FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR Cluj are INTERZIS la transferuri! Reacția șefilor din Gruia pentru GSP.ro: „Mergem la TAS, asta e situația în România!”

Articol de - Publicat sambata, 21 decembrie 2019 13:39

CFR Cluj a primit astăzi verdictul Comisiei de Apel pentru acordarea licenței cluburilor, care le interzice clujenilor să efectueze transferuri „cel puțin până la următoarea înfățișare a Comisiilor”! 

Astfel, până pe 31 mai 2020, clubul trebuie să raporteze la FRF situația financiară, iar o nouă evaluare va fi făcută la inceputul lunii iulie.

În acest moment, CFR nu mai poate face niciun fel de transfer, chiar daca ar fi vorba de jucători liberi de contract. Surse federale susțin că în ultimii 3 ani de monitorizare - 2016, 2017, 2018 - clubul din Gruia a depășit valoarea de 25 de milioane de lei deficit cumulat.

TAS, ultima frontieră

Singura soluție pentru ca ardelenii să deblocheze transferurile este un apel soluționat favorabil de TAS, care poate fi făcut în termen de maximum 21 de zile de la interdicția impusă de Comisia FRF. Decizia TAS ar urma să vină până pe 14 februarie 2020. Fereastra de mercato de iarnă în Liga 1 se închide pe 17 februarie. 

DECIZIA ANUNȚATĂ AZI PE SITE-UL FRF: 

„Apelul clubului Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA a fost respins și s-a menținut hotărârea instanței de fond de sancționare a clubului cu interzicerea legitimării jucătorilor până la următoarea evaluare, la care se constată îndeplinirea cerinței, pentru încălcarea articolului 59 privind pragul de rentabilitate.

Deciziile Comisiei de apel sunt definitive și executorii. Deciziile pot fi atacate cu recurs la Tribunalul Arbitral de la Lausanne (TAS) în termen de 21 de zile. TAS va pronunța soluția până la data de 14 februarie 2020, conform Convenției Arbitrale încheiate între FRF și cluburile licențiate de Liga 1, decizia TAS fiind irevocabilă”, se arată în comunicatul oficial FRF.

Ce spune articolul 59 din Regulamentul privind Licențierea Cluburilor:

CFR Cluj are INTERZIS la transferuri! Reacția șefilor din Gruia pentru GSP.ro: „Mergem la TAS, asta e situația în România!”

Prima reacție a conducerii lui CFR Cluj: „Vom face apel la TAS”

Marian Copilu, președintele CFR-ului, a oferit o primă reacție în exclusivitate pentru GSP.ro.

Vom face apel la TAS și vom câștiga 100%. Vom cere în primă fază suspendarea de urgență a deciziei FRF. Noi am fost deja sancționați de UEFA pentru fair-play-ul financiar, am fost amendați cu 200.000 de euro și nu puteam să punem pe lista UEFA decat 21 de jucători, în loc de 23. 

Nu poate FRF să vină acum să ne dea o altă sancțiune. Nu putem fi sancționați de două ori pentru același motiv! Asta este situația în România. Nu poți să faci un împrumut mai mare de 10 milioane de lei și să aduci un aport de capital mai mare de 15 milioane.

Cum să faci performanță în Europa cu banii ăștia, mai ales că noi venim din insolvență?!”, a declarat acesta.

VEZI ȘI:

BREAKING NEWS // Astra Giurgiu, depunctată cu 3 puncte! » Cum arată acum clasamentul

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (91)
147259629210475
Valentin Onea  •  22 Decembrie 2019, 09:05

FRF nu stie ce sa mai faca sa-i scoata pe becali si oile sale, campioni.

nenea007
nenea007  •  21 Decembrie 2019, 22:26
Postat de raikkonen79 pe 21 Decembrie 2019, 18:12

Dupa mintea ta, e normal sa bagi un club in insolventa pentru a scapa de datorii de milioane de euro, dupa care sa arunci cu milioanele pe care tocmai le-ai salvat de la plata in contracte mari si transferuri. E bine asa.....dai un restart si pornesti cu forte noi. Pacat ca poti face chestia asta cu insolventa o singura data ca tare-i rentabila. Urlati ca niste *** ca va fura astia sa ajute fcsb. Sunt chiar blande legile astea. Ar trebui sa aveti plafon pe salariu pe la 3000 eur vreo 10 ani de zile dupa ce ati fentat prin insolventa.

Din pacate, dai cu stangul in dreptul...:D... Oi fi ceva economist si noi inca nu ne dam seama de valoarea ta...:D... Mai ai pe aici un acolit, un pampalau *** care raspunde la ciufala ''vlad muresan''...:D... va meritati unul pe altul...:D...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nenea007
nenea007  •  21 Decembrie 2019, 22:18

As mai avea o completare: daca ''problema'' cu ''avertismentul'' dat de FRF clubului fc fcsb nu se va rezolva, in sensul ca sanctiunea prevazuta in ROAF nu va fi aplicata, in calitate de persoana fizica voi face plangere penala la DNA...

Vezi toate comentariile (91)
Comentează