FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Piesă de bază cu Dică, irelevant cu Pintilii! FCSB a scos la vânzare jucătorul cu ofertă din Franța

Malcom Edjouma, numărul 11, este acum dispensabil la FCSB // sursă foto: Imago Images
Malcom Edjouma, numărul 11, este acum dispensabil la FCSB // sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 16 noiembrie 2022 22:47 / Actualizat miercuri, 16 noiembrie 2022 22:52

Întrucât Mihai Pintilii nu îl consideră îndeajuns de bun, Malcom Edjouma (26 de ani) a ajuns pe lista de transferări, după o perioadă în care fusese considerat unul dintre cei mai importanți jucători de la FCSB. Cotidianul francez L'Equipe a scris în august că Edjouma se afla pe lista clubului Toulouse.

Malcom Edjouma și agenții lui caută un club nou la care jucătorul să fie transferat în iarna aceasta, după o perioadă în care evoluțiile foarte bune ale jucătorului atrăseseră oferte. 

Gigi Becali a povestit recent că a refuzat o propunere de vânzare a lui Malcom. Acum și el ar fi de acord să-l lase să plece pe un fotbalist care nu mai joacă. 

Mijlocașul francez are 11 meciuri și un gol în sezonul acesta din campionatul românesc, dar a mai înscris și în Conference League, cu Saburtalo și cu Viking.

Crina Pintea, în lacrimi după România - Germania: „Ce rost are să mai faci sacrificii dacă totul se întâmplă în spate? Sunt jocuri de culise! EHF nici nu ne-a lăsat să  protestăm”
ROMÂNIA - GERMANIA 28-32
Crina Pintea, în lacrimi după România - Germania: „Ce rost are să mai faci sacrificii dacă totul se întâmplă în spate? Sunt jocuri de culise! EHF nici nu ne-a lăsat să protestăm”

Edjouma era piesă de bază cu Dică, dar cu Pintilii nu prinde echipa

În perioada în care Dică i-a condus pe roș-albaștri, Edjouma a fost unul dintre oamenii importanți din lot, ca mijlocaș defensiv sau ca inter. De când a plecat Dică și a ajuns Pintilii șef al staff-ului tehnic, francezul nu a mai prins echipa aproape deloc. El a apărut doar în 11 minute în partida cu Craiova 1948, una câștigată cu 2-0.

Pintilii nu îl consideră pe Malcom îndeajuns de bun nici ca închizător, nici ca inter, de aceea nu se bazează pe fotbalistul născut în Franța, la Toulouse, dar care este internațional camerunez.

Antrenorul interimar l-a folosit pe Adrian Șut ca mijlocaș defensiv, pentru că îl consideră mai sigur pentru apărare, și i-a ales pe Olaru și pe Oaidă ca interi în sistemul 4-3-3. Edjouma fie își găsește o nouă echipă în ianuarie, fie va trebui să realizeze ceva grozav în minutele puține pe care le va mai avea ca să se impună iar ca titular.

1.000.000 de eurovalorează Edjouma, conform transfermarkt.com. De-a lungul carierei, el a fost transferat pentru bani doar o dată, când FCSB a plătit 330.000 de euro către FC Botoșani. În rest s-a mutat numai gratuit, liber de contract

Gigi Becali și Mihai Stoica îl lăudau încontinuu pe Malcom Edjouma

Regresul lui Edjouma a avut loc după o perioadă în care Becali și Mihai Stoica erau impresionați de jucător. MM l-a lăudat chiar și după meciuri europene pe care FCSB le pierdea, iar Gigi îl considera cel mai bun. 

Becali a plătit 330.000 de euro la începutul acestui an, atunci când l-a cumpărat de la FC Botoșani, așa că el are șanse să obțină un profit dacă-l va ceda pe jucător înainte ca Malcom să devină o rezervă obișnuită. 

25 de meciuri și 3 goluria adunat Edjouma la FCSB în anul acesta. El a mai evoluat în România la FC Botoșani, unde a înregistrat 23 de meciuri și 4 goluri, și la Viitorul, unde a prins doar 3 partide, fără să marcheze

Gigi Becali: „Pleacă oricare”

Becali a povestit că a refuzat în vara acestui an oferte pe care le primise ca să-i vândă pe Edjouma și pe Cordea. 

„Dar acum mai contează doar banii, așa că oricare e de vânzare”, a anunțat el. Pentru Cordea, Legia Varșovia oferise două milioane de euro, o sumă pe care proprietarul FCSB-ului a considerat-o inacceptabilă. 

Mijlocașul dreapta a fost achiziționat de la Clinceni cu numai 50.000 de euro, deci e ușor de realizat un profit cu vânzarea lui. 

FCSB a mers excelent fără Edjouma

Edjouma nu și-a mai făcut loc în echipă și pentru că rezultatele echipei de când Pintilii nu a mai apelat la el au fost excelente. FCSB a câștigat cu Rapid, 3-1 pe Arena Națională, apoi a învins-o pe Craiova 1948 în deplasare, cu 2-0. Pintilii a dobândit astfel un credit pentru alegerea titularilor. 

Becali a ținut să specifice că antrenorul interimar își păstrează dreptul acesta doar până la primul rezultat slab: „Cu Craiova l-a folosit pe Florinel Coman doar cinci minute. L-am lăsat să facă asta pentru că a câștigat. Când nu va mai câștiga va trebui să mă implic ca să joace Florinel, că trebuie să-l vând”. 

Pintilii nu are licență de antrenor și îi va fi imposibil să continue să conducă echipa și după pauza aceasta pe care o cauzează Campionatul Mondial. El a beneficiat de un interimat de 30 de zile după demiterea lui Dică.

VIDEO » Jucătorul momentului din Liga 1 povestește cum a fost experiența lui la FCSB

Mai multe știri din Liga 1: 

Valeriu Iftime a decis cine o va conduce pe FC Botoșani » Antrenor-surpriză pentru moldoveni

UTA, deposedată de marcă! Efectele deciziei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
John.Wick
John.Wick  •  17 Noiembrie 2022, 16:38
Postat de ragnar.din.berceni pe 17 Noiembrie 2022, 08:27

gigismul creaza astfel de personaje lugubre.

te-ai trezit fără replici sub jante?

ragnar.din.berceni
ragnar.din.berceni  •  17 Noiembrie 2022, 08:27
Postat de John.Wick pe 17 Noiembrie 2022, 00:43

pe toți haterii prostalăi care comentează. îți dai seama, tu, că și tu ai comentat:)

gigismul creaza astfel de personaje lugubre.

mircea_pop112
mircea_pop112  •  17 Noiembrie 2022, 06:59

Crede cineva ca jucatorii astia veniti de prin afara sunt grozavi? Sa fim seriosi toti sunt submediocrii! Dar intr-un campionat foarte slab par uneori chiar buni. In fine mai multe preluori cu tibia decat la Edjuma si Dawa nu am vazut nicaieri!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează