FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ilie Poenaru e favorit să vină la FCSB în locul lui Dică: „Voi analiza atent. Dacă nu aleg cum trebuie, voi sta mult timp acasă”

Ilie Poenaru
Ilie Poenaru

Articol de GSP - Publicat marti, 01 noiembrie 2022 12:13 / Actualizat marti, 01 noiembrie 2022 12:40

Ilie Poenaru (45 de ani) a demisionat astăzi de la UTA și este principalul favorit pentru a o prelua pe FCSB, rămasă la rândul ei fără antrenor după demisia lui Nicolae Dică

FCSB a rămas astăzi fără antrenor principal, după demisia lui Nicolae Dică, venită în urma înfrângerii de luni seara cu U Cluj, scor 1-2.

Surse autorizate din anturajul vicecampioanei dezvăluie pentru GSP că favorit pentru a-i lua locul lui Dică este Ilie Poenaru, rămas liber de contract tot astăzi. Antrenorul în vârstă de 45 de ani a demisionat în această dimineață de pe banca arădenilor și ar putea fi contactat în cursul zilei de conducerea clubului roș-albastru.

Nou antrenor anunțat în SuperLiga, la doar 36 de minute după vestea demisiei fostului „principal”!
NUMIRE
Nou antrenor anunțat în SuperLiga, la doar 36 de minute după vestea demisiei fostului „principal”!

Ilie Poenaru, favorit să îl înlocuiască pe Nicolae Dică: „Voi analiza foarte atent”

Momentan, Poenaru se află la Arad și transmite că ar analiza atent o eventuală propunere de la FCSB, întrucât mai poate antrena o singură echipă până în vară, iar o eventuală aventură de scurtă durată l-ar ține luni bune pe tușă.

„Nu am fost contactat de absolut nimeni. În acest moment sunt la Arad, nici nu am semnat actele de reziliere. Sunt aici, am nevoie de câteva zile de liniște, să stau puțin cu copilul, cu familia. Voi vedea ce voi face.

Voi analiza foarte atent. Trebuie să fiu foarte atent, am deja o echipă, dacă nu aleg ce trebuie risc să stau mult timp acasă.

Nu am fost sunat de nimeni de la FCSB. Deocamdată nu vreau să vorbesc, nu are rost să discutăm. Am făcut-o și anul trecut, am discutat anumite lucruri, i-am spus ce și cum aș face. Nu este OK să vorbesc acum despre asta, nu este normal”, a precizat Poenaru la Pro Arena.

Dragomir îl vede antrenorul ideal pentru FCSB

În această dimineață, Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, l-a descris pe Poenaru drept un „antrenor trăsnet, cu sânge în instalație”, potrivit pentru FCSB.

„Ăla de la UTA are sânge în instalație. Poenaru. Vai de mine, antrenor trăsnet! Și Prepeliță e bun, ascultați-mă. Oricare dintre ei, amândoi au sânge în instalație. În 2-3 luni iau și licențele, nu e problemă. Sunt antrenori buni, să știți.

Cel de la Arad a arătat că are sânge în instalație în confruntarea cu un jucător mai în vârstă care nu mai poate să alerge. Nu-i mai dau numele, e Keșeru (n.r. - râde)”, a spus Dragomir la Pro Arena.

Ilie Poenaru explică de ce a plecat de la UTA

În intervenția de la TV, Poenaru a enumerat și motivele pentru care a plecat de la cârma clubului arădean:

„Eu am dorit rezilierea, l-am rugat pe domnul Meszar să ne vedem ieri dimineață. Am trecut prin toate lucrurile întâmplate, ce a mers și ce n-a mers și i-am spus că mai important este clubul, nu Poenaru.

Am considerat că este mai bine pentru toată lumea să dăm un restart echipei, să aibă un imbold. Urmează etape acceptabile. Echipa este aproape de obiectivul propus, locurile 1-8. Este la 4 puncte de obiectiv, nimic pierdut. Am decis că mai bine renunț eu, ca să facem bine echipei.

Am renunțat pentru că lumea de aici, fiind foarte pătimașă, au creat o presiune foarte mare asupra echipei, iar echipa nu a mai făcut față.

Am avut la dispoziție un timp scurt, jucătorii au venit pe parcurs, unii nu au făcut pregătirea cu noi. A fost presiune din cauza rezultatelor, poate jucătorii nu s-au adaptat așa rapid la cerințele mele, fiind învățați cu alte concepte.

Sunt factori care te afectează. Ca să treci peste, era nevoie de timp. Dar știți cum e în România, nu ai timp. Trebuie să rezolvi lucrurile astea în 3-4 luni, pentru că lumea nu are răbdare. Și nu mă refer aici la conducere, chiar vreau să le mulțumesc celor din conducere. Am avut parte de un sprijin cum rar se întâmplă.

Nu am avut lot suficient de valoric, care să-mi permită să fac schimbări. În afară de 2-3 de pe bancă, restul nu se ridicau la nivelul dorit. Cred că am făcut reprize foarte bune, dar am fost foarte oscilanți”.

Mai multe știri din Liga 1: 

Șumudică a intrat în direct imediat după ce FCSB a rămas antrenor: „Probabil că patronul a fost destul de îngăduitor, având în vedere rezultatele din campionat și dubla din Europa cu Silkeborg”

Și Neagoe s-a luat de Dică: „E urât ce a făcut! Ar trebui să fim oameni”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
gazistu
gazistu  •  01 Noiembrie 2022, 15:52

hai ca stiu ca-ti fac "cu ochiu" acei 10000 E lunar de la gigi ... hai baga-te si accepta! o sa intri in acea hora cu "secunzii" de la ZCSB: todoran, Teja, Vintila, Petrea, DIca, .... hai, curaj, hai ca se poate ... pana la urma Gigi va rula toti antrenorii (umili, lacomi de bani) din L1!

adyady1726
adyady1726  •  01 Noiembrie 2022, 15:25
Postat de magic4ever pe 01 Noiembrie 2022, 12:56

Ce antrenor cu personalitate crezi ca vine la FCSB sa ii faca Becali echipa si schimbarile?:))))

Toți se baga pe la echipe numai că la Gigi se aude și se vede pt ca este el mai gălăgios. Dar dacă o luam pe linia dreaptă mai multe meciuri a câștigat Gigi decât toti antrenori la un loc . Dacă nu ma înșel cred că a câștigat și niște campionate . Zic și eu asa dar e clar că bani vorbesc la nea Gigi. ????????????????????

corectu
corectu  •  01 Noiembrie 2022, 15:13

Eu nu înțeleg,Poenaru nu a fost bun la UTA și e bun la FCSB? Mitică,săracul, ne spune ce îl recomandă.Are sânge în instalație și l-a pus la punct pe Keșeru. Săracul Mitică. De unde să iei un antrenor bun în plin campionat.Va fi pus un antrenor care îi va duce în play-off,dar nu în primele 4.Pentru cupele europene va trebui să câștige Cupa României,care asigură locul.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează