FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB, ca Barcelona ;) Particularitatea din jocul vicecampioanei, întâlnită la gruparea catalană în fiecare sezon

Articol de , - Publicat sambata, 06 octombrie 2018 09:00

Aproape 90% din golurile pe care trupa lui Dică le-a marcat în actualul campionat sunt din interiorul careului, procentaj pe care gruparea catalană îl are sezon de sezon.

Formația lui Dică nu doar că este pe primul loc, acolo unde va rămâne indiferent de rezultatele din etapa din acest weekend, dar domină autoritar Liga 1 la un capitol. Cel al golurilor marcate. Are cu peste 40% mai multe decât echipa de pe locul 2 în această ierarhie, Craiova, şi dublu faţă de campioana en titre, CFR.

Modul în care FCSB a marcat cele 24 de goluri arată şi principala particularitate din jocul vicecampioanei. Şi anume că aproape toate golurile sunt marcate din interiorul careului. Procentajul unor astfel de reuşite se apropie de 90%. Una dintre marile grupări din fotbalul european care a atins cel mai mare nivel din această perspectivă, a golurilor marcate din careu, e Barcelona. Jocul de posesie şi modul în care echipa construia acţiunile ofensive, mai ales în anii trecuţi, cu Guardiola antrenor, a făcut din formaţia catalană etalonul a ceea ce înseamnă expresia "Să intri cu mingea în poartă".

21 de goluri au fost înscrise de FCSB din suprafaţa de pedeapsă a adversarei, o treime dintre ele fiind opera principalului atacant folosit până acum de Dică, francezul Harlem Gnohere. Şi media de goluri marcate în total în campionat, până acum, e una foarte mare. 2,4 goluri pe meci, o medie demnă de marile echipe, pe care Steaua a mai avut-o în a doua jumătate a anilor '80, dar şi la jumătatea anilor '90. 

Cine a înscris din careu

JUCĂTOR GOLURI

  • Gnohere 7
  • Man 4
  • Fl. Coman 4
  • Fl. Tănase 3
  • Moruţan 2
  • D. Benzar 1

2e numărul jucătorilor care au înscris din afara careului în actualul campionat: Fl. Coman (2) şi Rusescu

ALTE STATISTICI REFERITOARE LA CELE 24 DE GOLURI MARCATE DE FCSB

Mai multe în repriza a doua

FCSB a înscris de mai multe ori în partea a doua a jocurilor, dar proporţia nu e foarte dezechilibrată! În primele 45 de minute ale meciurilor, elevii lui Dică au marcat de 10 ori, iar în partea a doua de 14 ori. Dintre acestea, nu mai puţin de jumătate au fost reuşite după minutul 80! 

De 10 ori cu stângul

Vicecampioana stă bine la un capitol important: goluri înscrise cu piciorul stâng. Are 10 astfel de reuşite. Există în lot mulţi jucători de picior stâng: Moruţan, Filip, Morais, Gnohere, Man. Hagi, cel mai mare fotbalist din istoria României, a susţinut mereu o teorie: "O echipă nu poate fi de mare calitate dacă de la mijloc în sus nu are măcar unul-doi fotbalişti de picior stâng. În schimb, FCSB stă rău la goluri marcate cu capul: unul singur! 

Un sfert sunt din faze fixe

FCSB stă foarte rău în ceea ce priveşte modul în care se apără atunci când adversarul beneficiază de o fază fixă. A încasat 6 goluri din astfel de momente şi, cum în total a primit 10, procentul e unul foarte mare, 60%. Nici în ofensivă nu excelează. A marcat de 6 ori din faze fixe, procentul e de numai 25%. 

 

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (16)
lionforever
lionforever  •  06 Octombrie 2018, 21:32

Gluma secolului.

983732924972315
Soos Vilmos  •  06 Octombrie 2018, 16:58

Cei de la Barcelona ar trebui sa plateasca drepturi de autor pentru modelul pe care l-au copiat de la ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

faliment_fc_fcsb
faliment_fc_fcsb  •  06 Octombrie 2018, 10:31
Postat de juliusmad pe 06 Octombrie 2018, 09:45

un singur lucru important am inteles din acest articol, ca FCSB e Steaua.

Ai inteles gresit!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează