FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

Lobby pentru FCSB? Anghel Iordănescu și declarația cu care îi va înfuria pe generali: „Să înţelegem cu toţii că este vorba despre bani publici”

Anghel Iordănescu / Sursă foto: GSP +43   FOTO
Anghel Iordănescu / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 05 mai 2022 20:40 / Actualizat joi, 05 mai 2022 21:09

Anghel Iordănescu (72 de ani), un nume legendar din istoria Stelei, a fost întrebat din nou despre dorința celor de la FCSB de a evolua în Ghencea, pe stadionul unde clubul lui Gigi Becali a primit interzis din partea Clubului Sportiv al Armatei. 

Rugat să comenteze ultimele declarații ale ministrului Apărării, Vasile Dîncu, Anghel Iordănescu a refuzat să-i ofere un răspuns politicianului, însă „Generalul” susține că ar fi normal ca oricine să aibă dreptul de a juca pe un stadion construit din bani publici.

MM Stoica, un nou mesaj virulent despre prezența FCSB în Ghencea: „Poate cineva va răspunde penal!”
FCSB
MM Stoica, un nou mesaj virulent despre prezența FCSB în Ghencea: „Poate cineva va răspunde penal!”

Anghel Iordănescu: „Cred că trebuie să înţelegem cu toţii că este vorba despre banii publici”

„Poziţia Ministrului n-am s-o comentez, nu îmi stă în caracter să comentez poziţia unui ministru, chiar fiind el Ministru al Apărării şi eu general în rezervă.

Cred că trebuie să înţelegem cu toţii că este vorba de banii publici şi este vorba de sport, de fotbal. Până la urmă, este şi o performanţă să joci pe un stadion cu 50.000 de oameni. Se poate juca pe Ghencea, se poate juca pe Giuleşti pentru că fotbalul e un sport iubit de toată lumea. Şi ne-am dori să se joace acolo unde condiţiile sunt cele prielnice”, a declarat Iordănescu, general în rezervă, potrivit orangesport.ro.

Eu cred că va fi o luptă pentru titlu până în final. Cred că Universitatea Craiova joacă cel mai bun fotbal, un fotbal ofensiv, şi este echipa cea mai în formă. FCSB-ul a ajuns la un nivel destul de ridicat şi prin prisma faptului că are un lot extrem de echilibrat, cu mulţi jucători de valoare. CFR Cluj vine cu experienţă, cu antrenor de mare valoare. Dar e o echipă care pare în momentul de faţă puţin epuizată.

- Anghel Iordănescu, despre lupta pentru titlu din Liga 1

CSA Steaua
+39 FOTO

FCSB rămâne interzisă în Ghencea

FCSB a reaprins lupta la titlu în Liga 1, iar scenariul conform căruia duelul cu CFR Cluj din ultima etapă să se joace cu titlul pe masă a prins contur. Formația lui Gigi Becali trăgea nădejde că, în cazul care se va ajunge în acea ipostază, va juca derby-ul în Ghencea, stadionul unde până acum a primit interzis.

Totuși, nu există indicii că roș-albaștrii vor fi primiți prea curând pe stadionul construit din bani publici.

Eu nu mă mai supăr, nu mă mai enervez. Asta e România. Nu avem ce să facem. Singurul lucru care se poate face e implicarea în politică, schimbarea oamenilor politici. Dacă Dâncu este ministru... E fricos. Îți e frică de galerie? Dâncu are și interese cu CFR. Așa am auzit. Are el bani acolo dați. Așa am auzit, un zvon. 

Dar asta nu contează. Fac cerere la Guvern și la Parlament. Fac petiție la Parlament ca să se ia poziție. Bine, nu știu cu cine. O să vorbesc cu Simion. E singurul cu care poți face ceva, are curaj și bărbăție. Restul sunt fricoși. Bine, și ăștia de la PSD. Singurul partid care e patriotic e PSD 

– Gigi Becali, la ProArena

Cariera lui Anghel Iordănescu în cifre:

  • Născut pe 4 mai 1950, la București
  • 23 sezoane, 17 la seniori
  • Ca jucător: Debut în Liga 1 la 18 ani, 6 luni, 14 zile, pe 17 noiembrie 1968
  • 371 meciuri și 164 de goluri, dintre care 156 la Steaua și 8 la OFI Creta
  • 26.174 de minute în Liga 1 pentru Steaua
  • La echipa națională: 21 de goluri în 57 de partide A debutat la națională pe 22 septembrie 1971, în Finlanda - România 0-4
  • Cel mai bun marcator din istoria Stelei în prima ligă
  • Ca antrenor: # 4 calificări la turneele finale: 2 la Mondiale (1994, 1998), 2 la Europene (1996, 2016)
  • # selecționerul cu cele mai multe meciuri la echipa națională: 101
  • 4 Campionate ale României: '86-'87, '87-'88, '88-'89, '92-'93
  • Două Cupe ale României: '86-'87, '88-'89
  • 1 Supercupa României SUPERCUPA EUROPEI 1986
  • 2 Liga Campionilor Asiei '99-'00, '04-'05
  • 1 Cupa Arabiei Saudite '99-'00
  • 1 Cupa Președintelui 2001
  • 1 Cupa Campionilor Cluburilor Arabe 2005

VIDEO Jurnalistul Adrian Florea, discurs ferm în dezbaterea momentului: „Dați-mi un motiv pentru care FCSB nu ar trebui lăsată în Ghencea!”

Citește și alte știri de actualitate: 

Gigi Becali i-a comparat pe Mihai Rotaru și Adrian Mititelu înaintea duelului cu CS Universitatea Craiova: „A tocat o grămadă de bani în fotbal, dar, din păcate, cam atât”

UPDATE Unde vrea FCSB să evolueze cu FC Voluntari: „Doar pe acest stadion suntem de acord!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  06 Mai 2022, 18:32

Voi generali ăștia făcuți " nici măcar la apelul de seara cum se spunea " ,Năstase, Iordănescu etc. tot pe lângă subiect sunteți, lăsați politica ,acum sunteți cam expirați și nu pre ne interesează părerea voastră!

10156162893436307
Johny English  •  06 Mai 2022, 08:27

Daca Jeneralul Cascheta, aka Tata Puiu zice...e cazul ca toata lumea sa ia pozitie de drepti si sa urle din toti bojocii: Sa traiti am inteles to'as General ! Inclusiv Dincu, chiar daca e Ministrul Timpu!

godot
godot  •  06 Mai 2022, 08:23
Postat de mushu23 pe 05 Mai 2022, 22:32

Doamne cati prosti isi dau cu parerea. Te apuca rasul, de atata prostie. Auzi, ce treaba are Fcsb, un club privat, cu banii publici. Da tu ce treaba ai cu spitalele de stat, ca sunt facute tot din bani publici? Doamne apara si pazeste, cata prostie !. Sau auzi, Csa si Fcsb au conflict juridic si nu are voie sa inchirieze stadionul Fcsb..Mai oameni buni, stadionul este un bun public al poporului roman, dat in administratia Mapn, exact cum Arena nationala este un bun public dat in adminstratia primariei capitalei. Administratorul este cel care beneficiaza de pe urma veniturilor generate de stadion, cel care trebuie sa aduca ptofit de pe urma stadionului, cel care are dreptul sa inchirieze stadionul,etc. Asadar Mapn a decis sa dea in folosinta, gratis, stadionul catre CSA. Dar nu este stadionul clubului sportiv al armatei care este in conflict juridic cu Fcsb. Iar Fcsb nu are niciun conflict juridic cu administratorul Mapn,INTELEGETI?!Asa ca de unde pana unde aceasta idee ca Fcsb nu poate juca pe Ghencea pt ca este in conflict cu Csa. Ca si cum Csa sau o alta entitate juridica nu ar avea voie pe National Arena, stadion inchiriat depentru ca este in conflict cu Fcsb. Sau primaria nu avea voie sa inchirieze stadionul si celor de la Rapid, pe motiv ca au contract deja cu Fcsb si galeriile celor 2 cluburi sunt rivale si se afla in conflict. Incredibil.... sunt curios daca cineva de la Club va face plangere penala, daca li se interzice accesul Fcsbului pe motiv ca este in confli

Băi sărăcie cu duhul, nu orice bun aflat în patrimoniul public al statului este apt și destinat sa aducă profit. De ce nu faceți cerere sa închiriați Opera Română pentru Festivalul Pirandelor? Sau clădirea Curții de Apel București pentru staboruri (doar sâmbăta și duminică, când e liberă)? Ghencea e al.MAPN care l-a transferat CSA, și nu îl va închiria FCSB, din același motiv pentru care Tzancă Uraganul nu o sa filmeze videoclipuri la Conservator. Mari *** sunteți.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează