FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

Florin Tănase, contrazis de statistici » Căpitanul celor de la FCSB se baza pe ajutorul Craiovei în lupta la titlu, dar istoria spune altceva

Articol de - Publicat luni, 09 mai 2022 11:55 / Actualizat luni, 09 mai 2022 15:00

Căpitanul FCSB-ului, Florin Tănase, trage nădejde că Universitatea îi va pune o piedică CFR-ului, însă contextul și istoria ultimelor sezoane sugerează altceva.

Imediat după fluierul final al derby-ului cu Universitatea Craiova (1-0), FCSB-istul Florin Tănase făcea apel la onoarea oltenilor, cu speranța că sâmbătă îi vor pune probleme CFR-ului, în Gruia: „Dacă vor juca așa cum au făcut-o astăzi cu siguranță îi pot încurca pe cei de la CFR. Eu i-am simțit proaspeți, depinde ce meci vor avea și în Cupă, cu Sepsi”. 

Craiova tremură pentru locul european: câștigă Cupa României sau merge la baraj!
CSU CRAIOVA
Craiova tremură pentru locul european: câștigă Cupa României sau merge la baraj!

Laurențiu Reghecampf i-a replicat prompt, „cum am jucat cu ei, la fel vom juca și acolo. Am dat dovadă de corectitudine, de o echipă dreaptă, care își apără șansele până la capăt”, însă contextul și istoria ultimelor stagiuni sugerează că roș-albaștrii n-ar trebui să mizeze pe un ajutor dinspre Bănie. 

În urma eșecului cu FCSB, Craiova a ratat matematic și locul 2, care ar fi scutit-o de-un baraj pentru Europa, în cazul în care ratează Cupa României. Toată concentrarea juveților e acum asupra returului de joi, din semifinalele Cupei, lucru asupra căruia Reghe a și insistat în conferința de presă: „Suntem în fața unui meci foarte important. 

Am pierdut prima manșă, la Sepsi. I-am văzut, știm că au o echipă care stă foarte bine în teren, va fi foarte greu. Toată concentrarea noastră este pentru meciul de joi și, dacă ne calificăm, pentru finală”. Finală programată pe 19 mai, între confruntările din campionat cu CFR (14 mai) și cu Viitorul (21 mai). 

Nu s-au omorât cu firea 

Totodată, statisticile precedentelor sezoane arată că Universitatea nu s-a prea omorât cu firea în finalul sezonului, atunci când șansele sale la titlu s-au epuizat. Anul trecut, în penultima etapă a play-off-ului, alb-albaștrii au bătut FCSB-ul la Giurgiu, scor 1-0. 

Dar într-o partidă care nu mai avea absolut nicio miză, pentru niciuna din combatante. Gigi Becali a și băgat atunci rezervele, iar oltenii s-au folosit de meci ca de un antrenament înaintea finalei Cupei cu Astra (3-2). Apoi, în ultima rundă, au făcut 0-0 cu Clinceniul pe „Ion Oblemenco”. 

Finalul lui 2019/2020 iese din discuție, întrucât juveții au jucat cu titlul pe masă în Bănie, acel 1-3 cu CFR. În 2019, fără a mai avea și Cupa pe cap, ei au dezamăgit pe ultima sută de metri: învinși de CFR în Gruia, 0-1, și de Viitorul, chiar acasă: 1-2. 

Ca o paranteză, sunt exact aceleași adversare pe care le vor întâlni și acum în ultimele două runde ale campionatului.

 În fine, în 2018, când iarăși nu mai conta în lupta pentru titlu, dar avea în față finala Cupei, cu Hermannstadt (2-0), Universitatea a pierdut în fața FCSB-ului și a câștigat în ultima rundă, la Iași: 2-1 cu Poli.

Eu cred că cei de la FCSB ar trebui să se concentreze mai mult pe jocul lor, pentru că dacă analizăm ce a fost în această seară, el lasă de dorit. Nu cred că ei trebuie să aștepte ajutorul nostru și ar trebui să se bazeze mai mult pe ei
-Laurențiu Reghecampf, antrenor CSU Craiova, după 0-1 cu FCSB

Ce întrebare e asta? Pe noi nu ne interesează cine câștigă titlul, CFR sau FCSB. Pe noi ne interesa să câștigăm noi, dar asta este. Nu s-a putut
-Sorin Cârțu, președinte CSU Craiova, după 0-1 cu FCSB

VIDEO Laurențiu Reghecampf, conferință de presă la finalul partidei pierdute cu FCSB: „Băieții meritau cel puțin un egal”

Citește alte știri din Liga 1:

Mihai Rotaru, investiții la o campioană din Liga 1: „Fac o observație în premieră, am ajutat la meciul decisiv”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Mihai Rotaru, investiții la o campioană din Liga 1: „Fac o observație în premieră, am ajutat la meciul decisiv”
Fostul antrenor al FCSB, dezamăgit de nivelul jocului cu Universitatea Craiova: „Nu a fost spectacol! Mă așteptam la mai mult!”
Universitatea Craiova – FCSB 0-1
Fostul antrenor al FCSB, dezamăgit de nivelul jocului cu Universitatea Craiova: „Nu a fost spectacol! Mă așteptam la mai mult!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
mosvasile
mosvasile  •  09 Mai 2022, 19:50

Craiova va câștiga la CFR!Ii va ajuta și jupanul cooperativei cu niște bârsane de arbitri!

10153267892110559
Dumitru Ciobanu  •  09 Mai 2022, 15:28

Ce faci Cârțule mai ai curaj să vorbești ce ai declarat înainte de meci sau tu ești un fel de băgător de seamă totul a aranjat Rotaru la București,sunteți rușinea fotbalului să jucați numai pentru alții.

brera30
brera30  •  09 Mai 2022, 15:17

Cei de la fcsb (conducerea+jucatorii), tot timpul vor numai favoruri: vor mereu penalty-uri, vor arbitrii de casa, vor sa joace altii pentru ei, sa fie ajutati mereu, numai cum vor ei. Toata saptamana trecuta s-a discutat despre cum Rotaru trebuie sa ii dea meciul lui Jiji...Sa fim seriosi, tot CFR iese campioana, tot sezonul a defilat in campionat. Iar la ultimul meci, cel cu fcsb, jucatorii celor de la CFR stiu sa gestioneze mult mai bine presiunea jocurilor decisive.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează