului stadion „Nicolae Dobrin”:

  • sistem de iluminare a fațadei prin tehnologie LED
  • muzeu al clubului + magazin de prezentare al FC Argeș
  • sală de forță de minimum 500 mp
  • două săli pentru saună
  • sală de recuperare
  • cabinet medical
  • cabinet antidoping
  • sală de antrenament multifuncțională

164.000 de locuitorie populația Piteștiului, conform unui recensământ realizat în 2012

Citește și alte știri din Liga 1:

Kai Havertz, mesaj emoționant pentru un jucător din Liga 1: „Am auzit că joci fotbal foarte bine. Îți doresc mult noroc”

EXCLUSIV Africanul cu aproape 100 de meciuri în Liga 1 nu are dubii: „Sepsi va fi una dintre marile echipe ale României. În doi ani, se va bate la titlu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (121)
relu1250
relu1250  •  22 Noiembrie 2021, 14:10

Reghe ? lasa -ne. Du-te si stai langa noua ta gagica,care-ti ocupa tot timpul si inspiratia fotbalistica. Du-te si vezi-ti de divortul cu Prodanca. Lasa-ne ca ne-ai bagat la fund,mai rau ca Bergodi si Papura. Si, coborarea nu se va opri curand,esti pe dinafara,mananci banii clubului degeaba. DEMISIA !

wrx.
wrx.  •  22 Noiembrie 2021, 09:22

Felicitari FC Arges! Felicitari Ianovschi si Prepelita!

george.br
george.br  •  22 Noiembrie 2021, 09:13
Postat de observator_federal pe 22 Noiembrie 2021, 08:26

Viitorul luminos al echipei din Trivale se vede prin lentilele (ca borcanele de iaurt) ochelarilor lui Prepe... cel care "și-a învins fostul antrenor" cu ajutorul dezinteresat al brigăzii de arbitri. Satisfacție, mândrie, profesionalism desăvârșit.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (121)
Comentează