FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Explicații pentru scandalul creat de Becali la FCSB: „Iordănescu a venit într-un moment neprielnic”

Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 noiembrie 2021 09:55 / Actualizat duminica, 14 noiembrie 2021 09:59

Dumitru Dragomir a analizat situația tensionată prin care trece FCSB, deși are 8 meciuri fără înfrângere în Liga 1 (7 victorii și un egal).

Fostul președinte Ligii Profesioniste de Fotbal l-a lăudat pe antrenorul Edi Iordănescu și susține că Gigi Becali s-ar fi comportat la fel cu orice antrenor.

Edi Iordănescu aruncă bomba: „Patronul mi-a propus încetarea colaborării. Nu plec decât dacă îmi achită clauza. Și apoi voi dona toți banii”
FCSB
Edi Iordănescu aruncă bomba: „Patronul mi-a propus încetarea colaborării. Nu plec decât dacă îmi achită clauza. Și apoi voi dona toți banii”

Dumitru Dragomir explică tensiunile de la FCSB: „Gigi Becali s-ar certa și cu Mourinho”

„Edi Iordănescu nu a greşit atunci când a venit la FCSB. A luat cea mai bună decizie. Doar că el a preluat echipa într-un moment neprielnic. A preluat o echipă decimată. O parte dintre jucători au fost accidentaţi, iar alţii sunt decimaţi din lipsă de valoare.

Edi este un antrenor foarte bun, care ştie mult fotbal. E un  băiat educat, provine dintr-o familie foarte bună. Oricând ar putea pleca în altă parte.

Dar pe Gigi nu-l poţi schimba când vine vorba de fotbal. Aşa e el. Şi pe Mourihno dacă l-ar aduce, după o săptămână s-ar certa cu el. Ăsta e Gigi”, a declarat Dumitru Dragomir pentru TelekomSport.

Mi s-a propus din partea clubului/patronului încetarea de comun acord a colaborării. Din ce am înțeles, calitatea jocului reprezintă nemulțumirea patronului. Feeling-ul meu este că domnia sa dorește să se ocupe personal, în exclusivitate, de echipă. Este dreptul dânsului, chiar dacă pentru mine este dezamăgitor, fiindcă am fost adus cu insistențe și promisiuni, și am venit din calitatea de antrenor campion al României. 

Pentru echipă și suporteri, pentru mine și stafful meu, pentru cariera mea, eu nu doresc această despărțire. Nu am venit pentru 3 luni, dar, ținând cont de faptul că nu rezultatele primează în evaluarea mea și a muncii mele, totul pare lipsit de speranță și fără perspectivă. Ultimul lucru pe care îl doresc este să sufere echipa din cauza acestei situații. 

În condițiile astea, răspund public acestei propuneri și spun că nu doresc să-mi dau acordul pentru încetarea colaborării decât într-un singur caz. Încetarea unilaterală din partea clubului, achitarea clauzei de reziliere, pentru că patronul a spus oricum că asta nu este o problemă, iar eu promit că a doua zi după ce acei bani au intrat în contul meu, toți vor fi direcționați către donații, cu acte doveditoare. Vor merge către copii și oameni in vârstă. 

Nu am venit pentru bani, am venit pentru clubul pe care îl iubesc și dacă acum nu joacă spectaculos echipa, probabil juca mai bine înainte, cu Karagandy sau Rapid. 

Dacă nici această soluție nu este acceptată, atunci îl rog să recunoască public că nu mă mai dorește pentru că vrea să decidă tot la echipă și nu are legătură cu rezultatele și putem înceta colaborarea. 

Sunt antrenor tânăr, încă la început de drum, îmi doresc să merg sa antrenez în viitor în străinătate și măcar în acest fel pot explica celor care mă întreabă de ce am plecat după numai 3 luni și după un parcurs aproape perfect. 

P. S. Orice se va întâmpla, garantez că nu o sa zic nici măcar un cuvânt urât de club, de patron sau de locul și oamenii unde și cu care am muncit, așa cum am procedat peste tot unde am activat.

- Edi Iordănescu, antrenor FCSB

Să mă împac cu Edi? M-am certat eu cu el? Eu am spus doar că nu jucăm nimic, o spun și acum. Nu pot să spun că jucăm bine. Dar încă am încredere în el. Eu îmi văd de treaba mea, el își vede de treaba lui. Comandă altul pe banii mei? Nu se va mai întâmpla asta. Deocamdată, Edi nu a realizat nimic. Să vedem ce se va întâmpla în retur. Are și timp să-și impună filosofia. 

Eu nici n-am citit contractul (n.r. - Becali face referire la clauzele stipulate în contract de Iordănescu). Critic când vreau eu, îl critic și pe el. Asta e tactica mea, să atrag atenția, să se trezească și jucătorii. Îmi închide vreodată Edi gura? Să fim serioși! Nu mai pot eu de 500.000
- Gigi Becali

VIDEO Ce spune Vivi Răchită despre situația lui Edi Iordănescu la FCSB: „E jucăria lui Gigi Becali, nu se poate schimba”

Citește și: 

Mirel Rădoi, înapoi la FCSB? Selecționerul recunoaște: „Pasiunea arde prea rău!”

Edi Iordănescu răspunde punctual nemulțumirii lui Gigi Becali: „Cum să fac relații de joc, prin zoom?!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează