FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

George Țucudean, noi probleme la inimă?! Un cardiolog explică: „Ablația nu rezolvă definitiv!” » Atacantul a ratat meciul cu Viitorul

George Țucudean
George Țucudean

Articol de - Publicat marti, 30 aprilie 2019 14:27

George Țucudean, 28 de ani, a lipsit de la meciul celor de la CFR Cluj, 3-1 cu Viitorul.

Oficialii clubului CFR Cluj au susținut că atacantul George Țucudean a resimțit dureri la gambă, dar absența lui ar putea fi provocată de vechile probleme la inimă.

Țucudean s-a operat recent la inimă, fiind supus unei ablații cardiace pentru eliminarea unui țesut care îi provoca palpitații fotbalistului. (Detalii AICI)

„Ablația nu rezolvă definitiv problemele”

Gazeta Sporturilor a vorbit cu un medic cardiolog, iar acesta a precizat că problemele la inimă ar putea apărea din nou, în ciuda operației.

„Nu știu foarte bine cazul lui, dar am citit că a spus că suferea de extrasistole. E un fenomen pe care-l au toți oamenii, doar că unii simt aceste bătai neregulate ale inimii, alții nu. Am văzut că a recunoscut și el că medicii i-au spus că nu e o problemă gravă și că sunt mulți jucători care au așa ceva. Probabil s-a alarmat mai mult decât era cazul și i-a rămas în cap că are ceva la inimă.

Înțeleg că a făcut o ablație prin care i s-a «ars» o zonă care producea acele extrasistole. Este o intervenție minim invazivă. În urma unui studiu electrofiziologic, făcut de un medic aritmolog, se depistează zona respectivă, iar în acele puncte, numite focare aritmogene, se face ablație, adică «se ard» acele zone, fie cu alcool, fie prin radiofrecvență, printr-un cateter care se introduce prin venă.

Inima este un circuit electric și pot apărea oricând extrasistole, chiar și după ablație, în alte zone. Așa că ablația nu poate rezolva definitiv acele probleme. El poate juca, așa cum a și facut-o. Ele devin periculoase doar când apare sufocarea, stările de leșin sau durerile în piept. Probabil că dacă a simțit din nou aceste extrasistole, s-a speriat iar și de aceea a preferat să nu mai joace”, a declarat un cardiolog pentru GSP.

CFR merge tot pe o accientare

Surse din cadrul clubului din Gruia susțin că Țucudean s-ar fi reaccidentat la antrenamentul de dinaintea meciului cu Viitorul. Dan Petrescu obișnuiește ca, înainte să joc, dimineața, să scoată echipa pe teren, pentru o scurtă ședință de pregătire tactică. La unul dintre exerciții, Țucudean s-ar fi ciocnit cu Bordeianu, iar după antrenament l-a anunțat pe Petrescu că are probleme la gambă, acolo unde a avut și în trecut, pe 16 martie, la meciul Viitorul - CFR Cluj 0-1, când a rămas în tribună deși urma să fie titular.

18goluri în 24 de meciuri are Țucudean în Liga 1 în acest sezon

Citește și:

Adrian Porumboiu, devastator după penalty-ul dat de Colțescu: „Nu am văzut ceva mai aiurea! Cred că Balaj era dopat când a zis că e fault”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
haideusicfr
haideusicfr  •  30 Aprilie 2019, 20:24

La aceasta ora Tucudean e cel mai bun fotbalist roman.Binenteles ,cel mai important lucru este sanatatea.

194362334230310
Robert Damian  •  30 Aprilie 2019, 19:20
Postat de luker pe 30 Aprilie 2019, 16:08

A ajuns si Tucudean mare fotbalist? In anii 90 acest Tucudean nu avea loc in liga 1.

Adevarat! Foarte adevarat!!

925045514183782
Montolivo Grig  •  30 Aprilie 2019, 16:56

A dezactivat comentariile Ioanitoaia pe blog, dupa ce-l ataca pe Coltescu si el. I-a picat greu victoria CFRului de ieri, fcsbist batran.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează