FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Influent de pomană » Argăseală a obținut schimbarea unei reguli pentru ca Radunovic să joace cu U Cluj, dar fotbalistul s-a îmbolnăvit!

Risto Radunovic, în dreapta // foto: Facebook @ FCSB
Risto Radunovic, în dreapta // foto: Facebook @ FCSB

Articol de , , - Publicat marti, 19 iulie 2022 09:41 / Actualizat marti, 19 iulie 2022 09:59

FCSB, prin președintele Valeriu Argăseală, a insistat pentru modificarea regulamentului care prevedea că un jucător suspendat pentru cumul de cartonașe la sfârșitul unui sezon execută pedeapsa la începutul stagiunii următoare. 

  • Argăseală a obținut schimbarea vineri, într-un Comitet Executiv de urgență, special ca să poată juca Risto Radunovic cu U Cluj, însă muntenegreanul s-a simțit rău sâmbătă și a fost înlocuit cu Șerban.

Prezența lui Valeriu Argăseală în Comitetul Executiv îi oferă FCSB-ului un plus de influență, numai că avantajul acesta nu contează mereu. Președintele roș-albaștrilor a insistat pentru convocarea unei ședinte a Comitetului de Urgență pentru schimbarea unei reguli care făcea ca Radunovic să fie suspendat pentru meciul cu U Cluj.

Întrunirea a avut loc vineri și Argăseală a obținut ceea ce și-a dorit, regulamentul a fost modificat astfel încât un fotbalist suspendat pentru cumul de cartonașe la sfârșitul unui sezon să scape de pedeapsă, să nu o execute în prima etapă din campionatul următor. 

Legături periculoase: fan-angajat la Dinamo, condamnat pentru crimă! Scene de groază într-o parcare  + Surse acuză: „E instrumentul PCH”
DINAMO
Legături periculoase: fan-angajat la Dinamo, condamnat pentru crimă! Scene de groază într-o parcare + Surse acuză: „E instrumentul PCH”

Regula s-a schimbat pentru el, dar nu a putut să joace în FCSB - U Cluj

Radunovic devenise astfel bun de joc pentru partida cu U, însă muntenegreanul avea să lipsească duminică din motive medicale.

Toni Petrea l-a înlocuit de urgență cu Sorin Șerban, a cărui evoluție a fost extrem de slabă. Șerban are 22 de ani și a adunat doar 13 partide la FCSB în campionat. El a fost achiziționat de la Baia Mare, în 2019.

Petrea a explicat după remiza cu U Cluj, 1-1, cum a ajuns tânărul român titular în locul muntenegreanului: „Am ales formula aceasta fiindcă am avut unele probleme cu Radunovici. El nu s-a simțit bine sâmbătă seară, avea temperatură ridicată și staff-ul medical mi-a transmis în ziua meciului că nu-l putem folosi. Așa am ajuns să apelez la Șerban”.

Gigi Becali, despre înlocuitorul lui Radunovic: „M-am lămurit, n-are treabă cu fotbalul!”

Sorin a fost folosit rar ca titular, dar el a rămas în lotul FCSB-ului pentru că era unul dintre favoriții lui Becali. Gigi a insistat de-a lungul timpului să-l impună pe român în locul lui Radunovic. 

Gigi calcula în termeni de afaceri, românul în vârstă de 22 de ani era mai ușor de transformat într-o marfă scumpă, în vreme ce muntenegreanul de 30 de ani e foarte greu de vândut.

Patronul a încercat să anticipeze chiar că „Șerban va deveni un mare fotbalist!. El a povestit că-i presa pe Mihai Stoica și pe Anton Petrea să-l scoată din echipă pe Radunovici și să-l introducă pe Șerban: 

„Ei mi-au spus că nu sunt de acord și îi las să decidă, nu vreau să hotărăsc eu chiar totul. Dar sunt convins că Șerban va deveni foarte bun, e un fundaș stânga foarte ofensiv!”

Duminică seară și-a schimbat radical opinia despre fundașul stânga român: „Vina cea mai mare e a mea, că am crezut în el. N-are, săracul, nicio treabă cu fotbalul. Nu va mai avea ocazia să greșească, fiindcă n-o să-l mai vedeți pe teren!”

Nu are rost să-l învinovățim pe Șerban după meciul acesta, el e un copil, n-ar fi normal să-l considerăm vinovat, că nu din cauza lui nu am câștigat noi partida cu U Cluj.

- Florin Tănase, mijlocaș FCSB

9 meciuria jucat Șerban pentru FCSB în sezonul trecut din Liga 1. El a fost titular numai în șase partide, de trei ori a fost trimis pe teren pe parcursul partidelor

FCSB s-a prins târziu că era suspendat 

Roș-albaștrii au avut nevoie de o ședință de Comitet de Urgență pentru că ei au realizat târziu că Radunovic era suspendat, nu erau conștienți de regula conform căreia cartonașele cumulate contează de la un sezon la altul. 

Noua regulă pe care a formulat-o Federația sună așa: „Cartonașele galbene primite de jucători/antrenori în faza play-out-ului sau a play-off-ului campionatelor Liga 1, Liga a 2-a și Liga a 3-a și suspendările rezultate ca urmare a cumulului de cartonașe galbene nu vor fi preluate în sezonul competițional următor”. 

Beneficiarul programat, Radunovic, nu a mai avut de câștigat datorită regulii fiindcă s-a îmbolnăvit.

Ce spune Regulamentul Disciplinar despre „galbene”:

  • Cartonașele galbene primite într-o competiţie nu sunt preluate sau executate în altă competiţie 
  • Cartonașele galbene sunt preluate în cadrul fazelor succesive ale aceleiaşi competiţii. Prin excepţie, avertismentele primite în prima fază a competiţiei/până în optimile de finală ale Cupei României nu vor mai fi preluate în jocurile de baraj/sferturile de finală ale Cupei Românei 
  • Avertismentele primite în sezonul regulat al Campionatului Național „Liga 1” și „Liga a 2-a” nu vor fi preluate în jocurile din play-off/play-out 
  • La jocurile de baraj din faza a III-a a Campionatului Național „Liga 1” și „Liga a 2-a” nu se va ține cont de avertismentele primite de jucători în fazele anterioare, pentru niciuna dintre echipele între care se dispută meciurile.

Mai multe știri din Liga 1: 

Scene incredibile pe Arena Națională! Criza de nervi a lui Florin Tănase care nu s-a văzut la TV: „Ne apucăm să facem schimbări la pauză?!”

Președintele clubului din Liga 1 anunță: „Semnăm cu Budescu! N-a avut pretenții deosebite”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
observator_federal
observator_federal  •  19 Iulie 2022, 13:47

Manevre machiavelice, tipice șmecherașilor din LPF / FRF ***. V-am zis eu atunci că ăștia nu s-au reunit de urgență pentru Bancu?? (... Universitatea a jucat chiar în vinerea adoptării deciziei pe care nimic nu o anunțase anterior, iar solicitările oltenilor de reducere -și nu de eliminare!- a pedepsei lui Bancu se loviseră de intransigența "legiuitorilor").

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zorrozabal
zorrozabal  •  19 Iulie 2022, 12:53
Postat de flob pe 19 Iulie 2022, 11:46

Daca a est regulament a fost schimbat, Săpunaru de ce nu a avut drept de joc cu CFR?

Fiindca el nu e la fcsb!Cea mai„nedreptațita”echipa!

rav410wrc
rav410wrc  •  19 Iulie 2022, 12:35

DA, adevarul trist este ca un international muntenegrean este cel mai bun fotbalist al fcsb-ului !! De fapt, cam singurul fotbalist de pe-acolo :((( Restul sunt jucatori de "fotbal" sau prieteni/colegi cu fotbalistii ;)))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează