FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. MM Stoica, postare explozivă pe Facebook: „Delegația lui Sepsi urla lozinci în limba maghiară! Era Cupa ROMÂNIEI”

Mihai Stoica, directorul sportiv al lui FCSB, a reacționat după atacurile venite dinspre Sepsi
Mihai Stoica, directorul sportiv al lui FCSB, a reacționat după atacurile venite dinspre Sepsi

Articol de - Publicat marti, 28 iulie 2020 19:06 / Actualizat marti, 28 iulie 2020 19:34

Mihai Stoica, 55 de ani, directorul sportiv al lui FCSB, a oferit primele răspunsuri pentru Sepsi, după pozițiile covăsnenilor în urma imaginilor reprobabile cu jucătorii roș-albaștrilor care au scandat, alături de suporteri, sloganuri xenofobe.

  • CONTEXTFCSB a câștigat Cupa României, după ce a învins-o în finală pe Sepsi, scor 1-0. După meci, roș-albaștrii au sărbătorit alături de câteva sute de fani la baza echipei din Berceni;
  • În afara cântecelor obișnuite, Gheorghe Mustață, cel mai vocal lider al suporterilor FCSB, a dat tonul scandărilor xenofobe la adresa Ungariei. Jucătorii lui Toni Petrea nu au părut deranjați, acceptând să cânte în continuare;
  • „România e țară noastră și ne p***m pe Ungaria voastră. Să-ți dăm la m**e, bozgore”, au fost derapajele roș-albaștrilor.

Precizările lui Mihai Stoica:

  1. „N-aveam cum să opresc scandările pentru simplul motiv că nu eram acolo.”
  2. „Observ că erau așteptate scuze telefonice, doar că n-am vorbit în viața mea la telefon cu Attila Hadnagy (39 de ani). Și, sincer, nici mie (55 de ani) nu mi s-au prezentat scuze după ce am fost înjurat de suporterii covăsneni la meciurile din campionat. Și am fost înjurat copios. Clar și la obiect, cu intonație, în limba mea maternă.”
  3. „N-am comentat că, în timpul meciului, delegația lui Sepsi urla lozinci în limba maghiară. Nu m-a deranjat, chiar dacă era finala Cupei ROMÂNIEI.”
  4. „Nu m-a deranjat că - potrivit canalelor media - guvernul maghiar alimentează conturile unor cluburi care activează în competițiile organizate de forurile fotbalistice din România, dar poate sunt suporteri români care au fost deranjați de aceste practici. De altfel, am remarcat că suporterii prezenți în acea seară aveau o problemă internațională, nu că ar fi atacat Sepsi OSK, județul Covasna, municipiul Sfântu Gheorghe sau Attila Hadnagy (39 de ani).”
  5. „Pe jucători nu i-am văzut înjurând pentru că aveau măști. Personalizate.”

Precizări: 1. N-aveam cum să opresc scandările pentru simplul motiv că nu eram acolo. 2. Observ că erau așteptate...

Posted by Mihai Stoica on Tuesday, July 28, 2020

VIDEO Scandările xenofobe după finalul meciului Sepsi - FCSB 0-1

N-am nimic cu suporterii. Sunt pătimași, au greșit, dar să-i vad pe Tănase, Moruțan și alții cântând alături de ei e prea mult. Nu l-am văzut pe MM Stoica să vină să-i oprească. Păi Moruțan are 10 meciuri în Liga 1 și acum vine să apară în astfel de lucruri? 

- Attila Hadnagy, director general Sepsi

Am fost surprinși să vedem imaginile de la baza FCSB-ului. Sigur, au tot dreptul să petreacă după un succes, dar e regretabil pentru un brand de talia FCSB-ului să recurgă la scandări xenofobe. 

- Cornel Șfaițer, manager general Sepsi

Sepsi OSK: Stop discriminării!

Conducerea Clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a luat act cu consternare despre faptul că nu încetează manifestările cu caracter antimaghiar și xenofob la adresa echipei noastre.

Sepsi OSK cere sancțiuni clare din partea forurilor competente, iar clubului FCSB îi solicităm să se delimiteze public de aceste manifestări ostile!

- Comunicat oficial Sepsi

Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a dezvăluit pentru GSP.ro ce riscă FCSB: „O amendă cuprinsă între 20.000 de lei și 100.000 de lei. Acum, să vedem dacă Federația va demara o procedură sau nu, au și ei propriile regulamente”.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Păcăleală egală cu retrogradarea? Dinamo e la pământ: lovitura care poate îngropa clubul

Cristiano Bergodi, gata de titlu: „Băieții sunt motivați!” » Toate detaliile înainte de Astra - Craiova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
646326199570289
Adrian Ionica  •  29 Iulie 2020, 17:13
Postat de Tihamér Takó pe 29 Iulie 2020, 15:20

Mai mereu vorbesc cei care ar trebui sa taca.Puscariasul,care nu are respect pentru o natiune,pentru un popor prieten,avand apucaturi rasiste si xenofobe,face morala celor civilizati,inteligenti si plini de sportivitate.Omule mmstoica,fii in primul rand om cinstit si corect,dupa aceia ai dreptul sa vorbesti despre altii !!!Ce ai facut in sportul romanesc??? Poti sa te compari cu sportivi ca Balázs Jolán,Bölöni László,Krizsán Zoltán,Szabó Katalin etc..??

Dar când FCSB, DINAMO și alte echipe cu brand joacă in covasna incurajarile voastre oare sunt in limba română? sau maghiară? in ce țară va aflați?

1578362032478810
Tihamér Takó  •  29 Iulie 2020, 15:20

Mai mereu vorbesc cei care ar trebui sa taca.Puscariasul,care nu are respect pentru o natiune,pentru un popor prieten,avand apucaturi rasiste si xenofobe,face morala celor civilizati,inteligenti si plini de sportivitate.Omule mmstoica,fii in primul rand om cinstit si corect,dupa aceia ai dreptul sa vorbesti despre altii !!!Ce ai facut in sportul romanesc??? Poti sa te compari cu sportivi ca Balázs Jolán,Bölöni László,Krizsán Zoltán,Szabó Katalin etc..??

liviuemil
liviuemil  •  29 Iulie 2020, 12:30
Postat de pirucul pe 29 Iulie 2020, 07:38

mm stoica *** , puscarias si *** . unde e ma cutia aia de carton. si apropo ce mai cauti in fotbal dupa cele 10 puncte ale cfr-ului din liga. mare caracter si cu coloana vertebrala. apropo singurul conducator de cluib din romania care a lovit cu pumnul un suporter al propriei echipe ne fiind sanctionat in niciun fel.

Si ce vrei loaza, sa ni se urce ungurii in cap din cauza ca nu-l suporti tu pe MM sau Steaua? Cita istorie cunosti?

Vezi toate comentariile (24)
Comentează