FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Ilie Dumitrescu, detalii despre momentul care i-a marcat cariera: „Te rugai la Dumnezeu să fii lăsat să cari bagajele!”

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 februarie 2020 15:20

Ilie Dumitrescu (51 de ani) a vorbit despre momentul în care a făcut pasul la prima echipă a Stelei, în 1986, și despre ce a însemnat să joace la echipa roș-albastră. 

„Când am făcut trecerea de la juniori la echipa mare s-a întâmplat un moment pe care n-am cum să-l uit vreodată. În lot erau numai supervalori. La acea vreme, era un vis să ajungi la Steaua, să stai lângă ei. Îți dorești să fi cărat bagajele. Te rugai la Dumnezeu ca măcar să fii lăsat să cari bagajele, la ce valori erau acolo. 

Când am intrat pentru prima dată în vestiar, m-a prezentat domnul Iordănescu și a spus că sunt unul dintre cei mai promițători jucători de la centrul de copii și juniori. Eram foarte emoționat! Îmi este foarte dor de Ghencea! 

Voi merge la toate meciurile, chiar dacă sunt cu FCSB. Eu la 8 ani am fost legitimat și acolo m-am format. Îmi doresc foarte mult să merg! Abia aștept.

N-aș putea să fiu niciodată contra Stelei! O să susțin tot timpul ceea ce înseamnă Steaua, clubul ăla. Cea care a continuat în Liga 1 este FCSB-ul. Echipa de la care m-am retras, se numea Steaua, dar când vorbesc de emblemă, înseamnă Steaua, Clubul Sportiv al Armatei”, a declarat Ilie Dumitrescu la TV Digi Sport.

Ilie Dumitrescu a jucat la Steaua din 1988 până în 1994. A revenit la echipa roș-albastră în 1998 și s-a retras în 1999. 

MATCH PREVIEW FCSB - ACADEMICA CLINCENI 

Citește și:

Ilie Dumitrescu la 51 de ani! 5 declarații FABULOASE: „Și când duc gunoiul am un stil al meu” + ce sfat tulburător a primit de la mama sa: „La două zile a murit”

Exact ce voia să audă Gigi Becali: „FCSB va juca pe Ghencea! Fanii o vor asimila ca fiind Steaua”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
104459837173638
Dinu Stefan  •  08 Februarie 2020, 21:20

nea ilie,in preliminariile pt mondialu usa 1994,deci in preliminarii a fost golgeterul lumii 12 goluri marcate....cred ca atunci s-a si transferat pe afara ! *** ! nu a fost prins,dar nici bine nu a jucat afara ! nea ilie si tu ai fost o vedeta,pardon o supervedeta in ghencea,dar numai acolo,respect jucatorii care au insemnat ceva prin europa*** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10202475115116854
Ion Chiaburu  •  08 Februarie 2020, 19:47
Postat de mateodamiano7 pe 08 Februarie 2020, 17:35

***

Ba chiar prin decret regal a fost infiintat clubul, in 1947, cand inca era Regele Mihai si confunzi generalii, amice. Asta se intampla cand inveti istoria din manualul de geografie. Da' lasa ca a infiintat berbeqalu un club prin 2003, cu nume pleonastic si fara abreviere ci doar din consoane. Nu stiu cum unii habar nu au de istoria unui club, amesteca rau informatiile in schimb stiu ei bine cine este continuator, formator *** Cu dastia care habar nu au ce inseamna 1859, 1878, 1882, 1918 si tot asa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

deusdat
deusdat  •  08 Februarie 2020, 18:35

Mai exact, Clubul Sportiv Central al Armatei (CSCA) = Центральный Спортивный Клуб Армий (ȚSKA). Da, chiar tov. gral-maior Ceaușescu Nicolae l-a înființat, după ce s-a întors de la Academia Frunze din Moscova!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează