FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV A numit în studioul Gazetei fotbalistul de neatins de la FCSB: „Știu sigur că Dică nu voia să-l mai joace, dar Becali s-a opus!”

În dreapta, Nicolae Dică, antrenorul de la FCSB // foto: Imago Images
În dreapta, Nicolae Dică, antrenorul de la FCSB // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 octombrie 2022 10:16 / Actualizat sambata, 15 octombrie 2022 13:49

Vineri, în cea mai recentă ediție a proiectului „Dezbaterea Zilei”, redactorul-șef adjunct al GSP, Dan Udrea, a dezvăluit numele jucătorului de la FCSB pe care antrenorul Nicolae Dică dorea să-l treacă pe banca de rezerve. Antrenorul s-a lovit însă de opoziția fermă a lui Gigi Becali.

Cumpărat cu 350.000 de euro de la FC Botoșani, sumă ridicată la 400.000 de euro după calificarea celor de la FCSB în grupele Conference League, Dawa a fost o prezență constantă în primul „11” al vicecampioanei.

Fundașul central camerunez și-a păstrat postul de titular în ciuda evoluțiilor sale oscilante: doar în acest sezon, în care a jucat 19 meciuri, a comis 6 greșeli decisive, care au dus la goluri ale adversarilor!

Ce l-a deranjat pe MM Stoica: „Pentru ce să mă duc? M-ai ironizat, e dreptul tău, dar nu-mi cere să vin ca să mă umileşti”
FCSB - SILKEBORG 0-5
Ce l-a deranjat pe MM Stoica: „Pentru ce să mă duc? M-ai ironizat, e dreptul tău, dar nu-mi cere să vin ca să mă umileşti”

Gigi Becali i s-a opus lui Nicolae Dică: „I-a spus clar: «Dawa joacă!»”

Redactorul-șef adjunct al Gazetei a dezvăluit, în cadrul „Dezbaterii Zilei” de vineri, motivul:

Știu sigur că Dică n-a vrut să-l mai joace pe Dawa, dar putea să facă asta? Nu! Pentru că Becali îi spunea clar: «Dawa joacă!»

Ulterior, Dan Udrea a făcut o comparație cu situația de la CFR Cluj: „Dacă ar fi zis Dan Petrescu la CFR ca Mario Camora să fie rezervă, i se împotrivea cineva? Nu, Camora era rezervă, decidea antrenorul! Cum ar putea să facă Dică să funcționeze echipa în condițiile astea?”

Joyskim Dawa este unul dintre pariurile lui Gigi Becali, fotbalist transferat exclusiv datorită dorinței patronului. Stoperul camerunez de 1,94 metri a impresionat sezonul trecut la FC Botoșani, dar la FCSB nu a oferit siguranță defensivei, deși pe plan ofensiv stă excelent, cu 3 goluri înscrise.

Nicolae Dică avertizase: „Dacă Dawa mai greșește, nu mai joacă!”

La începutul lunii septembrie, Nicolae Dică avertiza într-o emisiune televizată că „Dacă Dawa va continua să greșească, e clar că nu va mai juca. Dacă nu reușește să ajungă la un nivel... n-ai ce să faci”.

De atunci, camerunezul a ratat doar două meciuri: cu FC Argeș, 3-2 în campionat, și cu Silkeborg, 0-5 în Conference League. Cu piteștenii a fost suspendat, iar în cel mai recent meci al roș-albaștrilor din Europa nu a putut juca din cauza unor probleme medicale.

Dawa are niște deprinderi greșite de când era copil, nu e ușor să scape acum de ele. De exemplu, asta cu ținerea adversarului, nu-i dă drumul. Ok, îl ții, dar ține de șmecheria fotbalistică, îl ții și după îi dai drumul.

Lucrăm chestiile astea cu el și e bine că vrea să se îmbunătățească, rămâne după antrenament cu noi și lucrăm suplimentar. Pe faza defensivă, să nu mai atace mereu, să fie mai precaut.

- Nicolae Dică, pe 22 septembrie

Dezbaterea Zilei, VIDEO » Cine e de vină pentru umilința europeană a FCSB-ului?

Mai multe despre FCSB: 

Gigi Becali exclude revenirea antrenorului care i-a adus ultimul titlu la FCSB: „Nu făcea nimic la echipă”

MM se pune contra lui Becali după ce a fost criticat: „Garita nu poate face față la noi”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
Cormiz
Cormiz  •  16 Octombrie 2022, 09:53

Domnul Dan care l-a vrut plecat pe Dan Petrescu și este fanul echipei naționale a Kosovo, are ce are u Camora de când a devenit roman.

mattteo
mattteo  •  15 Octombrie 2022, 16:24

Ce vina are Dawa la cele 10 goluri ale lui Silkeborg??? Dam in Becalia aiurea. El nu s-a bagat deloc si uitati ce a iesit. Tot el e de vina??

fcsarbitri
fcsarbitri  •  15 Octombrie 2022, 12:42

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close