FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Marcel Popescu, în lacrimi, despre moartea lui Ion Oblemenco, liderul Băniei în anii '70: „M-a sunat la unu noaptea”

Ion Oblemenco
Ion Oblemenco

Articol de - Publicat joi, 30 aprilie 2020 21:59

Managerul oltenilor, Marcel Popescu, a povestit la Oltenia TV șocul imens trăit la decesul lui Ion Oblemenco, care în 1996, aflat pe banca lui Hassania Agadir, a făcut atac de cord în timpul unui meci: „Pietrarul ne-a dat crucea pe care și-o făcuse pentru el”.

Liderul Universității Craiova în anii '60 și '70, Ion Oblemenco și-a găsit sfârșitul în 1996, la numai 51 de ani. Era antrenor în Maroc, la Hassania Agadir, iar în timpul unui meci a căzut din picioare.

Actualul manager general al Craiovei, Marcel Popescu, aflat și în conducerea clubului de atunci al Băniei, a primit vestea de la un alt fost oficial al oltenilor, Ion Împușcătoiu: ”M-a sunat noaptea, la unu, și mi-a zis «Băi, a murit Nelu. A făcut atac de cord pe bancă». N-am dormit toată noaptea. A doua zi, la club, ne uitam unul la altul. Nu puteam vorbi”.

Popescu l-a sunat apoi pe finanțatorul de atunci al Craiovei, George Păunescu, care i-a spus „vorbește cu familia, să trimitem un avion să-l aducă pe Nelu acasă”. Păunescu deținea pe atunci compania Dac Air. Mai târziu, Popescu l-a contactat și pe ministrul de atunci al Sporturilor, Alexandru Mironov, cerându-i ca stadionul ”Central” să se numească din acea zi ”Ion Oblemenco”: „La 14:30 am avut hotărârea de guvern”.

În așteptarea avionului din Maroc, Petre Deselnicu, alt fost jucător al Băniei, s-a dus să rezolve cu locul de veci, la Ungureni, și cu crucea. ”Petre l-a căutat pe un pietrar din Mofleni, iar acesta, când a auzit, a picat din picioare. Și i-a spus lui Deselnicu: «Uite, eu îmi făcusem mie cruce. Ți-o dau pe a mea»”, a povestit, în lacrimi, managerul general al Craiovei.

Claudiu Niculescu a fost inamic public în Craiova: „Și acum mă mai strigă «Trădătorule»”

Marcel Popescu aduce acuzații grave lui Dinamo și lui Cornel Dinu: „Ne-au tâlhărit. Niște torționari. El a fost părtaș la crime!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ion.ionescu
ion.ionescu  •  14 Mai 2020, 10:06

Panaghia, cel care a făcut stauia lui Oblemenco din faţa stadionului a făcut-o din iniţiativa şi banii lui, n-a primit un leu pentru ea şi s-a luptat mult ca să primească aprobarea de instalare !!! Oblemenco era de mult un pericol. După 6-4 la Rapid, în 1973, galeria Craiovei scandase prin tot Bucureştiul : "Oblemenco al nostru e/Cel mai bun din RSR" ! Când au apărut miliţienii să-i disperseze, au început să strige : "Ceauşescu şi poporul/Oblemenco şut şi golul" !!...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close