FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Flavius Stoican, primul interviu ca antrenor al „câinilor”: „Nu caut alibiuri, vom salva Dinamo” + ce spune despre Rednic

Flavius Stoican / Sursă foto: GSP
Flavius Stoican / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 23 decembrie 2021 18:52 / Actualizat vineri, 24 decembrie 2021 21:22

Flavius Stoican, 45 de ani, este noul antrenor al „câinilor roșii”, înlocuindu-l pe Mircea Rednic, mazilit de Iuliu Mureșan. 

Stoicanetti este la al 3-lea mandat al său pe banca tehnică a bucureștenilor și are misiunea teribilă de a-i scăpa pe cei de la Dinamo de la retrogradare. Severineanul a semnat un angajament valabil pe un an și jumătate cu Dinamo și a oferit primul său interviu în calitate de antrenor, dorind să transmită un mesaj suporterilor „câinilor”, prin intermediul GSP.ro.

Dinamoviștii se dezic de proiectul DDB! Retrageri în lanț: „Cer explicații autorităților, să verifice golăniile liderilor de galerie”
DINAMO
Dinamoviștii se dezic de proiectul DDB! Retrageri în lanț: „Cer explicații autorităților, să verifice golăniile liderilor de galerie”

Flavius Stoican: „Jucătorii sunt primii soldați ai clubului, fanii sunt armata lui Dinamo”

- Domnule Stoican, care este planul salvării de acum, de pe 5 ianuarie, când încep pregătirile? 
- Voi face tot ceea ce îmi stă în putere să salvăm echipa, cu toții, sunt convins că vom reuși. Chiar dacă cei mai mulți dintre microbiști nu ne dau șanse sau mari șanse, vom face totul ca să fie bine pentru Dinamo

Fiindcă în această situație primează binele clubului. Cu atât mai mare e ambiția mea. Promisiuni sunt ușor de spus din gură, eu atât vreau: să muncesc alături de jucători! Pentru mine ei sunt cei mai importanți. 

- Ați discutat și cu suporterii, cu liderii lor, cum este situația cu ei? Mai ales că sunt unii dintre finanțatorii clubului. 
- Suporterii sunt și ei la fel de importanți precum jucătorii. Nu vreau să mi se răstălmăcească vorbele: jucătorii sunt primii soldați, din teren, ai clubului, fanii sunt armata lui Dinamo. Și unii, și alții sunt importanți.

Dacă jucătorii joacă, iar eu trebuie să-i fac să joace, suporterii or să fie mulțumiți de ceea ce vom arăta pe teren. Că așa, din vorbă, toți promitem și suntem buni! Ei, jucătorii, sunt la Dinamo, suporterii ce așteaptă? Fotbal! Atunci să le dăm fotbal!

Flavius Stoican: „Știu la ce mă înham, suporterii vor fi mulțumiți”

- Exista posibilitatea împrumutului unor jucători de la Dinamo Kiev, prin intermediul lui Mircea Lucescu. Mircea Rednic intermediase relația, printre alții.
- O să am o discuție și cu nea Mircea Lucescu, am înțeles că vrea să ajute. Avându-l antrenor atât timp la Șahtior Donețk, cu atât mai mare este încrederea. Știu sigur că dumnealui e un sufletist și un om care ajută mereu. Acum, să vedem cum va putea.

- Care este părerea dumneavoastră despre Mircea Rednic?
- Sunt convins că a încercat să facă tot ceea i-a stat în putință, dar n-a fost să fie! N-o să caut alibiuri, că lotul e nu știu cum, că bate vântul dintr-o parte, că nu știu ce lot mi-a rămas, că nu s-au făcut puncte, c-o fi, c-o păți! Știu la ce mă înham. Știu că suporterii vor fi mulțumiți.

Flavius Stoican, mesaj pentru Filip și Matei

- La cât estimați acum șansele ca Dinamo să se salveze? 
- Nu dau procente, dar voi face absolut tot ceea ce depinde de mine și de jucători să îndeplinim obiectivul, iar Dinamo să rămână acolo unde-i e locul, în acest sezon. Să fim sănătoși și apoi la anul ne fixăm ținte mai înalte.

- Veți dialoga cu Cosmin Matei și cu Steliano Filip? Ei au fost contestați și apostrofați de către fani, mai mult chiar, acuzați că ar fi complotat împotriva lui Mircea Rednic
- O să am o discuție cu ei, toți jucătorii sunt egali. Pe mine nu mă interesează nația, cota, toți fotbaliștii trebuie să tragă pentru Dinamo. De la sută la sută în sus. Interesul comun este ca Dinamo să aibă rezultate, să se salveze. 

Ei trebuie să-mi arate pe teren respectul pe care eu li-l arăt lor, zi de zi, la antrenamente. Nu trebuie să o facă pentru mine, ci pentru fotbal, pentru meseria lor. Iar oamenii îi vor aprecia. Ei joacă fiindcă le place fotbalul, iar oamenii se bucură dacă văd rezultate pozitive.

Realitatea este că analizez situația lotului. Împreună cu conducerea, în funcție de bugetul pe care îl avem la dispoziție. O să discut și cu jucătorii, să văd cum gândesc ei 

- Flavius Stoican, antrenor Dinamo

Le urez Crăciun fericit dinamoviștilor, să aveți încredere că vom face lucrurile cum trebuie! I-aș ruga să înțeleagă că acești jucători, cu bune, cu rele, sunt reprezentanții lui Dinamo, ei vor lupta pentru acest club. Și eu sunt necăjiți că situația e cum e în clasament. Noi o să arătăm pe teren ce facem la antrenamente, nu-i ponegriți!

- Flavius Stoican, antrenor Dinamo

VIDEO Dragomir, despre situația de la Dinamo: „Nu reușești așa!”

Citește și alte știri despre Dinamo:

Dinamoviștii se dezic de proiectul DDB! Retrageri în lanț: „Cer explicații autorităților, să verifice golăniile liderilor de galerie”

EXCLUSIV Flavius Stoican a început treaba la Dinamo » Discuție de 3 ore cu suporterii: „Îmi asum tot: cine nu-și dă interesul, va fi spectator!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (31)
4935028033229191
Corneliu Naiden  •  25 Decembrie 2021, 21:39

Situația este foarte grea, dacă nu vor fi aduși câțiva jucători peste ce avem în lot, nu avem nicio șansă. Stoican, poate că o fi bine intenționat, dar nu este de ajuns! Nu am nici cea mai mică încredere în Mureșan!

10218426943569564
Ioan Stiopei  •  25 Decembrie 2021, 13:12

La Dinamo si-au dat intalnire toate *** fotbalului.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

creeperno115
creeperno115  •  24 Decembrie 2021, 22:45

La fcu a fost dat afara fiindca nu asculta de ordinele lui mititelu

Vezi toate comentariile (31)
Comentează