FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CSMS IAŞI 1-0

FOTO Echipa-fantomă! Litigiul pierdut cu Armata a produs un scenariu absurd în Ghencea, o autocenzură nemaiîntîlnită

Articol de - Publicat luni, 08 decembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 07 decembrie 2014 21:49

Numele Steaua şi emblema au dispărut de pe tricouri, de pe tabelă şi de pe reclame! Crainicul a ”ascuns” şi el denumirea, cu formulele ”echipa noastră”, ”campioana” şi ”gazdele”


Steaua nu mai e numai una! Ar fi două, din moment ce Ministerul Apărării a cîştigat în justiţie exclusivitatea asupra utilizării emblemei pe care echipa de fotbal a utilizat-o în ultimii ani. În realitate, Steaua nu sînt două, nu mai e nici una! Hotărîrea ÎCCJ a transformat Ghencea într-un decor pentru o piesă de teatru exagerată. Pe foaia de meci, o singură emblemă, o singură denumire: CSMS Iaşi. Cealaltă formaţie a fost doar o înşiruire de nume de fotbalişti.

Pe tabelă, meciul a fost "Gazde-Iaşi". Crainicul s-a autocenzurat şi el, a înlocuit Steaua cu "campioana, gazdele, echipa noastră". Emblemele de pe tricouri şi de pe bluzele folosite la încălzire au fost acoperite cu leucoplast. Pierderea "identităţii" a afectat şi parteneriatele cu sponsorii. Numele clubului şi însemnele au fost "anulate" şi de pe bannerele publicitare de pe marginea terenului. O situaţie nemaiîntîlnită vreodată, un meci al unei echipe care şi-a pierdut numele.


„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (58)
xolv
xolv  •  08 Decembrie 2014, 14:44

Aceast auto-cenzura "nemaiintalnita" e de fapt o premeditare abjecta din partea angajatilor ciobanului si al presei dependente (si muribunde) de a pune presiunea publicului pe MApN. Ghiciti, ce ? Inafara de "ziaristii" care depind de scandalurile marca becali, nimeni nu-i va lua apararea acestui penal (eventual milogii comunisti obisnuiti cu mitul voievodului atotputernic). "Steaua" nu e nici inventia nici proprietatea lui becali. Si cine are impresia ca nu se gasesc investitori pentru un club ca Steaua, probabil n-a iesit din grota inca. Vinde, Pleaca, Mori!!!

zizu
zizu  •  08 Decembrie 2014, 13:26
Postat de luciann pe 08 Decembrie 2014, 10:15

Setul 2 de ce nu l-ati mai disputat? :))) Luati un sac de la Mosh Niculae si tot mai làtràti?

voi vorbiti,cei care nu scapati nici un an in europa fara 5? si lasati o moarta cu dar europa ca tot 5 sunt..... ati auzit comentariile celor de la astra nu? bun simt si respect!voi in nesimtirea voastra cu oricine ati fi jucat mancati cacao o luna! va scoate kievul fotbalul din cap! ei au fost cea mai buna echipa din est nu voi

strazi1
strazi1  •  08 Decembrie 2014, 13:00
Postat de stelist1986 pe 08 Decembrie 2014, 10:07

Nu exista stelist adevarat care sa nu se bucure pentru sentinta asta. In toti anii astia Becali a facut tot ce-a putut pentru a arunca in derizoriu istoria Stelei, incercand sa minimalizeze aportul mostenirii genelor de campion, a capitalului de simpatie, a numelui pe plan international. Pentru ca toate meritele sa fie ale lui, ca om neimportant ce este. Sunt de acord sa poata folosi totul dar cu niste conditii contractuale care sa tina mai ales de conduita si de mentinerea unei imagini a clubului demna de o fosta campioana a Europei.

Bine punctat, insa prin abstractie , nu s-ar incumeta nimeni sa arunce bani la Steaua, sunt foarte multe cheltuieli, echipa da Dinamo sau Rapid de ce se zbat sa supravetuiasca ? ca nu sunt bani, in tara noastra au fost si sunt putini care sunt dispusi sa arunce cu milioanele, de aia toti banii care vin de la uefa prin calificari in grupe nu sunt reinvestiti, gen urziceni,otelul, cfr....vedem ce va fi....

Vezi toate comentariile (58)
Comentează