FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // A obținut un certificat de înregistrare al mărcii Steaua și a încercat să i-l vândă lui Becali: „Talpan, stop joc!” » Răspuns categoric al patronului FCSB

Articol de GSP - Publicat joi, 05 martie 2020 12:02

Avocatul Pompiliu Bota a anunțat că a obținut oficial certificatul de înregistrare la nivel european pentru marca Steaua București. Gigi Becali a aflat însă că documentul nu are vreun impact juridic în războiul CSA - FCSB. 

Astfel, Bota a speculat o breșă din lege și a obținut documentul de folosință a mărcii la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală.

FCSB // A obținut un certificat de înregistrare al mărcii Steaua și a încercat să i-l vândă lui Becali: „Talpan, stop joc!” » Răspuns categoric al patronului FCSB


„Prima dată trebuie să-l oblig pe Talpan să nu mai folosească marca, urmând să-l acționez în judecată”, a declarat Pompiliu Bota, pentru Ziar de Hunedoara.

Surse autorizate GSP.ro susțin însă că decizia în favoarea lui Bota nu influențează juridic în vreun fel scandalul dintre Gigi Becali și Clubul Sportiv al Armatei. Mai exact, certificatul respectiv nu are nicio valoare în instanțele din România și nu anulează victoriile obținute de Talpan. 

Deși public avocatul din Hunedoara afirmă că încă nu a reușit să ia legătura cu Becali, GSP.ro a aflat că Bota l-a contactat deja pe patronul FCSB pentru a încerca să-i vândă așa-zisa marcă. Becali a refuzat însă să-i dea vreun ban, după ce s-a consultat cu avocații și a fost informat că documentele nu-i pot fi de folos. 

Gigi Becali: „Nu-mi trebuie marca lui”

La câteva ore după apariția informației, Gigi Becali a oferit o primă reacție: „Nu mă interesează. Nu am nevoie. E mai frumoasă FCSB ca Steaua. Lumea știe cine este Steaua. FCSB este Steaua. FCSB înseamnă Fotbal Club Steaua București. Suporterii știu că asta este Steaua. Nu îmi trebuie marca lui, să se ducă la Talpan, poate-l bate Talpan. Nu are cum să-i oblige pe ei să nu mai folosească Steaua”, a spus acesta la TV Digi Sport.

Cine e Pompiliu Bota: un personaj controversat

FCSB // A obținut un certificat de înregistrare al mărcii Steaua și a încercat să i-l vândă lui Becali: „Talpan, stop joc!” » Răspuns categoric al patronului FCSB


Pompiliu Bota a dezvăluit încă din decembrie 2017 că vrea să obțină drepturile pentru marca Steaua: „Am depus un dosar acolo și sunt sută la sută sigur că voi câștiga”.

Avocatul hunedorean a avut probleme cu instanța din România, dar a încercat de-a lungul timpului să speculeze golurile legislative.

Fost inginer, a urmat Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Oradea, iar ulterior a susținut că este avocat. În aprilie 2012, Judecătoria Deva a dat o sentinţă care-l condamna la 6 luni de închisoare pentru „exercitare fără drept a unei profesii". Adică instanţa nu i-a recunoscut dreptul de a fi avocat. A făcut apel la Curtea de Apel Alba, dar i-a fost respins pe 29 mai și a ajuns la închisoare.

În 2015, a înregistrat la OSIM din România, dar şi la EUIPO marca şi denumirea Uniunii Naţionale a Barourilor din România" şi mărcile barourilor locale. Practic, barourile din România nu mai aveau voie să-şi folosească mărcile şi denumirea fără acordul lui Bota. În martie 2017, Curtea de Apel Bucureşti a decis, definitiv, că barourile înregistrate de acesta sunt legale. În martie 2017, Curtea de Apel Bucureşti a decis, definitiv, că barourile înregistrate de acesta sunt legale.

VIDEO // Match Preview Hermannstadt - FCSB

CITEȘTE ȘI:

POLI IAȘI - DINAMO // Dusan Uhrin jr. exultă: „Ce bine că a ieșit Craiova din Cupă!” » Cere mutarea finalei

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (73)
144258713378047
Popa Virgiliu  •  06 Martie 2020, 09:42

Toate aceste malversațiuni, toate aceste false controverse, toată agitația asta penibilă și în van, încet-încet încep să nu mai aibă importanță... Adevărații iubitori ai fotbalului, oamenii rezonabili și inteligenți, știu clar care este adevărata echipă de fotbal Steaua București ! Cel mai mare brand fotbalistic românesc, în toată autenticitatea lui, este solid ancorat pentru totdeauna în istoria fotbalului nostru și în sufletele multor generații de steliști... De aceea, toți talpanii, becalii, boții, etc., vremelnici, nu vor putea distruge cu niciun chip acest simbol sportiv și nu numai al României! Fie că vreți, fie că nu, Steaua este ceea ce n-a încetat nicio clipă să fie... Chiar dacă unii se vor mai încăpățâna să stâlcească în gură sigla FCSB...

gago747
gago747  •  06 Martie 2020, 09:10
Postat de stelistcivil pe 05 Martie 2020, 15:57

Din nou inflatie de baliverne, ineptii, enormitati, emanate de aparatorii fanatici si devotati ai cazarmilor sportive staliniste CSA si Dinamo. Aici nu vorbim de clasa 35 sau 41, ci vorbim de prima pronuntare a unui organism european in controversata cauza a marcii Steaua. Si ce spune respectabila EUIPO? Ca o unitate militara sportiva, infiintata de sovietici in 1947, nu poate detine marca unei echipe de fotbal profesionist in UE, in anul 2020. Ca e clasa 35, ca e 41, ca e la Bota sau nu, ca poate fi utila Stelei, asta conteaza mai putin, conteaza ca in UE sinistra cazarma din Ghencea nu poate folosi marca Steaua. Nu are voie!!! In UE nu e ca in Romanica, unde instantele comandate de butoanele lui oprea, coldea, portocala, etc. decid aberant, abuziv, ilegal in favoarea CSA, creatie bolsevica perimata, anacronica, care mai exista doar in Romania. UE nu va accepta niciodata refacerea rolului nefast, toxic, al armatei si militiei in sportul profesionist al unei tari membre. De asta este importanta decizia EUIPO, ca prima pronuntare a unui organism UE pe tema marcii Steaua, cu punerea la colt a pretentiilor absurde ale cazarmii staliniste CSA!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

standart
standart  •  05 Martie 2020, 20:05
Postat de guimaraes1.0 pe 05 Martie 2020, 17:59

pai daca fotbalul e o afacere atunci ce afacere face bota fara clasa 41 din fotbal?daca ala primeste nota 2 tu cam ce nota ai putea primi? el ti-a scris clar ca prin clasa 35 poate,de exemplu,sa vanda lactate marca steaua,deci sa faca o afacere din asta dar nu din activitate sportiva,in concluzie despre ce comentezi?

Ce-ti pasa ce face bota? Problema e la aia cu epoleti. Bota nu joaca, caschetele nu fac afaceri, reorganizarea e dificila. Capisci?

Vezi toate comentariile (73)
Comentează