FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO 6-0

Sancțiuni drastice după FCSB - Dinamo » Ce suspendare a primit Steliano Filip + Amenzile celor două cluburi

Steliano Filip protestează în fața lui Istvan Kovacs în FCSB - Dinamo 6-0 // foto: Cristi Preda - GSP
Steliano Filip protestează în fața lui Istvan Kovacs în FCSB - Dinamo 6-0 // foto: Cristi Preda - GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 septembrie 2021 15:04 / Actualizat miercuri, 15 septembrie 2021 16:58

Ca urmare a eliminării din derby-ul FCSB - Dinamo 6-0, Steliano Filip (27 de ani) a fost suspendat două meciuri și amendat cu 2.900 de lei.

În minutul 37 al duelului FCSB - Dinamo, fundașul stânga al alb-roșilor a fost eliminat de „centralul” Istvan Kovacs pentru o intervenție asupra lui Valentin Gheorghe. Intenția de lovire a fost una clară, dar reluările au arătat că dinamovistul l-a „șters” pe adversar.

Filosofia antrenorului ales de Iuliu Mureșan » Ce mesaj le transmite tinerilor și ce amintiri are de la Dinamo: „Dintr-odată, te trezești că îți îndeplinești visul”
DINAMO
Filosofia antrenorului ales de Iuliu Mureșan » Ce mesaj le transmite tinerilor și ce amintiri are de la Dinamo: „Dintr-odată, te trezești că îți îndeplinești visul”

Steliano Filip, suspendat și amendat după FCSB - Dinamo 6-0

Astăzi, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a oferit verdictul după eliminarea jucătorului. Steliano Filip a primit două sancțiuni, una pentru eliminare iar cealaltă pentru refuzul de a părăsi terenul de joc, întrucât fotbalistul a mai petrecut câteva minute pe suprafața de joc, protestând împotriva deciziei arbitrului. 

Potrivit Regulamentului Disciplinar al FRF, Filip va executa sancțiunea pentru abaterea mai gravă, astfel că va fi suspendat pentru două meciuri și va avea de plătit o amendă în valoare de 2.900 lei.

Astfel, Filip va rata duelul cu Botoșani din campionat, dar și confruntarea din „șaisprezecimile” Cupei României cu Ripensia Timișoara. Fundașul va reveni la derby-ul cu CSU Craiova.

Pedepsite au fost și cele două cluburi pentru incidentele din tribune. FCSB va avea de achitat 15.000 de lei, în vreme ce Dinamo se vede nevoită să scoată din vistierie 10.000 de lei.

Sancțiuni și la UTA - Rapid

Comportamentul suporterilor o costă și pe UTA. Clubul arădean a primit două penalități, în valoare de 15.000, respectiv 5.000 de lei pentru incidentele de la meciul cu Rapid, scor final 2-2. Din nou, articolul 45.1 din Regulamentul Disciplinar se aplică. Acesta specifică că UTA va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă. Așadar, arădenii vor avea de plătit doar 15.000 de lei.

Steliano Filip, atac la Istvan Kovacs, după FCSB - Dinamo 6-0

După FCSB - Dinamo, Steliano Filip a apărut cu ochii în lacrimi la interviu și l-a criticat pe „centralul” Istvan Kovacs.

„Cum să fie pe teren? Cum a văzut o țară întreaga care s-a uitat la meci. Nu am venit aici să critic arbitrajul, nu îmi stă în caracter, dar sunt dezamăgit. Kovacs și-a bătut joc de niște familii, de suporterii ăștia minunați! Nu cred că meritam așa ceva. Să zicem că puteai să îmi dai galben pentru intenție, că am venit tare. Cred că cea mai bună soluție ar fi VAR. E clar că îmi reproșez că mi-am lăsat colegii, le-am îngreunat situația.

Am stat pe teren pentru că am vrut să îi întreb ce am făcut, nu am protestat, nu m-am luat de niciun jucător. L-am întrebat simplu ce am făcut. N-a zis nimic, știe toată lumea că este un arbitru arogant. Mi-a zis că am trei minute să părăsesc terenul, altfel oprește jocul. Mi s-a mai întâmplat și la meciul cu Mioveni. Striga la mine să nu fac fault. Mulțumesc! O să iau acum câteva etape, probabil o să scrie cine știe ce și în raport. Că el e Istvan, asta e!”, a spus Steliano Filip, la Telekom Sport.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Dinamo are antrenor! Iuliu Mureșan a făcut anunțul: „A demonstrat că se pricepe”

CFR Cluj, cheltuială de 1 milion de euro! Ce făcut patronul Neluțu Varga

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (35)
csa_si_fcsb_inseamna_steaua
csa_si_fcsb_inseamna_steaua  •  16 Septembrie 2021, 11:29
Postat de cornelconasu pe 15 Septembrie 2021, 17:25

Nu mai iese *** să zică că au fost furați ?! Dacă se întâpla la ei ce a făcut Kovacs cu Filip stătea toată noaptea pe facebook ! La golul de 1-0 din lovitură liberă nici nu a fost fault ! La golul lui Vinicius e fault în atac...... NU A FOST MECI în ultimii 10 ani să nu câștige cu ajutor de la arbitri ! Și Tudor și Balaj și Hațegan și Kovacs au avantajat NUMAI această rușine de echipă născut din fraudă și care există prin fraudă !!!!

Deci împingerea subtilă a lui Vinicius e fault în atac, dar intrarea ca trenul cu umărul în fața lui Keseru nu e fault.. eu zic sa lași fotbalul și să urmărești alte sporturi, gen golf. In rest, mai sunteți mulți?? :)))))))))))))

elgabri
elgabri  •  16 Septembrie 2021, 00:44

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

creeperno115
creeperno115  •  15 Septembrie 2021, 22:55

Degeaba faci pressing daca nu stii sa finalizezi

Vezi toate comentariile (35)
Comentează