FOTBAL  »  Superliga  »  MTS

Gheorghe Hagi, întâlnire cu ministrul Tineretului și Sportului: „Putem construi o nouă generație de aur!”

Gică Hagi și Ionuț Stroe (dreapta), la sediul MTS // foto: Facebook @ Ionut Stroe
Gică Hagi și Ionuț Stroe (dreapta), la sediul MTS // foto: Facebook @ Ionut Stroe

Articol de GSP - Publicat joi, 11 iunie 2020 16:02

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe (40 de ani), a avut parte de o discuție cu Gheorghe Hagi (55) pe tema sportului din România.

Ionuț Stroe și-a respectat astfel promisiunea făcută în urmă cu aproximativ o săptămână, când spunea că va avea un dialog cu „Regele” fotbalului din România, în scopul îmbunătățirii condițiilor sportului din țară. Ministrul a făcut anunțul pe contul personal de Facebook, mărturisind că a avut „onoarea și plăcerea” să discute cu Gheorghe Hagi, la sediul MTS.

„Am vorbit despre sport, despre finanțarea sportului, despre necesitatea parteneriatului dintre autorități și cluburi. Despre efort, sacrificii și performanță. Gică Hagi e unul dintre marii campioni ai României și un sportiv celebrat la nivel mondial. Dincolo de performanțele sale ca jucător, grație experienței sale internaționale, Hagi a construit la Constanța un proiect unic în România”, a scris ministrul.

Ionuț Stroe: „Putem construi o nouă generație de aur”

Ionuț Stroe a ținut să sublineze importanța ca marii sportivi ai țării să se implice, în vederea obținerii unor performanțe sportive notabile în viitor. 

„Academia sa propulsează anual jucători tineri foarte valoroși, iar clubul de fotbal a reușit performanțe incredibile la nivel competițional. Am convingerea că, alături de Gheorghe Hagi și prin contribuția celorlalți sportivi de valoare ai României, putem construi o nouă generație de aur”, a adăugat acesta.

Reacția lui Gică Hagi: „Am făcut propuneri pentru fotbalul românesc”

Gică Hagi a dezvăluit cum s-a desfășurat întâlnirea cu ministrul Stroe, în cadrul emisiunii „Digi Sport Special”: „Am fost să fac anumite propuneri pentru fotbalul românesc, nu să îmi pierd timpul. Nu pentru mine, individual. Ministrul e deschis, își dorește. Dacă nu se întâmplă nimic, vom rămâne unde suntem. 

Trebuie să aducem lucruri pentru sportul românesc. Ăsta e singurul obiectiv, toți muncim cu un singur scop: să îi descoperim pe cei mai buni din România, pentru a juca la echipele naționale”.

Recent, Hagi s-a declarat încă o dată nemulțumit de modul în care este tratat sportul românesc de către Guvern și propune un plan pentru redresarea lui. „Vin să vă spun lucruri mari pentru că am jucat la nivel mare. Trebuie să muncim pentru România, iar în momentul de față se suferă. Totul pleacă de la crearea bugetelor. Noi, la academii nu primim nimic, nu avem sponsori. 

Legea sponsorărizăii nu e făcută, a rămas așa din 1992... Multinaționalele nu investesc, am mai zis asta. Dar cine îl ascultă pe Hagi? Eu nu pot face mai mult, că nu-s la conducere, dar am dat exemple clare...”, spunea acesta la TV Telekom Sport.

Echipa lui Gheorghe Hagi, Viitorul, revine în acțiune duminică, urmând să-i înfrunte pe teren propriu pe cei de la Poli Iași.

VIDEO. Coronavirus la Dinamo! Meciurile echipei au fost suspendate de LPF

Citește mai multe știri despre Liga 1:

Ce se întâmplă dacă Dinamo intră la izolare: se amână inclusiv turul semifinalei cu FCSB, dar Cupa și play-out-ul nu se opresc!

Hermannstadt în derivă: fără antrenor și 7 jucători pe 30 iunie!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează