FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Ilie Dumitrescu, revoltat de ce se întâmplă la CSU Craiova: „Toți antrenorii lor au fost slabi! Rădoi nu va veni”

Ilie Dumitrescu susține că Universitatea Craiova e un club-problemă pentru antrenori. Pe un ton răstit și ironic, fostul mare jucător pune ratarea obiectivelor din Bănie pe calitatea lotului.
Ilie Dumitrescu susține că Universitatea Craiova e un club-problemă pentru antrenori. Pe un ton răstit și ironic, fostul mare jucător pune ratarea obiectivelor din Bănie pe calitatea lotului.

Articol de GSP - Publicat luni, 08 august 2022 20:25 / Actualizat luni, 08 august 2022 22:14

Ilie Dumitrescu susține că Universitatea Craiova e un club-problemă pentru antrenori. Pe un ton răstit și ironic, fostul mare jucător pune ratarea obiectivelor din Bănie pe seama calității lotului.

După încă o prestație neconvingătoare, 2-1 cu FCU Craiova, oltenii sunt aproape să se despartă de Laszlo Balint. Mirel Rădoi e favorit să-l înlocuiască pe antrenorul numit în vară.

Becali e mirat de Mititelu: „N-am înțeles ce s-a întâmplat cu el”
FCU Craiova - CSU Craiova 1-2
Becali e mirat de Mititelu: „N-am înțeles ce s-a întâmplat cu el”

Ilie Dumitrescu: „Toți antrenorii de la Craiova sunt slabi!”

Niciun antrenor care vine la Craiova nu e bun! Ouzounidis, Reghe, Pițurcă, Bergodi. Toți antrenorii sunt slabi, iar grupul de jucători e cel mai bun din lume. Liderii ăștia incontestabili fac diferența la națională, la club, în cupele europene, numai antrenorul de la Craiova e problema. 

E foarte complicat dacă tot timpul sacrifici antrenorul, mai bine investești într-un lider. Toți antrenorii au eșuat la echipa asta. Nici Reghe, care a bătut Ajax și a ajuns în primăvara europeană, n-a fost bun. Ouzounidis a antrenat în Champions League, de Pițurcă nu mai zic nimic... Și niciunul nu a reușit”, a declarat Ilie Dumitrescu în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Iar Ilie nu e deloc convins că Rădoi o va prelua pe CSU Craiova: „Eu nu cred că va semna Rădoi. A fost primul pe listă în vară. De ce nu a semnat atunci și ar veni acum?!”.

Balint, OUT. Rădoi, IN?

Mirel Rădoi e soluția patronului Mihai Rotaru pentru înlocuirea lui Laszlo Balint. Mutarea s-ar putea produce chiar azi. Victoria cu rivala FCU a fost mai mult ambiția jucătorilor și a „centralului” Kovacs decât rodul unei idei de joc, iar președintele Sorin Cârțu a anunțat deja că „se poate întâmpla orice”.

CSU Craiova și-a adjudecat derby-ul cu rivala FCU, 2-1, însă jocul său continuă să sufere. În ierarhia InStat, e al 4-lea cel mai slab din acest sezon (index 212), din șapte disputate, în condițiile în care cel mai modest rămâne recentul eșec cu Zoria (index 202), iar cel mai bun e returul cu Vllaznia (233), ambele în preliminariile Conference League. 

Fanatik a scris că Mirel Rădoi ar fi varianta patronului Mihai Rotaru pentru a-l înlocui pe Laszlo Balint. Potrivit unor surse ale Gazetei, Balint are orele numărate și ar putea fi schimbat chiar în cursul zilei de azi cu Rădoi. O altă variantă ar fi Leo Grozavu, antrenor liber de contract din septembrie 2021, când a fost dat afară de Sepsi.

Gyuszi a comentat astfel, aseară, la finalul duelului cu echipa lui Adrian Mititelu: ”Știam că va trebui să suferim, să absorbim momentele de presiune. Au fost momente și momente.

E normal, aceste meciuri se succed rapid. Ele se câștigă absorbind presiunea adversarului. Am vrut să ne securizăm rezultatul, pentru că aveam mare nevoie de victorie și de încrederea care vine după victorie. Degeaba jucam bine”

„Vreau să ne calificăm!”

La Craiova nu merge însă așa. Iar reacția la cald a președintelui Sorin Cârțu, când a fost întrebat dacă Balint va mai fi pe bancă la returul cu Zoria, n-are nevoie de vreo „traducere”. 

„Scaunul antrenorilor de la Craiova se clatină tot timpul când nu sunt rezultate. Nu știu. Orice se poate întâmpla. A fost victorie astăzi, dar până acum înfrângeri. Niciodată nu știi ce se poate întâmpla. Aia vreau, să ne calificăm!”, a comentat Sorinaccio într-o intervenție la ProSport. 

Și înaintea plecării în cantonamentul din Austria, Cârțu a avut o reacție oarecum asemănătoare când a fost întrebat dacă Universitatea va continua cu Laurențiu Reghecampf: „Orice se poate întâmpla. Veți vedea la reunirea lotului cine va conduce primul antrenament”. N-au trecut trei zile și a fost oficializată despărțirea de Reghe și numirea lui Balint. 

Papură a putut! 

Un Balint pentru care Bănia pare, în acest moment, o pălărie cam mare. Deși n-a avut problemele lui Reghe, care a preluat echipa din mers în 2021 și apoi a ratat și cantonamentul din iarnă, urmare a numeroaselor cazuri de COVID din lot, Gyuszi a făcut toată pregătirea de vară. Trei săptămâni în Austria, în condiții de lux! 

Cu toate astea, deși e abia startul sezonului, jucătorii nu țin pasul în ritmul cu meciuri la 3 zile. S-a acreditat ideea că „jucătorul român nu-i obișnuit”. Fals! În vara lui 2019, cu Corneliu Papură pe bancă, aceeași Universitatea a bifat trei tururi preliminare în Europa League, însumând 6 meciuri, în condițiile în care demarase și campionatul. 

FCU Craiova - CSU Craiova » Moment controversat: Istvan Kovacs a dictat penalty în minutul 45+1

Vassaras a oferit prima reacție după penalty-ul controversat din derby-ul Olteniei: „CCA consideră nefondate atacurile și va sesiza comisiile abilitate”
FCU CRAIOVA - CSU CRAIOVA 1-2
Vassaras a oferit prima reacție după penalty-ul controversat din derby-ul Olteniei: „CCA consideră nefondate atacurile și va sesiza comisiile abilitate”
Istvan Kovacs, criticat de un fost arbitru important: „A fost numărul 1 în sens negativ. Nu poți să faci asta”
FCU CRAIOVA - CSU CRAIOVA 1-2
Istvan Kovacs, criticat de un fost arbitru important: „A fost numărul 1 în sens negativ. Nu poți să faci asta”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
koukourigou
koukourigou  •  09 August 2022, 09:57

Sa vina Papura, sa-l aduca inapoi pe Ceapa Ce sa faci din echipa asta cu alde Cartu, M Popescu, Copilu, Pustiu, Barosanu si cati linge blide or mai fi.

whiteredarad
whiteredarad  •  09 August 2022, 09:47

Tot cu Bancu, tot cu Ivan, cind cu Markovici, cind cu Baiaram, cu Kolici mai mult pe tusa, cu fundasu centrali lenti si fara reactie, cu mijlocasi slabi,... U Craiova prefera sa schimbe ....pe banda rulanta,.. antrenorii. Se pare ca Cartu are o influenta nefasta asupra lui Rotaru. Politica aducerii de " jucatori bumerang" ( adica pleaca afara, nu rezista si vin inapoi)- tactica " patentata" de Hagi pare perdanta...mai mult " o ciorba reincalzita". Nu spun ca L Balint e mare antrenor,- d ce l-or fi adus ?-, dar nici ni poti sa in schimbi dupa 5 meciuri. Politica nihilista a conducatorului ( Dl Rotaru) pare limpede. U Craiova este ca si un "n pom incarcat" de la care astepti fructe...si e incapabil sa le ofere.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  09 August 2022, 08:54

...ce tot isi da fcsb istul asta cu parerea despre olteni ?...ce stie asta despre noi ??...aici e presiune daca nu bati fcsb ul ...nu te asteapta nimeni ...cand venim peste 25 000 la stadion vrem sa plecam cu victorie acasa ...nimik nu ne face mai fericiti decat sa invingem fcsb ul acasa la noi ...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează