LIGA 1  ·  HERMANNSTADT

Interviu cu Vasile Miriuță după ce a preluat-o pe Hermannstadt » Începe revoluția + săgeți către conducerea lui Dinamo: "Acum s-a văzut asta"

"Tati" Miriuță, la primul antrenament la Sibiu // FOTO: Ovidiu Boica (Tribuna)

Articol de — Joi, 11 Octombrie 2018

Vasile Miriuță a început revoluția la Hermannstadt, prima aventură după ce  aplecat de la Dinamo. Conducerea i-a cerut să evite retrogradarea, el vrea mai mult. 

"Tati" e din nou în circuit. A semnat cu FC Hermannstadt până la sfârșitul sezonului, înlocuindu-l pe Alex Pelici, și speră ca această nouă experiență pe bancă să fie una mai lungă și mai reușită decât cele de la Chiajna și Dinamo, precedentele sale locuri de muncă.

- Hermannstadt e a treia echipă pe care o preluați din mers în ultimul an și jumătate. La Chiajna și la Dinamo n-ați avut succes. Riscați din nou?
- E greu să vii după un alt tehnician, în plin sezon. Dar câteodată n-ai ce face, trebuie să riști. Vrem să muncim și ne ducem acolo de unde avem oferte. Iar mie, vă spun sincer, îmi place să reclădesc. Am găsit aici fotbaliști buni. Dar i-am văzut abătuți. În multe dintre meciurile de până acum au avut și ghinion. Trebuie să lucrez cu ei psihic, ca să-și revină. Le-am spus că luăm totul de la zero.

- Ce obiectiv vi s-a fixat?
- Să rămânem în Liga 1. Dar eu sunt ambițios și vreau să ne clasăm în primele opt. Nu mă gândesc la play-off, dar măcar să fim pe aproape. Nu va fi ușor. Mulți dintre băieți au jucat în «B», iar între «B» și prima ligă e o diferență semnificativă. Sunt și destui străini, care au venit în vară, și știți cum e cu ei. Unii se acomodează mai repede, alții mai greu.

- Mergeți mai departe cu același personal?
- Vor mai veni câțiva jucători, toți străini, pentru că români de calitate n-ai cum să aduci în această perioadă a anului. Eventual liberi de contract.

- Vă bateți la retrogradare cu Dinamo, precedenta dumneavoastră echipă...
- Îmi pare rău de Dinamo. Acum cred că s-a văzut că nu numai noi antrenorii suntem de vină pentru parcursul slab al echipei. După mine a venit Bratu, acum e Claudiu Niculescu. Ne-au înlocuit și degeaba. Va fi dificil pentru Claudiu. Cum spuneam, e greu să vii după un altul pe bancă.

- Ce le-ați spus jucătorilor la prima întâlnire?
- Le-am spus că nu voi fi niciodată prietenul lor. Voi fi alături de ei până-n pânzele albe. Dar aștept același lucru de la ei. Îi respect, îi înțeleg, voi discuta cu fiecare în parte, oricând, orice problemă ar avea.

- La niciun club la care ați lucrat până acum în țară n-ați stat, calendaristic vorbind, mai mult de un an...
- Dacă vă uitați la toți antrenorii români, veți constata că e foarte greu să reziști mai mult în fotbalul nostru. Dan Petrescu, Andone, Rednic, toți au avut probleme. Patronii nu înțeleg că nu poți să clădești ceva în doar două, trei luni. Să schimbi lucrurile peste noapte. La cluburi nu există răbdare. Sper totuși să stau cât mai mult la Sibiu. Îmi place Ardealul. Am găsit aici oameni minunați și un proiect bun. Dar știți cum e, în fotbal nu știi niciodatăMiriuță preia echipa pe locul 13, retrogradabil, cu doar 8 puncte adunate în 11 etape.    

Citește și: Obiectiv îndrăzneț setat de Vasile Miriuță la noua echipă: "Asta îmi doresc"Marcel „Strong”, vedeta ”Românii au Talent”, a fost arestat. Procurorii DIICOT i-au aflat secretul

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
13:00 Fotbal, La Liga

Mallorca - Valencia

Digi 2, Look Plus
13:30 Fotbal, Serie A

Milan - Udinese

Digi 1, Telekom 1, Look Sport
15:00 Fotbal, La Liga

Betis - Real Sociedad

Digi 2, Look Sport 2
15:30 Fotbal, Belgia

Cercle Brugges – Antwerp

Look Sport 3
16:00 Fotbal, Serie A

Lecce - Inter

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
16:00 Fotbal, Premier League

Burnley - Leicester

Eurosport
16:30 Fotbal, Bundesliga

Hertha Berlin - Bayern Munchen

Digi 3, Look Sport
17:00 Fotbal, La Liga

Villarreal - Espanyol

Digi 4, Look Sport 2
18:30 Fotbal, Premier League

Liverpool - Man. United

Eurosport
18:30 Handbal F

CSM București-HC Zalău

TVR 1
19:00 Fotbal, Serie A

Genoa - Roma

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Fotbal, Bundesliga

Paderborn - Leverkusen

Digi 3, Look Sport 2
19:30 Fotbal, La Liga

Athletic Bilbao - Celta Vigo

Digi 4, Look Sport
21:45 Fotbal, Serie A

Juventus - Parma

Digi 2, Look Sport
22:00 Fotbal, La Liga

Barcelona - Granada

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1