FOTBAL  »  LIGA 1  »  FCSB

VIDEO EXCLUSIV A recunoscut în direct: „Cei de la FCSB mi-au dat bani la negru la transfer! I-am împărțit între mai mulți”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 februarie 2021 10:14 / Actualizat miercuri, 17 februarie 2021 11:35

Adrian Niță (18 ani pe 8 martie) este noua speranță de la FCSB și fotbalistul din Liga 1 cu cea mai mare clauză de reziliere, 150 de milioane de euro, dar clubul roș-albastru e acuzat că nu a dat banii pe atacant!

În direct la GSP LIVE, Ionel Dănciulescu a povestit luni dimineață că antrenorul său de la copii și juniori, Ion Pârvulescu, este supărat pe clubul FCSB din cauza transferului lui Adrian Romeo Niță, puștiul cu clauza de reziliere record din fotbalul românesc.

Pârvulescu are 82 de ani, e antrenor la LPS Slatina și a povestit în această dimineață că el l-a descoperit pe Adrian Niță - așa cum i-a descoperit pe Dănciulescu, Claudiu Niculescu sau Ionuț Luțu - și l-a dus la FCSB în august 2017, după un trial național la Târlungeni, deși jucătorul era dorit și de alte echipe din Liga 1. Antrenorul din Slatina, care l-a pregătit pe puști timp de 6 ani, până la vârsta de 14 ani, îi acuză pe oficialii echipei roș-albastre că nu au plătit nici după 3 ani și jumătate indemnizația de formare a lui Niță, de 30.000 de lei. 

În plus, Pârvulescu a recunoscut că a primit o sumă de la FCSB, de 3.000 de lei, „la negru”, după cum spune el, pe care a împărțit-o cu mai multe persoane de la LPS.

VIDEO FCSB acuzată la GSP LIVE: „Mi-a dat bani la negru pentru Niță”

Nu sunt neapărat supărat, dar mi se părea normal ca Steaua, prin urmările regulamentelor sau din punct de vedere moral, să dea banii. Era firesc ca Steaua să plătească această clauză de reziliere, de cam 30.000 de lei, Nu mie, ci către LPS Slatina. Liceul merită banii aceștia din punct de vedere regulamentar, dar de doi ani nu vin. 

Am discutat cu Luțu, pe care eu l-am crescut la Slatina și care acum e șoferul lui Becali, și cu Vali Argăseală. Ei mi l-au cerut pe jucător. Am fost la baza de la Berceni și am văzut ce condiții sunt. Am zis că-l duc la Steaua, deși îl mai doreau Viitorul, Craiova sau Dinamo.

Ion Pârvulescu // foto: gazetanoua.ro
Ion Pârvulescu // foto: gazetanoua.ro

Acolo mi s-a oferit o sumă modestă, modestă. Chipurile mi s-au dat mie cam 3.000 de lei, la negru, negru, negru... Dar acei bani s-au împărțit între mai mulți, cu directorul, cu șeful, cu... Probabil au zis «Bă, vine țăranul ăsta de la Slatina...».

Corect era ca Steaua să dea banii, mai ales că Niță are clauză de 150 de milioane de euro. Am făcut o foaie și o să mă duc la directorul de la LPS Slatina să îi cer să facem o hârtie oficială către FRF, a spus Ion Pârvulescu la GSP LIVE.

Adrian Niță
Adrian Niță

Niță e cel mai scump fotbalist din Liga 1: are o clauză de 150 de milioane de euro

Contractul lui Adrian cu FCSB conține un salariu mic, cel mai mic din Liga 1, numai 2.500 de lei lunar, dar clauza de reziliere este imensă: 150 de milioane de euro! Octavian Popescu poate pleca în schimbul a 100 de milioane de euro. Niță e cel mai scump jucător din lot, după valoarea clauzei de reziliere. 

VIDEO Ionel Dănciulescu explică criza de la FCSB

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Gigi s-a scos! Decizia care îl scapă de emoții la „tunul” anului

EXCLUSIV Gigi Becali, atacuri și jigniri după arbitrajele din Liga 1: „Sunteți nemernici! Nu mai tac. Vai de capul vostru, cu mizeriile voastre”

Playtech: INCREDIBIL! Ce face acum femeia care l-a părăsit pe Mihai Neșu! E halucinant ce se întâmplă


Comentarii (73)
tictris
tictris  •  17 Februarie 2021, 18:51
Postat de ceahlaul_1917 pe 17 Februarie 2021, 17:58

"Cat priveste societatea care l-a platit pe asta la negru, este pasibila de pedeapsa legii, in aceeasi masura." Scrie pe ultimul rand din comentariu. Asta e problema, ca daca auziti de fcsb sau becali nu mai vedeti si nici nu mai stiti sa cititi. Si aia care se uita in gura ciobanului sunt ***, dar si astia care nu aveti capacitatea sa intelegeti un text scris sunteti la fel. Si apropo de caz, nu inteleg cum l-a format pe Nita un liceu cu program sportiv daca el a plecat la 14 ani la fcsb? Ce a format liceul la un pusti de 14 ani? Cred ca banii trebuie sa mearga la cei care l-au pregatit inainte.

Corect! In plus, este de notorietate ca Steaua (eu asa ii zic) a platit in ultimii 25 de ani ABSOLUT toate datoriile catre terte cluburi de la care a luat/transferat jucatori, inclusiv taxele de formare a juniorilor catre cluburile care i-au format pe acestia, pana la ultimul cent. Ca a platit de bunavoie sau obligata in urma deciziilor comisiilor FRF sau TAS, n-are importanta... Pe scurt, A PLATIT TOT CEEA CE AVEA OBLIGATIA SA PLATEASCA!!! Asta spre deosebire de toate celelalte cluburi ce NU au procedat si nu procedeaza nici acum in felul asta! Steaua (eu asa ii zic) isi plateste datoriile catre toate cluburile, conform regulamentelor, pana la ultimul cent; iar daca mai are ceva de platit, va asigur eu ca va plati fara sa cracneasca! Asta a fost politica Stelei (eu asa ii zic) in ultimii 25 de ani! Punct! End of story!

doar..titi
doar..titi  •  17 Februarie 2021, 18:27
Postat de catalin.palcu pe 17 Februarie 2021, 13:05

Pai FCSB in baza caror acte au dat 3000 lei? Apar in contabilitatea clubului pe undeva, s-au dat factura, chitanta? Sa stii ca daca e vorba de mita, sunt de vina si cel care da si cel care ia!

e aberant ..sa vezi tot felul de moshuci , care-si aroga merite care mai de care in devenirea unor copii !!cum sunt crescuti acesti copii ??o stim toti ..cu multe lipsuri pe plan personal ..si carente enorma pe plan sportiv !!!cea mai mare problema este ca o data cu bruma de cunostinte livrata acestor copii respectivii nu uita sa-i conditioneze pshihic cu fraze tip ''cat m-am sacrificat/luptat eu pentru tine '' ...sao ''eu te-am facut cine esti'' ..etc ..fraze care reopetate obsesiv de-a lungul anilor ajung sa aiba tarie de adevar l un moment dat in mintea copiilor !!astfel o sa vezi tot felul de pomeni cerute de la tinerii care confirma si ajung sa se transfere !!in mod normal respectivii copii subnt niste promisiuni !!esential pentru cariera ulterioare ar fi : puterea de adaptare (daca tse transfera din provincie in bucuresti ) , capacitatea de a intelege si a aplica cerintele antrenorului in timpul jocului , seriozitatea la antrenamet si dupa , respectarea cu strictete a cerintelor de recuperare !!sunt caracteristici esentiale in succesul viitoarei cariere , caracteristici cu care acesti moshuci n-au nimic in comun!!deci eu unul ..le-as da un sut in ...si gata !!

rocky5
rocky5  •  17 Februarie 2021, 18:09
Postat de bridges pe 17 Februarie 2021, 15:29

Sigur ca nici o institutie nu se va autosesiza.

Iar asta e doar varful icebergului de ilegalitati facut la echipa infrqctorului cu echipă in Berceni si turmă la Pipera!

Vezi toate comentariile (73)
Comentează