FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali, laude pentru „inamicul” Burleanu, după ce Steaua a fost blocată în Liga 2 + mesaj pentru Florin Talpan

Gigi Becali
Gigi Becali

Articol de GSP - Publicat marti, 15 martie 2022 23:45 / Actualizat miercuri, 16 martie 2022 00:13

Gigi Becali, finanțatorul celor de la FCSB, a comentat decizia luată de FRF prin care li se interzice celor de la CSA Steaua să promoveze în Liga 1 la sfârșitul acestui sezon.

Deși relația dintre Becali și Burleanu este una încordată, după ce în ultimii ani fiecare a avut reacții acide la adresa celuilalt, Becali îl felicită pe președintele FRF pentru că a blocat accesul Stelei în Liga 1.

FCSB speră să redevină Steaua! Decizia luată azi de ÎCCJ
FCSB vs. CSA Steaua
FCSB speră să redevină Steaua! Decizia luată azi de ÎCCJ

„Terminati, mă, că nici la anul CSA nu o să aibă drept de promovare. Ascultați la mine ce vă zic eu aici. Ăia de la CSA nu vor putea să dea echipa nimănui, că nu o să poată să facă licitație, iar pentru un astfel de lucru îți trebuie licitație. Îl felicit pe Burleanu că se ține tare pe poziții, iar omul aplică legea cu ăștia de la CSA. 

Burleanu știe că nu te poți juca cu legea, iar Talpan tot o forțează el cu promovarea. Lasă, mă, oamenii, nu le mai baga aiurea lucruri în cap, că nu pot promova. Tot acest circ este făcut de ani de zile din cauza lui Talpan”, a declarat Gigi Becali potrivit Prosport.

FRF a decis: CSA Steaua nu poate promova în Liga 1

Steaua aparține de Ministerul Apărării Naționale, iar Legea Sportului precizează că un club de drept public nu poate juca într-o competiție profesionistă, așa cum e Liga 1, competiție organizată de LPF.

Într-un comunicat emis către Playsport, FRF anunță că CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1, chiar dacă la finalul acestui sezon și-ar câștiga acest drept pe teren.

Cu privire la statutul clubului CSA Steaua București în cadrul Play-off-ului Ligii 2, acesta este identic cu al oricărui alt club ce a obținut meritul sportiv pentru a juca în Play-off-ul Ligii 2. 

Desi nu ați specificat la ce vă referiți atunci când vorbiți despre „statutul clubului” CSA, presupunem că are legătură cu drepturile, obligațiile și orice alte reguli privind participarea clubului respectiv în Play-off-ul Ligii 2. Prin urmare, dorim să subliniem că toate cluburile participante în Play-off-ul Ligii 2 beneficiază de același tratament, având aceleași drepturi și obligații în cadrul Play-off-ului.

Considerăm că această chestiune extrem de larg dezbătută, cu privire la posibilitatea unui club de drept public, în general, CSA Steaua, în cazul particular, a fost deja clarificată. Reamintim însă că, din punct de vedere legal, CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1 și, implicit, în situația în care va obține meritul sportiv de a promova în Liga 1, clubul nu va putea exercita acest drept.

Cu privire la posibilitatea clubului de a participa la barajul pentru promovarea în Liga 1, această chestiune a fost clarificată în mod detaliat prin Hotărârea Comitetului Executiv al FRF din data de 18.08.2020, care stabilește printre altele: „În toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență pentru Liga 1 sau nu îndeplinește cerințele statutare și regulamentare de participare în Liga 1, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga a 2-a care îndeplinește condițiile de participare în Liga 1”
– Comunicat FRF

Dezbaterea zilei » Cluburile finanțate de stat, cum e și cazul CSA Steaua, ar trebui lăsate să joace în Liga 1?

Citește și: 

Scandal în Liga 2 după finalul sezonului regulat: „Steaua nu trebuia lăsată să joace! Nu e normal”
CSA STEAUA
Scandal în Liga 2 după finalul sezonului regulat: „Steaua nu trebuia lăsată să joace! Nu e normal”
Încă o greșeală mare pro-FCSB în partida cu Farul: „Rusandu trebuia să-l elimine!”
FCSB - FARUL 2-0
Încă o greșeală mare pro-FCSB în partida cu Farul: „Rusandu trebuia să-l elimine!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
pedro_nr1
pedro_nr1  •  16 Martie 2022, 21:43

vai fratelo, pana si JiJi rade de clona de armata ! hahahahah ! are dreptate jiji, nu va promova niciodata clona lui talpan !

florianveress
florianveress  •  16 Martie 2022, 07:18

*** ***.ile *** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gigi.gheorghe
gigi.gheorghe  •  16 Martie 2022, 05:17

Doi care au distrus fotbalul romanesc: ciobanul si burlanu.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează