FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

Helmuth Duckadam, explicație pentru problemele din arbitrajul românesc: „Parcă se transformă când intră pe teren!”

Helmuth Duckadam
Helmuth Duckadam

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 decembrie 2021 20:26 / Actualizat joi, 09 decembrie 2021 00:43

Helmuth Duckadam (62 de ani), fostul portar al Stelei, a dezbătut problema arbitrajelor din Liga 1, după o etapă în care arbitrii au făcut praf meciurile.

Duckadam este de părere că principalul motiv pentru care arbitrii greșesc este aroganța de care dau dovadă pe parcursul unui meci, lucru care îl consternează pe fostul portar.

Un fost „fluieraș” le ia apărarea arbitrilor din Liga 1: „Vreau să vă spun un lucru, alta e problema cea mai mare”
GSP LIVE
Un fost „fluieraș” le ia apărarea arbitrilor din Liga 1: „Vreau să vă spun un lucru, alta e problema cea mai mare”

„Aici își permit să comită greșeli (n.r față de cupele europene)! A spus bine Marius Croitoru, dar au mai spus-o și alții, cât de aroganți sunt acești arbitri pe teren. Eu am cunoscut anumiți arbitri și în afara terenului, sunt oameni ok. Parcă se transformă când intră pe teren! 

Sunt multe echipe din Divizia A, Divizia B și Divizia C care fac eforturi mari să plătească baremul. Ei lucrează în folosul comunității, echipele te plătesc! Niciodată n-am înțeles aroganța asta! Ei sunt stat în stat, își permit să facă greșeli, nimeni nu le face nimic”, a declarat Helmuth Duckadam potrivit digisport.

Constantin Zotta: „Problema numărul 1 este de management”

Constantin Zotta exclude posibilitatea ca în spatele erorilor de arbitraj - din ce în ce mai frecvente și scandaloase - să fie vorba de o problemă de integeritate. Mai degrabă, vede vinovat modul în care forurile responsabile cu fotbalul românesc dirijează arbitrajul.

„Nu m-aș gândi că e vorba de o problemă de integritate. M-aș gândi mai repede că este o problemă de valoare. Dar înainte de asta, problema numărul 1 pe care o văd este de management. 

Aici plecăm de la vârful Federației, acolo se dă linia, de acolo trebuie să impui anumite obiective și să le verifici, să lucrezi și să oferi suportul astfel încât aceste obiective să se realizeze”, a declarat Zotta la GSP Live. 

El a adăugat că „președintele Burleanu, împreună cu Comitetul Executiv, trebuie să ia niște decizii pentru îmbunătățire cât mai rapid. Să existe un plan de urgență, apoi să se lucreze la un proiect de dezvoltare pe cel puțin 10-20 de ani, altfel nu se poate”.

Video Constantin Zotta numește „problema numărul 1” a arbitrajului românesc: „Lipsă de integritate? Nu, e vorba de altceva”

Citește alte știri din Liga 1:

Bogdan Lobonț, mesaj clar în emisiunea lui Ioanițoaia: „Când văd ce portari avem în România, îmi vine să mă reapuc la 43 de ani!”

Gest superb al fanilor arădeni pentru jucătorii lui Laszlo Balint după eșecul cu FCSB: „Pentru noi UTA a câștigat!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
1764061520284739
George Adrian Popescu  •  09 Decembrie 2021, 09:45

Doamne fereste, cum sa fie o problema de integritate? Cand s-a mai pomenit in Romania asa ceva? Ba da, domnilor, problema este doar de integritate dar pentru ca tentaculele cuprind toate sferele sariti ca bezmeticii sa va aparati intre voi. Cum, dupa asemenea grozavii mai aveti tupeul sa iesiti in fata si sa ne spuneti ca nu este asa? Cum sa credem altceva decat ca sunteti parte a aceluiasi sistem de mocirla care sugruma tot? Pentru numele lui Dumnezeu, faceti, urgent, cerere de pensie speciala pentr ca aveti in portofoliu toate ingredientele posibile sa o meritati.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează