FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - VIITORUL

Liga e masa bogatului Reghe! » Becali vrea să împartă profitul din Champions League cu antrenorul său

Reghecampf a strîns 14 meciuri în Europa cu Steaua: 8 victorii, două remize şi 4 înfrîngeri
Reghecampf a strîns 14 meciuri în Europa cu Steaua: 8 victorii, două remize şi 4 înfrîngeri

Articol de , - Publicat luni, 20 mai 2013 00:00 / Actualizat luni, 20 mai 2013 14:23

Contractul nou semnat îi oferă lui Reghecampf prime-record pentru fotbalul din România: 25.000 de euro pentru fiecare punct cîştigat. Dacă egalează rezultatele lui CFR din acest sezon, Laur îşi dublează salariul.

Titlul cîştigat l-a transformat pe Reghecampf dintr-un angajat al Stelei în partener al lui Becali. Antrenorul are o cotă din cîştigurile din Champions League, potrivit noului contract pe care l-a obţinut recent.

Gigi i-a stabilit un salariu fix de 25.000 de euro lunar şi, ca să se asigure că Laurenţiu va continua în Ghencea şi va rămîne motivat şi în stagiunea următoare, îi dă posibilitatea să cîştige singur bani din Champions League.

Reghecampf, 37 de ani, va lua 25.000 de euro pentru fiecare punct acumulat în grupele Ligii Campionilor, deci o primă egală cu salariul lui lunar la fiecare egal! Ca un exemplu, dacă va repeta peformanţa pe care a realizat-o CFR Cluj în sezonul acesta, Reghe se va îmbogăţi: ardelenii au strîns zece puncte în grupa în care le-au avut adversare pe Braga, pe Galatasaray şi pe Manchester United.

Asemenea rezultate i-ar aduce antrenorului Stelei 250.000 de euro bonus doar din participarea europeană şi ar creşte venitul lui anual la peste o jumătate de milion de euro, o sumă care l-ar face, de departe, cel mai bine plătit tehnician din campionatul României.

Becali îşi permite să-i achite lui Reghecampf aceste sume consistente. O dată calificată în grupe, Steaua încasează mai mult de 7 milioane de euro de la UEFA, apoi mai ia bani şi din biletele vîndute la fiecare dintre cele trei jocuri de pe teren propriu.

Federaţia europeană recompensează generos şi rezultatele: un egal îi aduce clubului 400.000 de euro, iar o victorie valorează dublu. Asta înseamnă că la un succes în grupă, Reghe va primi 75.000 de euro, aproape 10 la sută din suma care îi revine clubului.

Jucătorii depind de Ligă
Fotbaliştii sînt şi ei condiţionaţi de rezultatele din tururile preliminare ale Champions League. Pentru prima oară după mulţi ani, campioana din Liga 1 n-a mai plătit prime de cîştigare a titlului. "Campionatul cîştigat e pentru bucuria suporterilor, eu nu sărbătoresc decît calificarea în grupe şi banii cîştigaţi, de aceea voi plăti prime doar atunci", a explicat Becali. Suma maximă pe care o va încasa un stelist pentru accesul în grupe va fi de 100.000 de euro.

L-a convins să refuze Anglia
Oferta consistentă a lui Becali, conform căreia Reghecampf va putea cîştiga mai mult de 500.000 de euro în sezonul următor, l-a păstrat pe antrenor în Ghencea. El a avut contract pe un singur sezon, dar a acceptat deja să continue la Steaua deşi i se oferise posibilitatea să schimbe campionatul şi ţara. PAOK Salonic, locul 2 din Grecia, şi FK Krasnodar, o formaţie de la jumătatea clasamentului în Rusia, l-au contactat. A avut inclusiv varianta să treacă în Anglia, dar a respins şi ocazia aceasta înainte să i se transmită numele grupării care era interesată de el.

Are de trecut trei praguri
Parcursul pînă la bonusurile din Liga Campionilor nu e foarte greu, dar nici extrem de facil. Steaua va intra în turul al doilea preliminar al competiţiei, ceea ce înseamnă că va trebui să depăşească trei adversare pînă în grupe. Cele mai dificile oponente vin în play-off, unde în faţa roş-albaştrilor se va afla una dintre campioanele din: Serbia, Croaţia, Austria, Cehia, Polonia. În turul al doilea preliminar, cel mai tare adversar ar fi campioana Bulgariei, iar în turul al III-lea, cel care precede play-off-ul, rivală dificilă ar însemna campioana din Israel, cea din Slovenia sau aceea din Slovacia.

S-a clarificat în Serbia şi în Polonia
În weekend au avut loc trei derby-uri semnificative pentru ce o aşteaptă pe Steaua în vara asta, în tururile preliminare. În Bulgaria, Levski a învins-o pe Ludogoreţ cu 1-0 şi a trecut pe primul loc cu un punct avans, cu două etape înaintea finalului stagiunii. În Serbia, tot 1-0 a fost la Partizan-Steaua Roşie şi alb-negrii sînt posibili adversari ai roş-albaştrilor pentru play-off. În aceeaşi fază, în faţa trupei lui Reghecampf ar putea apărea Legia Varşovia, care şi-a apropiat titlul în Polonia după 1-0 cu Lech Poznan. Celelalte două posibile adversare din play-off: Dinamo Zagreb şi Austria Viena.

"Participarea în grupe va însemna venituri de 30-40 de milioane de euro, fiindcă vom încasa cîte două milioane numai din bilete la fiecare meci de acasă" (Gigi Becali, patron Steaua)

10 milioane de euro mai are de recuperat Becali din cît a investit la Steaua. El a estimat că la sfîrşitul acestui an poate ajunge pe zero, graţie participării în Champions League

420.000 de euro pe an cîştigă selecţionerul Piţurcă. Reghecampf îl depăşeşte dacă se califică în grupele Ligii Campionilor şi Steaua se comportă decent în faza aceasta a competiţiei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
porapora
porapora  •  20 Mai 2013, 18:59

sa nu imparta altceva cu stapanul oilor

vandoreli
vandoreli  •  20 Mai 2013, 16:45

arunca sticla de apa pe care o tii ostentativ in mana stanga!!!! oricum steaua nu va intra in grupele CL

adrian_hora
adrian_hora  •  20 Mai 2013, 15:28

mai are 10 milioane de recuperat, mincinosule :)

Vezi toate comentariile (7)
Comentează