FOTBAL  »  Superliga  »  ROMÂNIA - SUEDIA

Ignorat de Contra, deși e în formă maximă, Sergiu Hanca a avut nevoie de ajutor în Polonia: „Doar așa am reușit să trec peste neconvocări”

Articol de - Publicat joi, 14 noiembrie 2019 14:38

Sergiu Hanca, mijlocașul dreapta al celor de la Cracovia, spune că s-a obișnuit să nu fie chemat la națională, în ciuda evoluțiilor bune pe care le are în Polonia, unde se luptă la campionat.

- Sergiu, ai un sezon foarte bun până acum la Cracovia, dar nu ai fost convocat nici de data asta de Cosmin Contra. Cum te simți?
- Prima oară am fost uimit, nu mă așteptam, dar acum mă simt foarte bine, având în vedere tot ceea ce trăiesc aici, în Polonia. Chiar nu pot fi supărat.

- Cât de mult ți-ai fi dorit să revii la lot?
- Nu am pus o presiune pe mine în ceea ce privește naționala, doar am încercat să ating obiectivele echipei și pe cele personale. Antrenorul meu, Michal Probierz, a avut un mare aport la tot ceea ce înseamnă forma mea fizică și psihică, iar asta m-a ajutat enorm. Are peste 400 de meciuri antrenate în prima ligă din Polonia și experiența lui m-a ajutat să trec foarte bine peste aceste neconvocări.

„Nu m-am resemnat!”

- Te-ai resemnat?
- Dacă nu am fost chemat, înseamnă că Mister Contra nu se bazează pe mine, dar având în vedere că vorbim despre echipa națională, niciodată nu ai cum să te resemnezi. Orice jucător își dorește să ajungă acolo, la lot, atât timp cât este fotbalist activ.

- Ce trebuie să facă România pentru a câștiga cu Suedia?
- Suedia poate fi surprinsă doar de o atitudine foarte bună, să le arătăm că putem să ne luptăm cu ei de la egal la egal.

- Mai exact?
- Pentru a ne califica, avem nevoie de personalitate și condiție fizică foarte bune. Calitate avem! Să nu uităm că acum nu mai putem să vorbim doar de victorie cu Suedia, avem nevoie de un punct și cu Spania.

„Nu te poți supăra pe Contra!”

- Care rezultat e mai greu de obținut?
- Eu cred că un egal cu Spania e mai greu de obținut decât o victorie cu Suedia. Să spunem că Spania e calificată la ora jocului cu noi și că va băga jucători care au evoluat mai puțin în această campanie. Oricum acei jucători au calitate și cu siguranță vor da tot ce au mai bun pentru a-i atrage atenția selecționerului și pentru a fi luați în calcul pentru Euro.

- Cum ți s-a părut momentul în care selecționerul Contra l-a înjurat pe Pușcas? Ai fost vreodată înjurat în așa fel de un antrenor?
- Nu cred că m-a înjurat vreun antrenor până acum sau, dacă a făcut-o, eu nu l-am auzit. La fotbal nu ești la biserică, se mai și înjură, se mai ceartă jucătorii între ei, colegii. Totul este din cauza presiunii și a dorinței de a câștiga meciurile. Sunt momente în care chiar nu mai gândești. Cred că cel mai important este ca după un astfel de episod să nu se uite că există doar un singur obiectiv și acela este unul comun. Să ne calificăm la Euro 2020. Cosmin Contra este genul de antrenor care pune puțin mai mult suflet decât ceilalți și chiar nu te poți supăra pe el.

- Cum ți se par convocările lui Denis Alibec și Constantin Budescu?
- Mă bucur că au ajuns să joace din nou împreună pentru că ei bucură spectatorii prin jocul lor. E o plăcere să le urmărești meciurile. Mă gândesc că jocul celor doi poate fi un as din mâneca selecționerului.

„De când a venit Uhrin la Dinamo, echipa are o altă atitudine. A readus răutatea și siguranța din teren, ceea ce a lipsit mult timp. Îmi place ce face Uhrin la Dinamo”

„Dacă se va rezolva situația aceasta cu vânzarea clubului Dinamo, cu siguranță băieții vor prinde play-off-ul, pentru că vor avea liniște. Eu d-abia acum înțeleg ce înseamnă să ai liniște și siguranță, să îți primești în fiecare lună banii pentru care muncești atât de mult”

5 goluriși 3 assist-uri în 14 meciuri de campionat a reușit Hanca în acest sezon pentru Cracovia, în prima ligă din Polonia

4 meciuriare Hanca pentru naționala României

Citește și:

GSP a aflat ambuscada pregătită de Contra! Surprize mari pregătite de selecționer cu Suedia

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
flojo
flojo  •  14 Noiembrie 2019, 18:16
Postat de cetateanul_surmenat pe 14 Noiembrie 2019, 16:30

Pe nune, chiar a avut nevoie de ajutor? Pai a jucat la rinam0, era obisnuit cu nerealizarile si umilintele.

Și surmenat, și ***, adică fecefecesebist!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

petschovschi
petschovschi  •  14 Noiembrie 2019, 16:53

Ce glume bune .... nici nu stiu cum sa-i cataloghez pe ziaristii care baga titluri de genul acesta. Sincer, voi nu realizati ca sinteti mai mult decit penibili ? Cine *** e Hanca la o adica ? Ce mare valoare e Hanca ca sa se gindeasca la convocarea la Nationala ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  14 Noiembrie 2019, 16:30

Pe nune, chiar a avut nevoie de ajutor? Pai a jucat la rinam0, era obisnuit cu nerealizarile si umilintele.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează