FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OFF

ANALIZĂ Cine completează play-off-ul? » 5 echipe se bat pentru locul 6 din Superligă, cu 4 etape rămase din sezonul regular

Cu patru etape înainte de finalul sezonului regular din Superligă, bătălia pentru play-off este mai încinsă ca niciodată.
Cu patru etape înainte de finalul sezonului regular din Superligă, bătălia pentru play-off este mai încinsă ca niciodată.

Articol de - Publicat marti, 20 februarie 2024 19:55 / Actualizat marti, 20 februarie 2024 23:04

Cu patru etape înainte de finalul sezonului regular din Superligă, bătălia pentru play-off este mai încinsă ca niciodată. 

Nu mai puțin de cinci echipe – Petrolul, FC Hermannstadt, U Cluj, UTA și Sepsi Sf. Gheorghe – sunt despărțite de numai două puncte în clasament și se află în luptă pentru locul 6 al ierarhiei.

Mihai Rotaru îl bagă în ședință pe Ivaylo Petev: „Să vedem ce soluții avem!” + moment delicat petrecut luni: „Bă, ia dați-mi imaginile!”
CSU Craiova
Mihai Rotaru îl bagă în ședință pe Ivaylo Petev: „Să vedem ce soluții avem!” + moment delicat petrecut luni: „Bă, ia dați-mi imaginile!”

Partidele rămase, meciurile directe și, nu în ultimul rând, constanța din evoluții și rezultate vor fi cheia succesului pentru una din cele cinci competitoare. Fiecare din cele cinci formații mai are de disputat câte două meciuri pe teren propriu și două în deplasare.

Programul candidatelor la play-off în ultimele etape ale sezonului regular

Cine completează play-off-ul? » 5 echipe se bat pentru locul 6 din Superligă, cu 4 etape rămase din sezonul regular

Petrolul

„Lupii galbeni” sunt în pole-position în acest moment pentru ultima poziție de play-off. Trupa lui Florin Pîrvu are meciuri directe cu două dintre contracandidate, UTA și Sepsi, primul chiar sâmbătă, la Arad. 

În funcție de rezultatele cu aceste echipe, punctele din duelurile de foc împotriva lui CSU Craiova și FCSB ar putea avea o importanță covârșitoare în ierarhia finală.

Hermannstadt

Cel puțin pe hârtie, sibienii au cel mai accesibil program, aceștia urmând să întâlnească pe teren propriu pe FCU Craiova și Oțelul Galați, aflate în scădere de formă, cu doar 3, respectiv 5 puncte acumulate în 2024. 

Formația lui Marius Măldărășanu și-ar putea juca ultima carte pe terenul lui CFR Cluj, o echipă care încă nu a depus armele în lupta pentru titlul de campioană.

Mai avem 4 meciuri grele, dar dacă vrem să fim în play-off trebuie să câștigăm 3 din 4, și sunt ferm convins că vom fi în play-off. Făceam referire la meciurile cu FCU Craiova, Dinamo și Oțelul, dar am mai câștigat la CFR Cluj. Depinde doar de noi în momentul de față, dar dacă vineri nu câștigăm, e clar că șansele noastre s-ar diminua considerabil. Cred că Sepsi și Petrolul sunt principalele rivale la play-off, deși în ultima etapă Sepsi joacă la Ploiești
- Dani Coman, președinte Hermannstadt

U Cluj

Elevii lui Ioan Ovidiu Sabău se deplasează la Sf. Gheorghe după remiza albă cu liderul campionatului, într-un meci de care pe care cu Sepsi. 

Universitarii clujeni au avut evoluții contradictorii până acum în acest an, cu înfrângere pe teren propriu cu UTA și un egal la care puțini s-ar fi așteptat, tocmai pe terenul lui CSU Craiova.

UTA

Pentru arădeni, meciul cu Petrolul de pe teren propriu este cel mai important. După această confruntare, „Bătrâna Doamnă” va afla dacă poate lupta cu șanse reale pentru o clasare în premieră între primele șase formații, de la revenirea în elită. 

Roș-albii lui Mircea Rednic au cel mai bun parcurs de la reluarea campionatului dintre cele cinci echipe, cu 10 puncte strânse în acest an.

Sepsi

Obișnuită a play-off-ului, formația preluată de neamțul Bernd Storck este în scădere de turație, după ce a obținut doar 3 puncte în acest an. Totuși, programul ultimelor patru etape pare să o avantajeze pe Sepsi, singura echipă dintre cele analizate care nu va întâlni o formație de top a ierarhiei. 

Meciurile directe cu echipele implicate, în care o găzduiește pe U Cluj, duminică, și cel din epilogul sezonului, de la Ploiești, vor oferi în bună măsură răspunsul la ecuația numită lupta pentru locul 6.

Clasamentul din Superligă

VIDEO. Laszlo Balint a scos în evidență punctul slab al celor de la FCSB în lupta la titlu: „E o problemă mare”

Citește și alte știri din Superliga:

Durata contractului semnat de Andrea Compagno cu Tianjin Jinmen Tiger + Ce salariu are
FCSB
Durata contractului semnat de Andrea Compagno cu Tianjin Jinmen Tiger + Ce salariu are
Dan Șucu, propunere inedită în vestiar pentru fotbaliștii Rapidului!
OFERTĂ
Dan Șucu, propunere inedită în vestiar pentru fotbaliștii Rapidului!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Coras1964
Coras1964  •  26 Februarie 2024, 09:58

As vrea sa se califice in play -off in premiera UTA ARAD ,echipa mea de suflet multipla campioana a Romaniei la fotbal,formatia din orasul de pe Mures are una dintre cele mai frumoase si inimoase galerii din tara,sunt mandru ca sunt aradean sunt mandru ca sunt UTIST pana la moarte si dicolo de ea! In Arad oamenii iubesc fotbalul si la fiecare meci vin mii de suporteri infocati buni cunoscatori al sportului cu balonul rotund, creind o adevarata emulatia in jurul echipei mai ales din momentul in care UTA a promovat in prima liga, lucru care s-a intamplat aproape simultan cu inaugurarea noului stadion FRANCISC Neuman ,locatia unde in toamna anului 1970(30.09.1970) UTA eliminia campioana intercontinentala a momentului Feyenoord Roterdam dupa 2 egalitati 1-1 in deplasare si 0-0 golui echipei aradene fiind marcat de legenda FLORIAN DUMITRESCU ,dublu canpion al Romaniei cu UTA ARAD, pe batranul si acum tanarul si proaspatul gazon de pe Francisc Neuman! HAIDE UTA,vicecampioana provinciei la fotbal din ROMANIA!UTA,UTA,UTA,UTA NU FACEM NICI UN PAS INAPOI!

Fane_de_la_trei
Fane_de_la_trei  •  23 Februarie 2024, 20:16

Induiosator... Sincer, decat Sespsi sau Herman...aia, prefer sa mearga UTA, o echipa de traditie. Nu va pot tine pumnii la meciul de maine, pentru mine "conteaza" doar Petrolul, dar orice ar fi, eu va tin pumnii pentru celelalte meciuri ramase.

zorrozabal
zorrozabal  •  21 Februarie 2024, 11:39

Cum cine?O echipa din cooperativa !Iar aia e...Hermanstadt-finanțata indirect de cuviosul mafiot!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează