FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Fostul președinte din Bănie iese la atac: „Eu nu pot să mă prostituez profesional”

Marcel Iancu provoacă dezbateri aprinse în fotbalul din Bănie / Facebook @ Fotbal Club Universitatea 1948
Marcel Iancu provoacă dezbateri aprinse în fotbalul din Bănie / Facebook @ Fotbal Club Universitatea 1948

Articol de - Publicat joi, 22 februarie 2024 12:48 / Actualizat vineri, 23 februarie 2024 01:50

Marcel Iancu, 64 de ani, fostul președinte al Universității Craiova - echipa dezafiliată - dar și al lui FCU Craiova 1948, a făcut câteva afirmații care au provocat valuri în fotbalul craiovean. Acesta a explicat care sunt motivele pentru care exclude o revenire în fenomen.

Experimentatul conducător, care în afara mandatelor din Bănie a mai bifat aventuri și la Astra Ploiești, FC Bihor și Poli Timișoara, rămâne o voce printre microbiștii olteni. Considerat cândva unul dintre oamenii de nădejde ai lui Nicoli Napoli, Marcel Iancu e foarte activ pe pagina sa de Facebook, mai ales de când nu mai ocupă o funcție oficială.

Primele declarații după plecarea din club: „Trăim în Oltenia şi asta ne ocupă tot timpul”
FCU CRAIOVA
Primele declarații după plecarea din club: „Trăim în Oltenia şi asta ne ocupă tot timpul”

Și nu puține sunt momentele în care Iancu intră în dezbateri aprinse cu urmăritorii săi. A fost cazul și miercuri, când a enumerat motivele pentru care nu mai vrea să lucreze în fotbal.

Marcel Iancu: „Craiova are două echipe și mulți conducători parveniți”

„Am refuzat să merg pe la televiziuni sau să dau interviuri în care să vorbesc despre fotbal, pentru că nu-mi place să-i judec pe alții.

Am fost președintele clubului FC Universitatea Craiova la excluderea din fotbal de către FRF, în anul 2011, când, practic, Municipiul Craiova și Oltenia au rămas fără fotbal. Acum, Craiova are două echipe și mulți conducători meseriași parveniți în fotbal peste noapte

Nu pot să mă prostituez profesional. Demnitatea este mult mai importantă decât banii. Pe banii lor, patronii fac ce vor, nu neapărat de fiecare dată ce trebuie.

Eu, de exemplu, pe antrenorul principal Nicolo Napoli îl țineam la echipă mereu dacă avea rezultate. Știe fotbal și îl iubesc suporterii”. 

Fostul președinte din Bănie iese la atac: „Eu nu pot să mă prostituez profesional”
Nicolo Napoli, Adrian Mititelu și Marcel Iancu

Marcel Iancu: „Suporterii mi-au dat puterea să lupt ca să reafiliem FC Universitatea Craiova”

Iancu a continuat în aceeași notă: 

„Suporterii mi-au rămas în suflet și-i voi iubi toată viața, pentru că mi-au dat puterea să lupt până la capăt să reafiliem echipa FC Universitatea Craiova și să pornim pe drumul reconstrucției și al revenirii în Liga 1 din Liga 4. Au fost senzaționali. 

Sunt oameni de toată isprava, care au creat un puternic scut viu în fața echipei FC Universitatea Craiova. Fără ei, eram mult mai vulnerabili!”, a scris fostul președinte al juveților, mesajul său fiind preluat și distribuit de mai multe comunități de suporteri. 

Când am renunțat la fotbal, mi-am recăpătat viața. Mă sufocasem, au fost mulți neștiutori și mult prea multă durere.

- Marcel Iancu

Cel mai recent, Marcel Iancu a activat la clubul lui Mititelu în 2017, în momentul când FCU a repornit motoarele la Liga 4.

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO EURO GSP » Narcis Drejan, povești fabuloase cu Adrian Mititelu din perioada în care acesta era patron de ziar

Citește și alte știri din Superligă:

Mutare surprinzătoare » FCU Craiova i-a reziliat contractul jucătorului „ochit” de cei de la FCSB: „Mi se părea foarte bun”

Cea mai neașteptată despărțire din Superliga, comentată cu umor la EURO GSP: „Este știrea secolului în fotbal, peste Mbappe la Real Madrid!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează