FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Gazeta a vorbit cu autorul logo-ului care conduce detașat în preferințele fanilor dinamoviști: „Mi-a luat 4-5 ore, am învățat să fac sigle din joacă”

Siglele „finaliste” anunțate de Dinamo
Siglele „finaliste” anunțate de Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 11 mai 2022 13:47 / Actualizat miercuri, 11 mai 2022 16:52

Joi, 12 mai, ora 20:00, se încheie votul suporterilor dinamoviști din țară și din străinătate organizat pe pagina oficială de Facebook a clubului Dinamo pentru alegerea noii sigle a grupării din „Ștefan cel Mare”. 

Sufragiul a început luni, la ora 20:00, iar una dintre cele 5 embleme intrate în faza finală s-a detașat clar. Are circa 7.000 de like-uri mai mult decât următoarea în preferințele suporterilor. Asta nu înseamnă însă că va fi declarată câștigătoare. Cele 5 logo-uri urmează să mai treacă prin alte câteva filtre, urmând ca sâmbătă, 14 mai, să fie anunțată stema care va deveni oficială începând cu sezonul 2022-2023.

Situație incredibilă în play-out: cu o etapă înainte de final, clubul ar trebui exclus din campionat! Decizia luată la Comisii
DEPUNCTĂRI
Situație incredibilă în play-out: cu o etapă înainte de final, clubul ar trebui exclus din campionat! Decizia luată la Comisii

GSP a vorbit cu autorul siglei care conduce detașat în preferințele fanilor lui Dinamo

GSP a luat legătura cu suporterul care a realizat sigla care conduce în preferințele fanilor. Acesta se numește Sebastian-Ioan Filipescu, are 25 de ani, și este stabilit de la 14 ani în Ludwigsburg, Germania, în apropiere de Stuttgart. 

Gazeta a vorbit cu autorul logo-ului care conduce detașat în preferințele fanilor dinamoviști: „Mi-a luat 4-5 ore, am învățat să fac sigle din joacă”
Sebastian-Ioan Filipescu

„Nu sunt specialist în design, lucrez în domeniul automatizărilor industriale. Chiar nu mă așteptam ca sigla făcută de mine să fie votată atât de mult, 11 mii. Wow! Nu știu ce-i determină pe oamenii să o voteze. Am încercat să o fac cât mai simplă. Probabil, oamenii au întimpărit ceva în minte și le place culoarea aurie din jurul siglei.

Cam 4-5 ore mi-a luat să o realizez. Am învățat să fac sigle din joacă, am făcut multe pentru echipele pe care le construiam ca să joc cu prietenii pe calculator”, a explicat Sebastian, care provine dintr-o familie de dinamoviști din Alba Iulia.

Gazeta a vorbit cu autorul logo-ului care conduce detașat în preferințele fanilor dinamoviști: „Mi-a luat 4-5 ore, am învățat să fac sigle din joacă”
Sigla preferată de fanii lui Dinamo

Înainte să trimită sigla care a intrat în finală, fanul a testat „piața” cu o altă emblemă: „Era cu chipul lui Cătălin Hîldan, dar am primit hate pe Facebook și m-am ambiționat să arăt că pot și mai bine. Pe cea de acum am trimis-o direct pe mail, nu am mai cerut impresii”.

Gazeta a vorbit cu autorul logo-ului care conduce detașat în preferințele fanilor dinamoviști: „Mi-a luat 4-5 ore, am învățat să fac sigle din joacă”
Sigla propusă inițial de Sebastian-Ioan Filipescu

„Nu mă consider câștigător, sunt precum CFR Cluj”

Sebastian nu se consideră câștigător. „Sunt mândru că sigla creată de mine a intrat în finală și că a adus un zâmbet pentru 11.000 de fani, care au votat-o. Nu mă consider însă câștigător. Urmează alte comisii. Practic, sunt în situația CFR-ului (râde). Chiar dacă am foarte multe aprecieri, în faza următoare locul 1 intră cu 5 puncte, locul 2 cu 4, locul 3 cu 3, poziția 4 cu 2 puncte, iar locul 5 cu 1 punct”.

Fanul a explicat că toți finaliștii au semnat contracte de cesiune cu Dinamo pentru siglă:

„N-am pretenții de bani, am cedat drepturile. Autorul siglei câștigătoare poate folosi sigla doar în portofolii. Gen, eu am realizat sigla lui Dinamo. Mă urc imediat în avion și vin la București pentru a fi prezent sâmbătă la eveniment, dacă va fi aleasă sigla mea. Ar fi o mare mândrie”.

Sebastian Ioan Filipescu a făcut o siglă nouă și pentru Unirea Alba Iulia, echipă la care a jucat fotbal până la 14 ani.

Dinamo, în căutarea unei noi identități

Dinamo a încep un nou proces de rebranduire, după ce fostul finanțator Nicolae Badea i-a interzis clubului să mai folosească siglă cea veche, precum și toate denumirile aparținând mărcii „FC Dinamo”.

În perioada 20 aprilie 2022 - 5 mai 2022 au fost concepute modele atât de agențiile partenere Dinamo București, dar și de cei mai talentați suporteri participanți la acest proces de rebranding. Noul logo va conține culorile Dinamo București (roșu-alb), identitatea vizuală a clubului (D, Dinamo, Dinamo 1948) și elemente de legătură cu istoria din 1948 până astăzi.

În total au fost 1.000 variante propuse trimise de oameni și agenții din mai multe țări, după aceea 940 au fost eliminate și au mai rămas 60 în „semifinală”, ca mai apoi sa se aleagă 5 sigle care au intrat în finală pentru vot.

Acestea au fost alese de trei comisii, formate din fostele glorii ale clubului, reprezentanții DDB și echipa de marketing a clubului. În faza a 2-a vor exista 5 comisii de vot și cel mai votat logo va fi ales câștigător. Prima comisie de vot va fi a suporterilor.

5 comisii de vot vor alege noua siglă a lui Dinamo

Cele 5 logo-uri vor fi votate pe pagina oficială de Facebook a clubului până joi, 12 mai, la ora 20:00, ele urmând să primească puncte de la 1 la 5, în funcție de rezultat: poziția 1 (5 puncte), poziția 2 (4 puncte), poziția 3 (3 puncte), poziția 4 (2 puncte), poziția 5 (1 punct).

A doua comisie de vot va fi din cadrul DDB, unul dintre acționarii clubului nostru. Modul de punctaj va fi același ca la prima comisie. A treia comisie va fi formată din legendele clubului. Foștii mari jucători și antrenori care au scris istoria clubului vor vota cele 5 propuneri și punctajul va fi același ca la prima comisie. A patra comisie va fi formată din cei mai importanți jucători din lotul actual și din o parte din antrenorii de la grupele de juniori ale clubului. Același punctaj.

A cincea comisie va fi formată din reprezentanții de marketing ai clubului. Modul de punctaj va fi același, ca la prima comisie. Punctajele vor fi publicate într-un comunicat oficial, împreună cu noul logo ales câștigător pe 14 mai 2022, de ziua clubului, când Dinamo București va împlini 74 de ani.

Dacă oricare din cele 5 logo-uri ajunse în faza finală provine din rândul fanilor noștri, cei mai inspirați suporteri vor primi un abonament la meciurile jucate de Dinamo pe teren propriu pe toată perioada în care sigla va fi oficială la club și, de asemenea, un tricou de joc în fiecare sezon, timp de 10 ani.

Noul logo va deveni oficial începând cu sezonul 2022-2023, urmând a fi prezent pe toate echipamentele de joc ale echipei noastre, dar și pe produsele oficiale în magazinul online și în magazinul de prezentare al clubului.

Mai multe știri din Liga 1: 

Rapid îl caută pe suporterul filmat live în ultimul meci: „N-a făcut nimic rău”

Orice pentru FCSB - CFR Cluj pe Arena Națională! Gigi Becali a sunat managerul Saga Festival: „Vă dau 40.000 de euro”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
iulian_ene
iulian_ene  •  12 Mai 2022, 01:22

Nu comentez nimic despre compozitie si layout, dar D-ul ala script nu e ce trebuie. Sunt niste anchor points in plus acolo, iar grosimea liniei nu variaza OK, si D-ul apare dezechilibrat . In prima propunere de logo D-ul arata corect. Oricum, daca n-a fost doar o chestie de PR, gen hai sa avem o interactiune cu fanii, sa facem putin buzz, chestia asta cu concurs de logo e neprofesionala. O firma cat de cat impusa pe piata, macar ca nume, apeleaza la o agentie de design. Asta cu concursul merge cel mult ptr un start-up.

3135153870077660
Sorin Simion  •  11 Mai 2022, 22:47

Sigla FC Dinamo București e FCDB. Restul "e" embleme.

creeperno115
creeperno115  •  11 Mai 2022, 22:40

E un robot rusesc

Vezi toate comentariile (8)
Comentează