FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - UTA 1-0

FOTO+VIDEO FC Botoșani - UTA Arad 1-0. Jája bonito » Moldovenii sunt lideri autoritari în play-out!

FC Botoșani - UTA Arad 1-0, în etapa #2 din play-out FOTO: Ionuț Tăbultoc +22   FOTO
FC Botoșani - UTA Arad 1-0, în etapa #2 din play-out FOTO: Ionuț Tăbultoc

Articol de , - Publicat vineri, 18 martie 2022 19:33 / Actualizat vineri, 18 martie 2022 19:35

FC Botoșani a bifat a doua victorie din play-out, 1-0 pe teren propriu cu UTA. Moldovenii sunt lideri autoritari, dar duc lipsa competiției de la la vârf.

Programul complet din play-out AICI!

FC Botoșani a ratat play-off-ul „la mustață”, însă își respectă statutul de mare favorită în play-out. A câștigat cu UTA, 1-0, și își anunță intențiile de a ataca barajul de cupe europene, o palidă consolare într-un sezon considerat ratat de patronul Valeriu Iftime.

Și-au dat coate, s-au furișat, totuși în cele din urmă și Botoșaniul, și UTA, au ieșit din plasa primelor 6. Au ajuns să se înfrunte în play-out, probabil cu un obiectiv similar. Să prindă culoarul spre barajul către o posibilă prezență în cupele europene. 

Cam 4 din 8 echipe țintesc la asta, iar miza "directelor" e dublă. În 10 minute Botoșaniul a "sufocat-o" pe UTA, cum nici FCSB sau CFR nu au făcut-o. A și înscris Jaja (7): șut deviat de la 14 metri, intervenția lui Erico păcălindu-l pe Iacob.

Ca un boxer asediat, UTA s-a trezit din "pumni" după startul furtunos al gazdelor. Apoi, în 3 minute, Cardoso și Ubbink au trecut pe lângă egalare. Primul cu o ratare rarisimă, cu capul, din 3 metri, n-a găsit poarta.

+18 FOTO

Ce haos!

UTĂ dădea semne că poate reechilibra lupta. Dădea semne, de putut n-a prea putut. S-a clătinat din nou, după atacuri în rafale, avântate, ale Botoșaniului. Numai că moldovenii au părut că s-au ambiționat să-l umple de nervi pe Marius Croitoru. O dată în plus după ratarea play-off-ului. "Tîrco", Roman II, Mailat, Șeroni, toți au căutat golul 2.

Doar cine n-a vrut nu a tras la poartă. O repriză plăcută spectatorilor, telespectatorilor, dar cu siguranță una ce nu prea face cinste ideii de fotbal de nivel înalt: gafe peste gafe, greșeli copilărești, tactică uitată. Cam mult haos.

+18 FOTO

Care mai e identitatea Aradului?

UTA era cumva printre echipele liniare ale Ligii 1. Îi citeai ușor sistemul, era multă rigurozitate, atenție la partea tactică, cu jucători masivi. Transformată, formația arădeană și-a pierdut mult din identitate. 

Vorobjovas pare că nu-și găsește postul, nici Cardoso nu pare încântat de ideea de număr 9, iar Miculescu, bijuteria Aradului, a tot încercat să taie defensiva Botoșaniului, fără niciun pericol, zero rezultate. Tot Cardoso, incomodat de ideea de a juca vârf împins, a avut marea ocazie. Tot cu capul, dintr-o fază fixă. Din nou peste poartă.

UTA pierde teren, Botoșaniul visează la Europa

Botoșaniul n-a mai repetat repriza I, plină de elan, cu poftă de fotbal. Mai grijulie la tolbă plină, la punctele puse sub adăpostului golului rapid al lui Jaja. A tremurat pe final când Șeroni l-a scăpat pe același Cardoso, șut înghesuit, pe lângă poartă. Până la urmă un golul lui Jaja s-a dovedit suficient. 

Trei puncte ce transformă destul de repede Botoșaniului într-o mare favorită a play-out-ului. Lasă în urmă UTA, cu griji și nevoi, parcă în pierdere de turație, mai moale, mai fragilă acum decât în toamnă.

Clasament play-off Liga 1:

72 de străinia folosit FC Botoșani din 2013 până în prezent, ultimul fiind Grubac, debutat cu UTA

FC Botoșani - UTA Arad 1-0

830 de spectatoriau asistat la confruntarea de la Botoșani

FC Botoșani - UTA Arad, echipe de start:

FC BOTOȘANI: Pap - Braun, Haruț, Șeroni, Țigănașu - Papa, Dican, Tîrcoveanu - Mailat, Jaja, Roman II
REZERVE: Contra, Dragu, D. Croitoru, Petkovski, Florescu, Mateus Santos, Grubac, Tisdell, Fili
ANTRENOR: Marius Croitoru

UTA ARAD: Iacob - Vukcevic, Erico, Benga, Baravykas - Batha, Ubbink - Vorobjovas, Miculescu, Cardoso, Otele
REZERVE: Balauru, Shlyakov, Dima, Cibi, Hrezdac, Pătlăgică, Laukzemis, Mericioiu
ABSENT: Ongaro (accidentat)
ANTRENOR: Ionuț Badea

Stadion: Municipal (Botoşani)
Arbitru: Coza Ionuţ (Cernica) / A1: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel), A2: Gheorghe Bogdan (Bucureşti)

EXCLUSIV Gazeta a aflat primele nume de pe lista de convocări a lui Iordănescu: două surprize!

Mihai Stoica, prima reacție după greșelile din FCSB - Farul: „Cer o dovadă, apoi facem cerere să fim excluși din fotbal!”

Citește și:

Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Euro 2024
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Tenis
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (4)
vasileroaita
vasileroaita  •  18 Martie 2022, 20:27

În curtea școlii se vede fotbal mult mai bun.

cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  18 Martie 2022, 19:46

Puah!Arbitrajul cooperativei!

108808261708421
Francisco Dascal  •  18 Martie 2022, 19:37

Un meci de cascadorii rasului,un gol norocos in rest BALET.Nivel de campionat judetean.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează