FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Cornel Dinu l-a făcut praf pe Edi Iordănescu: „S-a terminat! Să facem rost de târnăcoape, sape, greble” » L-a „tocat” și pe senior

Cornel Dinu, glorie a lui Dinamo, l-a criticat dur pe Edi Iordănescu, noul antrenor al lui FCSB +40   FOTO
Cornel Dinu, glorie a lui Dinamo, l-a criticat dur pe Edi Iordănescu, noul antrenor al lui FCSB

Articol de GSP - Publicat marti, 24 august 2021 18:20 / Actualizat marti, 24 august 2021 18:47

Cornel Dinu, glorie a lui Dinamo, l-a criticat dur pe Edi Iordănescu, noul antrenor al lui FCSB, pentru discursul acestuia de la finalul meciului cu Sepsi (1-1), dar nu numai. „Procurorul” l-a taxat și pe Puiu Iordănescu, tatăl tehnicianului.

Cu mai puțin de 24 de ore înainte ca Gigi Becali să anunțe că l-a ales pe Edi Iordănescu pentru a-l numi în locul lui Todoran, Anghel Iordănescu declara la ieșirea de la Arena Națională, după Rapid - FCSB 1-0: „Cred că e momentul ca Gigi Becali să realizeze că trebuie să dea milităria jos din pod la această echipă". După ce l-a numit pe Edi, Becali a spus: "L-am adus fiindcă va impune dictatură militară”.

Cornel Dinu: „Anghel Iordănescu avea celebra pronunție «cașchetă»”

„Ne-am obișnuit cu tot felul de butade lansate și din partea oficialilor de la FCSB și din afară. Cea din afară mi se pare elocventă. Este a lui tata Puiu, să-i dea Dumnezeu sănătate!, „Dați milităria jos din pod”. Aici nu e vorba de militărie din niciun punct de vedere pentru că militărie nu era nici atunci când juca el. 

Deși el era apropiat de armată pentru că avea celebra pronunție „cașchetă”. El era îmbrăcat în militar. Să vedem ce se întâmplă cu noul antrenor și cu pecetea pe care și-o poate pune asupra echipei. Într-un fel, de la o dictatură haotică făcută fără niciun fel de legătură cu ce se întâmplă în antrenament, pentru că nu poți să comanzi o echipă și nu poți să iei decizii într-un joc supus hazardului cum este fotbalul. Decât dacă faci o legătură între ce preconizezi și ce vezi în antrenament și creezi formația pe care o arunci în teren”, a declarat Dinu în emisiunea „Minutul 91” de la Telekom Sport 1.

Cornel Dinu: „Am văzut o secvență care m-a pus pe gânduri”

Apoi, Cornel Dinu i-a pus la îndoială calitățile de antrenor ale lui Edi Iordănescu și a subliniat câteva scene văzute deunăzi, de la primul antrenament al acestuia la FCSB.

„Dar până acum la FCSB știm bine ce s-a întâmplat. Iar acum s-a schimbat antrenorul. Criteriul cred că este în principal religios și anumite influențe din punctul ăsta de vedere. Nu poți să-i ceri niște lucruri rapide, în câteva zile, lui Edi Iordănescu. Sigur că și Puiu își bagă copilul în ședință după meciul cu Sepsi. 

În rugăciune am văzut toată familia în tribuna oficială. Dar am văzut și o singură secvență care m-a pus pe gânduri. În filmările în săptămâna premergătoare jocului, probabil, dacă aspectele tactice se mai fac în România, așezare, dinamică, combinații, scheme, procedee, sunt ascunse micului ecran. 

Dar am văzut un exercițiu care mi-a adus aminte de bâlciurile de moșii copilăriei. Erau niște bări de metal, de trapez și majoritatea jucătorilor trăgeau de niște elastice ca să-și oprească creșterea unghiurilor de la degete. Deci...”, a mai spus Cornel Dinu.

+36 FOTO

Cornel Dinu: „Edi mi-a adus aminte de secretarii de partid, cum era tăticuțul lui odată”

„Mister” nu a trecut nici peste discursul lui Iordănescu Jr. de la finalul meciului cu Sepsi, când a declarat că are „tare mult de muncă”.

„Edi Iordănescu a început cu discursul ca pe șantier, cu îndemnul că avem foarte mult de muncă. Nu știu dacă putem să-l ajutăm și noi. Să facem rost de târnăcoape, sape, greble, de ceva. În fotbal se presupune că există o energie care trebuie s-o consumi ca antrenor, dar la ei e de gândire. Nu-l ajută târnăcopul sau sapa. 

Cei care trebuie să muncească sunt jucătorii. Discurs de genul ăsta îmi aduce aminte de secretarii de UTM, UTC și chiar de partid, tăticuțul lui fiind și secretar de partid o perioadă. Are ceva de propagandist în el și nu mă miră că primul lucru care s-a sugerat la noul FCSB a fost „jos milităria din pod”. Când ai spus asta, s-a terminat!”, a „tunat” Dinu.

Edward, forward politic: „Este un copil poate forțat”

Gazeta a dezvăluit că aproape toate numirile lui Edi Iordănescu la echipele din Liga 1 au avut în spate influențele tatălui său, mai ales în sfera politică, unde Gabi Oprea și alți oameni puternici au facilitat instalarea juniorului în funcția de „principal” - articolul, pe larg, AICI.

„Am citit un articol extrem de interesant despre influența lui Anghel Iordănescu asupra carierei lui Edi. E foarte interesant și are foarte multe adevăruri. Este un copil poate forțat, și trebuie să-i respectăm gustul de a fi antrenor, dar maniera asta de a forța cariera respectivă poate fi îndoielnică și nu se poate realiza. 

A avut rezultate în România cât de cât, dar fac legătura cu conjunctura de influență unde a fost el. La Tg. Jiu, Mediaș sau CFR. Despre cariera lui Răzvan Lucescu nu se poate spune că a fost influențată de taică-su. Știu că au mai fost discuții, dar spre deosebire de Edi, Răzvan Lucescu a confirmat în străinătate”, a încheiat Cornel Dinu”.

Bogdan Mitrea, supărat după remiza cu FCSB: „Putem spune că am pierdut 2 puncte”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Analiza lui Gigi Becali după FCSB - Sepsi: „Un singur lucru i-am spus lui Edi Iordănescu”

Patronul Rapidului, ironii în direct către FCSB: „Jucători umflați! Nu fac nici 3 milioane” + se bucură că l-a „demis” pe Gigi Becali

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (123)
1500744200249107
Marius Cristian  •  25 August 2021, 09:02

Si Iordănescu e produs al școlii românești de antrenori , ce ne mai miram !? Si inca unul privilegiat cu pedigree " ca el a jucat fotbal,nu sa fie pus la același nivel cu unul care nu a jucat " - cum zice Gardos ! Ca sa ajungi antrenor îți trebuie minte , nu te mai ajuta picioarele , bai rataților ! Ajunge cu cliaca fotbalustilor de la scoala de antrenori . Cautati oameni inteligenți pt meseria de antrenor , nu fosti jucator care nu pot lega 3 cuvinte !

s.i.l.v.i.o.
s.i.l.v.i.o.  •  25 August 2021, 08:40
Postat de steaua.inseamna.csa pe 25 August 2021, 01:09

Bai Silvică, am zis ca “o lăsam așa!” parca, nu!? Cel la care faci referire a scris un singur “booom” și nici ăla in “contextul” in care il fac io, niciun tic-tac și, dacă tot ești atât de atent la detalii, nu se poate sa nu fi observat ca io scriu ne-a jjijji ( cu mai mulți de j :-))) tocmai pt ca este “trademark” cum am spus ). Dar cel mai important: cel puțin judecând după poze, tizul este cam de vârsta ta!? :-))) Însă e treaba sa crezi ca sunt Adriann, Timm, Gazaev (chiar ma gândeam ca poate era el însă știu ca îl cheamă Oprea) sau chiar Sadiku, nu e absolut nicio problema, atât timp cat nu implici terți care n-au nicio treaba cu mine, nu cred ca tie ti-ar conveni sa fii trollat de tot felul de prosti care își imaginează ca ești un oarecare cu care au avut ei “meciuri” pe vreun forum derizoriu. Revenind la ale noastre, se pare ca te-am supraestimat, sa nu știi expresii gen “don’t dress for the job you have but for the job you want to have” sau “you have to look successful to be successful” arată ca nu ai avut de a face cu lumea afacerilor. Te-ai întrebat vreodată de ce sediile băncilor sunt atât de impresionante?! Îți spun io: pt a da încredere depunătorilor! La fel sediile de firma. Tu dacă mergi la un meeting la unii într-un subsol cu igrasie pe pereți, pot avea ei oferta ofertelor, pleci fără sa te uiți înapoi! Tie nu îți vin agenți de vânzări la firma!? Ce încredere îți da dacă îl vezi jerpelit si dându-se jos dintr-o rabla!? Dar sa afli ca e chiar patronul!? :-)))

Sediul unei firme te poate pacali usor atunci, daca pui botul la cat de extravagant arata locatia, scammeri sunt peste tot. Sunt detalii superficiale, care pe mine nu m-ar impresiona. Cu atat mai putin pe un forum gsp unde e vorba despre fotbal, nu despre bolizi tinuti in parcare sa putrezeasca :))). O lasam asa, stii foarte bine ca nu te confund cu altii (doar adriann ma vede pe mine in toti si in toate - again, ce spune asta despre el?? :))) ), eu sunt sigur de cine esti tu (cel din poza e de 40-45 de ani), dar te rog eu nu mai poza in cockalar pe aici, si o lasam asa! Maldive, Caraibe, nu sunt impresionante in 2021. Acum 20 de ani, da, era ceva WOW.. dar nu astazi! Mai ai putin si iti faci si tu poze ca 'nibbunnelu' la plaja, scrijelind numele unor anonimi de pe gsp.ro :))).

steaua.inseamna.csa
steaua.inseamna.csa  •  25 August 2021, 01:09
Postat de s.i.l.v.i.o. pe 24 August 2021, 23:38

"You need to look successful to be successful". Ce cockalaresc a sunat asta. Atunci poti sa-ti dau si eu un sfat: dai si tu un ban la barber shop, macar o data pe luna, ca sa arati mai ... 'successful' :)))). Si nu vreau sa fac misto de inceputul de chelie, dar macar putin facial hair te-ar ajuta sa arati mai bine.. caci, cu o pereche de ochelari de soare nu se face vara :)))). Dar repet: ce vrei tu sa pari aici, nu e deloc cu ce esti in realitate. Nu esti deloc un cockalar, stop acting like one.

Bai Silvică, am zis ca “o lăsam așa!” parca, nu!? Cel la care faci referire a scris un singur “booom” și nici ăla in “contextul” in care il fac io, niciun tic-tac și, dacă tot ești atât de atent la detalii, nu se poate sa nu fi observat ca io scriu ne-a jjijji ( cu mai mulți de j :-))) tocmai pt ca este “trademark” cum am spus ). Dar cel mai important: cel puțin judecând după poze, tizul este cam de vârsta ta!? :-))) Însă e treaba sa crezi ca sunt Adriann, Timm, Gazaev (chiar ma gândeam ca poate era el însă știu ca îl cheamă Oprea) sau chiar Sadiku, nu e absolut nicio problema, atât timp cat nu implici terți care n-au nicio treaba cu mine, nu cred ca tie ti-ar conveni sa fii trollat de tot felul de prosti care își imaginează ca ești un oarecare cu care au avut ei “meciuri” pe vreun forum derizoriu. Revenind la ale noastre, se pare ca te-am supraestimat, sa nu știi expresii gen “don’t dress for the job you have but for the job you want to have” sau “you have to look successful to be successful” arată ca nu ai avut de a face cu lumea afacerilor. Te-ai întrebat vreodată de ce sediile băncilor sunt atât de impresionante?! Îți spun io: pt a da încredere depunătorilor! La fel sediile de firma. Tu dacă mergi la un meeting la unii într-un subsol cu igrasie pe pereți, pot avea ei oferta ofertelor, pleci fără sa te uiți înapoi! Tie nu îți vin agenți de vânzări la firma!? Ce încredere îți da dacă îl vezi jerpelit si dându-se jos dintr-o rabla!? Dar sa afli ca e chiar patronul!? :-)))

Vezi toate comentariile (123)
Comentează