FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ Singurul fotbalist de la FCSB care se ridică împotriva lui Becali: „Nicăieri în lume nu e ca la noi!”

Florin Tănase (27 de ani) e singurul jucător de la FCSB care are curajul să-l contreze la interviuri pe patronul Gigi Becali. Așa s-a întâmplat și după remiza de aseara cu CS Mioveni, 1-1.
Florin Tănase (27 de ani) e singurul jucător de la FCSB care are curajul să-l contreze la interviuri pe patronul Gigi Becali. Așa s-a întâmplat și după remiza de aseara cu CS Mioveni, 1-1.

Articol de - Publicat duminica, 20 februarie 2022 17:00 / Actualizat duminica, 20 februarie 2022 17:32

Florin Tănase (27 de ani) e singurul jucător de la FCSB care are curajul să-l contreze la interviuri pe patronul Gigi Becali. Așa s-a întâmplat și după remiza de aseara cu CS Mioveni, scor 1-1.

Tănase a avut de la începuturile sale în roș-albastru o relația specială cu Gigi Becali, fiind unul dintre favoriții omului de afaceri. Asta nu l-a determinat totuși să-l menajeze public pe finanțator. 

Becali îi face vânt unui jucător după 1-1 cu Mioveni: „La revedere! Gata, m-am convins”
CS Mioveni - FCSB 1-1
Becali îi face vânt unui jucător după 1-1 cu Mioveni: „La revedere! Gata, m-am convins”

De exemplu, la finalul jocului cu Mioveni, Tănase l-a criticat pe patron pentru că l-a lăsat pe Claudiu Keșeru în afara lotului, a amendat strategia clubului și a scos în evidență efectul negativ al schimbărilor de sistem și jucători comandate pe Becali.

Florin Tănase, după CS Mioveni - FCSB 1-1:

La noi sunt schimbări tot timpul, nu rămâne niciodată același nucleu, nu se întâmplă ca 70-80% dintre jucători să joace meci de meci. Și e dificil să câștigi campionatul cu jucători tineri.

M-a surprins decizia de a-l lăsa pe Keșeru în afara lotului, aveam nevoie de el, pentru că în meciul trecut, cu Chindia, ne-a ajutat cu o pasă de gol. Nu e corect ce s-a întâmplat, merita să fie în lot cu Mioveni.

N-a mai funcționat nici schimbarea sistemului. Au fost 14 schimbări deodată, rotiri...

Întrebat dacă va avea de suferit din cauza sincerității lui, căpitanul roș-albaștrilor a părut la fel de sigur: „Cum să mă afecteze, de ce? O să vedem, dar eu spun adevărul!”.

Florin Tănase vs. Gigi Becali | Ironii, „săgeți”, critici

Din 2016 la FCSB, Tănase s-a obișnuit cu năravurile lui Gigi Becali. Mai ales în ultimii 2-3 ani, de când a devenit cel mai important fotbalist al echipei, „decarul” l-a contestat în mai multe rânduri pe conducătorul bucureștenilor. S-a folosit inclusiv de foștii lui antrenori subordonați Palatului pentru a se răzvrăti în fața camerelor. 

În continuare, 5 dintre episoadele în care Tănase a avut curajul să-i dea peste nas lui Gigi Becali.

  1. La finalul întâlnirii Clinceni - FCSB 3-0 de anul acesta, Tănase a răspuns atacurilor patronului care l-au vizat recent și a făcut o trimitere cu privire la înlocuirea sa de la pauza derby-ului cu Dinamo: „Aşa e nea Gigi, mai glumeț. Eu mă bucur că am jucat mai mult azi”
     
  2. După un derby pentru titlu FCSB - CFR Cluj 1-1 din mai 2021, Tănase acuza frontal tactica haotică a lui Becali în privința înlocuirilor din timpul partidelor: „Când termini schimbările în minutul 50, când nu mai ai cu ce să vii de pe bancă... Mai ai și meciuri din trei în trei zile... E normal să faci un pas în spate”
     
  3. În septembrie 2019, Tănase reclama faptul că e plimbat pe mai multe posturi și îi răspundea lui Gigi Becali, care spunea despre el înaintea partidei Clinceni - FCSB 0-3 că „e de pe altă planetă”: „Golul marcat îmi dă încredere, probabil că am revenit și pe planetă. Am fost plecat... Eu cred că am făcut meciuri bune când am jucat în poziția de mijlocaș. Este foarte greu, pentru că nu am văzut nicăieri în lume ca un jucător să joace pe așa multe posturi!”
     
  4. În aceeași lună a anului 2019, Tănase lua atitudine cu privire la relația dintre antrenori și Becali. Mai exact, despre modul în care au relaționat Bogdan Andone și patronul bucureștenilor. „Nu știam că Andone trebuia să ceară aprobare de la patron pentru schimbări. Nu e normal să se întâmple așa ceva”. Anterior, Bogdan Andone acordase un interviu Gazetei în care spunea cu subiect și predicat că Becali stabilește titularii și toate înlocuirile din timpul meciurilor!
     
  5. După un joc Astra - FCSB 0-2 din martie 2019, Tănase l-a ironizat pe Mihai Teja, antrenorul de-atunci al roș-albaștrilor care declarase la conferința premergătoare partidei că Hora va juca în centrul atacului, nu Gnohere. S-a întâmplat invers. „Am urmărit conferința lui Teja și mă așteptam să joace Hora. Serios! Poate a dormit la prânz domnul Teja, a visat ceva și a schimbat echipa”. O nouă „săgeată” menită să ironizeze imixtiunile lui Gigi Becali.
Singurul fotbalist de la FCSB care se ridică împotriva lui Becali: „Nicăieri în lume nu e ca la noi!”
Tănase a fost achiziționat de la Viitorul, actuala Farul, în 2016 cu 1,5 milioane de euro

11 goluriși 4 pase decisive are Tănase la FCSB în actuala stagiune de Liga 1; e golgeterul echipei

30.000 de euro pe lunăe salariul lui Tase la FCSB, cel mai mare din lot

Gigi Becali a început să-l critice des pe Florin Tănase

Cel mai surprinzător atac pe care Gigi l-a avut în 2022 a fost la adresa golgeterului echipei, Florin Tănase. L-a criticat că a jucat slab în startul anului și chiar l-a și schimbat la pauza meciului cu Dinamo:

„Nici Tănase nu mi-a plăcut cu Dinamo, nu punea piciorul la minge. Alerga în gol, îi era frică. S-a gândit la transfer și nu băga piciorul de frică să nu se accidenteze. Să-și bage mințile în cap! Cu CFR a lipsit de pe teren, dormea”.

De asemenea, aseară, Becali l-a taxat pe Tănase, atât pentru jocul său, cât și pentru faptul că l-a apărat pe Keșeru: „După ce am dat gol, fiecare jucător a vrut să iasă în evidență. Nu mai combinam. Șerban, Tavi Popescu, Tănase driblau. Nu mai jucau fotbal. Ăsta e caracterul lor. N-ai cum să le schimbi caracterul. Dacă Tănase e căpitan, el trebuia să tragă echipa după el. Dacă asta e opinia lui Tănase legat de Keșeru, ce să-i fac? Fac ca el? Dacă era el patron, îl băga, era în lot Keșeru. Dar lotul îl fac eu!”.

Toni Petrea, antrenor FCSB: „Am pierdut două puncte importante cu CS Mioveni”

Citește mai multe articole despre FCSB:

FCSB, criticată în direct: „Glumă, glumă, dar nu jucăm nimic! Ăsta nu e jocul Stelei, nu e joc de campioană”
CS MIOVENI - FCSB 1-1
FCSB, criticată în direct: „Glumă, glumă, dar nu jucăm nimic! Ăsta nu e jocul Stelei, nu e joc de campioană”
Concluziile lui Ilie Dumitrescu după egalul smuls de CS Mioveni cu FCSB » Ce a remarcat la trupa lui Pelici
CS MIOVENI - FCSB 1-1
Concluziile lui Ilie Dumitrescu după egalul smuls de CS Mioveni cu FCSB » Ce a remarcat la trupa lui Pelici

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
1948forever
1948forever  •  21 Februarie 2022, 11:55
Postat de Dan Petnaise pe 20 Februarie 2022, 19:48

Nu știu cum gsp nu a văzut comentariul lui Petrea, în care spune clar că Jiji i-a spus să nu îl introducă pe Keșeru. Cinste lui Tănase, care e mai tare în ..... decât petrea.

nu mai cinsti tu. are saculet cine are bani si e oarecum independent. dar e de laudat ce face tanase, isi da seama si el ca joaca la echipa asta de 5 ani si patronul o distruge, pierzand titlul doar din poftele celui mai mare ipocrit din istorie

mehighms
mehighms  •  21 Februarie 2022, 03:51
Postat de gicab pe 20 Februarie 2022, 18:50

Pentru cine mai are nevoie de dovezi ca FC fcsb e o gluma proasta

si fcdb ce e? nici macar gluma nu poti sa ii spui.. eventual caricatura!

sibelius
sibelius  •  20 Februarie 2022, 19:54
Postat de ando89 pe 20 Februarie 2022, 19:39

Să fim serioși, tot timpul criticăm. Sub conducerea magistrală a lui nea cici diferența față de CFR a ajuns la doar 5 puncte. De Paște campioni!

Titlul de campioni e antamat de DDB!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează