FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Mai violent ca niciodată! Cornel Dinu, atacuri fără precedent la Dică și Becali: "A fost adus ca plastilină! Fii bărbată! Dacă Gigi se năștea acolo, era aruncat de pe stânci"

Articol de , - Publicat miercuri, 24 octombrie 2018 10:08

Cornel Dinu i-a criticat violent pe Nicolae Dică şi pe Gigi Becali pentru situaţia extremă în care a ajuns relaţia antrenor-patron la FCSB.

Momentul pe care îl traversează FCSB provoacă în continuare reacţii dintre cele mai dure, care critică modalitatea prin care Gigi Becali alege să-şi calce în picioare angajaţii.

După meciul de la Craiova, de duminică, atât antrenorul în funcţie, cât şi patronul au recunoscut în mod public că totul este decis exclusiv din lojă: echipa de start, cine iese, cine intră. 

Una dintre figurile emblematice ale fotbalului românesc, Cornel Dinu, un rival tradiţional al Stelei, s-a referit şi el la ceea ce se petrece acum în curtea roş-albaştrilor.

Invitat în studioul televiziunii Telekom Sport, Mister a fost mai dur ca niciodată atunci când a ajuns cu analiza la modul în care arată FCSB, la colaborarea pe axa antrenor-patron şi la principiile pe care le au Dică şi Gigi Becali.

"Dică, fii bărbată! Asta-i demnitate? O dată trăim!"

Fostul mare fotbalist a comentat mai întâi situaţia în care se regăseşte Nicolae Dică.

"Săracul, este o glumă a soartei fotbalistice. El nici nu se poate impune, nici nu poate antrena. A fost adus ca plastilină și, din păcate, a intrat în jocul ăsta. Acest joc îl va curăţa mai devreme sau mai târziu", spune Dinu.

Mister nu înţelege de ce Dică acceptă umilinţa la care e supus de către patronul FCSB: "Trebuie să ai demnitate, să ai coloană vertebrală. Nu poate să vină amărâtul ăla fotbalistic din Pipera și să zică «Bagă-l pe ăla, scoate-l pe ăla!». Păi, uitați-vă și la jucătorii ăştia de care vorbeşte, ce hohot de râs este cu zecile de milioane care le va încasa pe Moruțan, pe Man... Doamne ferește! Nu le dă nimeni niciun ban! Echipa este condusă prost de sus, de patron, și este antrenată penibil de Dică. El acceptă să-i fie cald financiar, să aibă Steaua în CV... OK, dar trebuie să ai «coglioni», cum spun italienii! El a venit, săracul... Și nici nu mai există pasiune deosebită, există «Vreau pofta ce-am poftit!». Şi vreau să-mi fac conturile, să câștig niște bani indiferent cum".

Dinu a tras şi o concluzie şi chiar are şi o recomandare pentru actualul tehnician al roş-albaştrilor. "El gândeşte «accept orice, să vină peste mine, să mă calce în picioare». Asta-i demnitate, domnilor? O dată trăim! O viaţă avem! Fii, domne... cum spunea şi săracul Caragiale «Fii bărbată!»". 

"Dacă se năştea în Sparta, ar fi fost aruncat de pe stânci"

Vorbele din discursul lui Dinu au devenit şi mai violente atunci când s-a referit la Gigi Becali. "Comerciantul ăsta, negustorul ăsta care are echipa, Doamne... este groaznic ce povestește şi cum dă cu noroi în fotbal prin ce face. Şi cu toate acestea, i se dă credit şi este pe toate canalele, vorbeşte non-stop. Îmi vine în cap cum procedau spartanii.

Spartanii dacă vedeau că un nou născut nu era făcut ca lumea, era sălbăticia de atunci, dar a mai rămas pe undeva şi astăzi, dar sub alte forme, deci dacă nu era în regulă copilul, îl luau și-l aruncau de pe stânci. Doar ăia care nu erau născuți ca lumea. Noi genetic suntem diferiți, dar când vezi oameni care au divagații d-astea, care aruncă cu noroi, care umbresc fenomenul, ţine-i deoparte, nu-i mai băga în seamă. La noi, toate nenorocirile sunt în ziare, pe prima pagină, în toate știrile și asta ne costă. Suntem pe distrugere morală și comportamentală, ca nație", a declarat Dinu. 

Mister a adus aminte şi de perioadele în care trupa roş-albastră a avut rezultate. Şi a explicat de ce s-a întâmplat acest lucru. "Părerea mea este că atunci când își mai arunca câte un gram de competență, în ghilimele, patronul din Pipera, mai erau și antrenori care știau să și pregătească. Am avut discuții de ore întregi cu Olăroiu, dar și cu Reghecampf, care-l avea lângă el pe Neubert, ce pregătise trupele de asalt americane. Acolo s-a văzut, indiferent de ce nebunii făcea Gigi, că echipa are un antrenor. Acum, Dică e doar o glumă!", a adăugat Dinu. 

"Nenorocirea la FCSB e că echipa e prost gândită și deloc antrenată. Nu există să se facă schimbările care s-au făcut la Craiova, şi n-au fost doar în acel meci" Cornel Dinu

14 trofee a câştigat Dinu ca fotbalist şi antrenor la Dinamo: 11 ca jucător, 3 fiind titlul de cel mai bun fotbalist al anului, iar restul ca tehnician

75de selecţii a bifat Dinu în echipa naţională, în tricoul căreia a evoluat timp de 14 ani

4 e locul pe care îl ocupă Dinu în topul all-time al meciurilor în care a purtat banderola de căpitan pentru naţionala României, 38 de partide, după Hagi (65), Chivu (50) şi Ştefănescu (43)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
balauru48
balauru48  •  24 Octombrie 2018, 19:34
Postat de balauru48 pe 24 Octombrie 2018, 18:59

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

balauru48
balauru48  •  24 Octombrie 2018, 18:59
Postat de hanmocar pe 24 Octombrie 2018, 13:59

Incredibil, conform unei vechi vorbe de duh romanesti . sa moara si capra vecinului ! Halal procuror !!!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  24 Octombrie 2018, 18:09

In acel 2-5 de pomina cu Cehoslovacia-la Kosice-Romania a condus de doua ori- prin golurile lui Raducioiu-iar de pe prin minutul 70 a jucat si in superioritate numerica!Si totusi a primit 4(patru) goluri-toate din lovituri libere de la 30 de metri sau din suturi de la distanta!Singura vina a antrenorului a fost ca nu l-a scos din poarta pe Silviu Lung!Probabil ca facuse toate schimbarile!In orice caz,stelistii din echipa au tradat!De ce?Ca sa vina Anghel Iordanescu!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează