FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

Două certitudini și două întrebări, după ultima numire de antrenor din Liga 1 » Revine omul cu monopol pe transferuri!

Laszlo Balint a revenit la UTA
Laszlo Balint a revenit la UTA

Articol de , , - Publicat miercuri, 02 noiembrie 2022 08:35 / Actualizat miercuri, 02 noiembrie 2022 09:16

UTA e pe loc retrogradabil și l-a reangajat pe Laszlo Balint (43 de ani), antrenorul care o promovase în urmă cu doi ani și jumătate. Demiterea lui Ilie Poenaru (45) nu rezolvă toate problemele de la Arad, unde conducerea e incertă, iar atmosfera din vestiar e foarte rea.

Aradul a revenit în prima ligă în 2020 cu Laszlo Balint pe bancă și l-a rechemat acum pe antrenorul în vârstă de 43 de ani cu speranța că el va fi capabil să păstreze echipa în „A”. 

UTA e penultima în clasament, pe un loc care conduce la retrogradarea directă, și a parcurs șase meciuri la rând fără vreo victorie. Rezultatele acestea au provocat demiterea lui Ilie Poenaru, tehnicianul pe care clubul îl angajase astă-vară, înainte de startul sezonului.

Dică, replică pentru Gigi Becali: „Zice că vrea bani. Păi, cu mine ai câștigat bani! Puneți titlu «Dică, slab, 20 de milioane de euro!»”
FCSB
Dică, replică pentru Gigi Becali: „Zice că vrea bani. Păi, cu mine ai câștigat bani! Puneți titlu «Dică, slab, 20 de milioane de euro!»”

Misiune dublă pentru Laszlo Balint la UTA: rezultate și împăcarea vestiarului

În afară de parcursul roș-albilor, unul pe care Balint ar trebui să-l îmbunătățească, noul tehnician trebuie să repare și atmosfera din vestiar. Poenaru ajunsese în conflict cu câțiva dintre „grei”: Keșeru, Ubbink, Batha, Erico

Cel mai mediatizat conflict a fost acela cu Keșeru, un fotbalist pe care tocmai Ilie îl adusese la UTA în vară. „Va fi ca un secund al meu pe teren”, afirma Poenaru în momentul prezentării lui Claudiu. În realitate, ei doi au avut o relație foarte proastă.

Keșeru a început sezonul ca titular, randamentul său a fost slab și a ajuns pe bancă, ceea ce l-a enervat și a deteriorat relația lui cu antrenorul. Poenaru a preferat să-l utilizeze ca titular pe moldoveanul Postolachi, 22 de ani, cu 13 ani mai tânăr decât este Claudiu.

Acordul cu Keșeru este, până acum, cel mai dezavantajos dintre toate pe care le-a semnat clubul. Fostul internațional câștigă 13.000 de euro lunar, cel mai mare salariu din echipă, a marcat un singur gol și a fost titular numai în trei partide!

Se întoarce la UTA și Bogdan Apostu

Readucerea lui Balint înseamnă și revenirea influenței lui Bogdan Apostu la UTA. Agentul a controlat toate transferurile pe care le-au efectuat arădenii în perioada în care Laszlo s-a aflat pe bancă, inclusiv în vremea în care „Bătrâna Doamnă” se afla în eșalonul secund. 

Președintele Meszar nu a mai colaborat cu Apostu din vară până acum, dezamăgit fiind de câteva dintre achizițiile pe care impresarul le operase în stagiunea precedentă. Bogdan îl reprezintă pe Laszlo și legătura lor e mai puternică decât e una obișnuită dintre un agent și un antrenor.

UTA a jucat în play-out în fiecare dintre cele două stagiuni de când s-a întors în „A”. În campionatul trecut, Meszar spera ca formația lui să prindă un loc în play-off. Parcursul a fost slab, motiv pentru care el l-a demis pe Balint și l-a angajat pe Ionuț Badea până la sfârșitul sezonului, apoi l-a instalat pe Poenaru.

Îl acceptă ultrașii pe Laszlo Balint? 

Balint a plecat în sezonul trecut și din cauza rezultatelor dezamăgitoare, dar mai ales din pricina relației proaste pe care ajunsese să o aibă cu suporterii clubului. Meszar nu l-ar fi demis atunci dacă fanii nu ar fi presat pentru debarcarea tehnicianului. 

Ei ar trebui să-l accepte acum sau tehnicianului îi va fi greu să reziste. Atitudinea galeriei a fost un motiv și pentru plecarea lui Poenaru. Oamenii au scandat „demisia!” la ultimele două meciuri pe care UTA le-a disputat pe terenul propriu cu Ilie pe bancă. 

Antrenorul nu s-a plâns de tratamentul de care avea parte, ba chiar i-a lăudat pe suporteri pentru prestația lor.

Cine va conduce UTA?

Meszar conduce asociația care gestionează clubul UTA, dar el este în continuare presat să renunțe la șefie în favoarea unor afaceriști pe care îi reprezenta Simion Apreutese, un suporter al arădenilor. Apreutese și asociații lui au tot încercat să preia conducerea de la Meszar și ei încă mai speră să-l determine să plece. 

Galeria a ajuns să fie de partea „pețitorilor”. Părțile nu s-au înțeles în negocierile pe care le-au purtat, pentru că Meszar a pretins să-i fie returnate niște sume de bani cu care el creditase clubul. 

Jucătorii au fost înștiințați că nu vor mai fi plătiți până când rezultatele nu vor deveni mai bune. În spatele acestei sancțiuni s-ar afla, conform unor surse din club, probleme economice care fac să fie imposibilă achitarea salariilor.

Mai multe știri din Liga 1: 

L-a provocat pe Dică în direct la TV: „Nu mă preocupă asta!” / „Nick, tu auzi ce spun?”

Interviu cu străinul care l-a lăsat fără serviciu pe Dică: „Îmi place aici. Francezii sunt mai reci, dar românii...”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
adrian.7
adrian.7  •  02 Noiembrie 2022, 14:07

GSP ține cu Apreutese pentru că Ilie Dumitrescu este vitrina preiectului iar Ilie înseamnă Geambașu, înseamnă Naum, înseamnă puterea GSP

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  02 Noiembrie 2022, 13:50

LB este cel mai tare antrenor din superliga el stie cum sa gestioneze situatia ...o sa vedem UTA in play off ...

ralffy_mr
ralffy_mr  •  02 Noiembrie 2022, 11:59

suporterii ce zic... isi asuma responsabilitatea pentru parcursul post demiterea lui Laszlo Balint??? Oare are vreun interes acest suporter care vrea schimbarea conducerii UTA in manifestarile galeriei si relatia suporterilor cu antrenorii UTA??? Sunt ei capabili sa duca UTA in B doar pentru schimbarea conducerii??...au garantia ca noii investitori vor face bine clubului???

Vezi toate comentariile (5)
Comentează