FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Habib Habibou revine în Liga 1! Mircea Rednic îl aduce la Poli Iași

Articol de GSP - Publicat joi, 13 februarie 2020 11:09

Habib Habibou (32 de ani) e la un pas să revină în Liga 1, la 12 ani după aventura la FCSB! Atacantul  este dorit de Mircea Rednic la Poli Iași.

Mircea Rednic vrea s-o întărească pe Poli Iași pentru a salva echipa de la retrogradare și pregătește un transfer surprinzător. Potrivit site-ului ziarevenimentul.ro, Habibou este atacantul pe care Mircea Rednic îl vrea la echipa sa. Atacantul din Republica centrafricană, care are și naționalitate franceză, este liber de contract de o lună, după ce și-a reziliat contractul cu Lokeren

Astfel, sunt mari șanse ca acesta să accepte oferta lui Poli Iași și să revină în Liga 1. Habibou a fost crescut la juniorii lui PSG și a mai jucat la Charleroi, Tubize, FCSB, Zulte Waregem, Leeds, Gent, Rennes, Gaziantepspor, Lens, Qatar SC, Maccabi Petah Tikva și Lokeren. 

300.000 de euroeste cota lui Habibou, potrivit transfermarkt.

 Gigi Becali l-a adus în 2008: „Cu el Steaua ajunge departe”

 În ianuarie 2008 FCSB îl împrumuta pe Habibou pentru 6 luni, dar acesta nu a impresionat. Habibou a evoluat în 8 meciuri pentru echipa roș-albastră, înscriind un gol și oferind două pase decisive. „E un jucător minunat. Cu oameni ca el voi putea ajunge departe cu Steaua”, spunea atunci Gigi Becali despre el. După 6 luni, Habibou s-a întors la Charleroi. 

+14 FOTO

În 2018, a marcat un gol nemaivăzut

 În noiembrie 2018, Habib Habibou a marcat golul victoriei lui Maccabi Petah-Tikva, la 1-0 cu Netanya, în campionatul din Israel. Apoi, a distribuit filmulețul golului pe Twitter, cu un comentariu amuzant: „Candidează la Premiul Puskas”. În minutul 87, Habibou era lângă un coleg accidentat, în careul mic advers, dar mingea nu ieșise afară. Maccabi și-a reluat ofensiva, aripa dreaptă a centrat în fața porții, și goalkeeperul a scăpat mingea pe sub el. Habibou a fugit de lângă coechipierul aflat încă la pământ și a trimis balonul în plasă. 

85 de încălcări ale Codului Rutier

În iulie 2017, Habib Habibou a avut mari necazuri cu poliția. Fostul stelist, aflat atunci la Lens, a primit o condamnare de doi ani cu suspendare și amendă de 12.000 de euro, iar bolidul pe care-l conducea, un Porsche Panamera, i-a fost confiscat! Atacantul a fost depistat în Belgia în mai 2016 fără permis, fiind a 34-a oară când se întâmplă asta în „cariera” centrafricanului! Habibou a mai fost pedepsit în 29 de cazuri pentru 85 de încălcări ale Codului Rutier și a primit interdicție de a mai conduce până în 2022.

Citește și: 

FCSB a început negocierile pentru încă un fundaș: „A făcut o ofertă pentru Andrei Chindriș! Dar nu-l dau cu mai puțin de 1,5 milioane”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
bogdany8
bogdany8  •  13 Februarie 2020, 22:20

bun habibou

mdg1
mdg1  •  13 Februarie 2020, 22:09
Postat de valeri.gazzaev.always.here pe 13 Februarie 2020, 12:39

Cred ca puteati pune in articol si reactia lui habibou in presa din belgia, care denunta in mod voalat ce s-a intamplat la meciul fcsb-gloria buzau, si diferenta de atitudine intre jucatorii echipei adverse. Unii puneau in aplicare scenariul, altii au stat drepti. Unul din cei drepti, romica bunica, a platit pt asta. Putem spune in cazul lui ca e o lume nedreapta. Romica, daca citesti acest comentariu, te salut si te respect. Demnitatea n-are pret !

Dragule, Romica Bunica a dat gol în Gloria Buzău - Steaua 1-1, disputat în nov 2007. Habib Habibo a venit la Steaua în ian 2008. Noapte bună!

kinkonro
kinkonro  •  13 Februarie 2020, 15:47

Rednic va duce Iașul în liga 2. Iar își aduce toate petardele, cum a făcut peste tot pe unde a fost.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează