FOTBAL  »  Superliga  »  DEPUNCTARE

EXCLUSIV Măldărășanu, după ce FRF i-a „topit” 9 puncte lui Hermannstadt: „Nu rămâne așa! M-a sunat patronul: «În maximum o lună se rezolvă»”

Marius Măldărășanu, antrenor Hermannstadt // foto: Imago Images
Marius Măldărășanu, antrenor Hermannstadt // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 23 decembrie 2022 11:33 / Actualizat vineri, 23 decembrie 2022 11:59

Marius Măldărășanu (47 de ani), antrenorul lui Hermannstadt, s-a declarat surprins de vestea depunctării clubului, dar este optimist că TAS va anula decizia Federației: „Patronul mi-a spus că se rezolvă în maximum o lună”.

CONTEXT:

FIFA anunță „măsuri interne”, după ce bucătarul Salt Bae i-a agasat pe campionii mondiali și a încălcat o regulă de aur
FIFA
FIFA anunță „măsuri interne”, după ce bucătarul Salt Bae i-a agasat pe campionii mondiali și a încălcat o regulă de aur

Marius Măldărășanu, antrenorul care a promovat-o pe Hermannstadt în Liga 1 și a înregistrat un parcurs excelent în etapele din acest an, a admis că decizia l-a surprins, dar a comunicat în exclusivitate pentru GSP.ro că „unul dintre patroni mi-a transmis să stăm liniștiți, se va rezolva în maximum o lună”.

Marius Măldărășanu, despre depunctarea lui Hermannstadt

„M-a surprins vestea, am fost sunat ieri de unul dintre patroni și mi-a transmis-o. Mi-a spus să stăm liniștiți, că se va rezolva în 3 săptămâni, o lună. Nu pot decât să aștept, să vedem decizia finală”, a transmis Măldărășanu.

Așa cum a menționat și clubul în comunicatul oficial de joi seara, depunctarea a fost cauzată de anumite datorii prevăzute în vechiul plan de reorganizare al clubului (Hermannstadt se află, în prezent, în insolvență). 

Acestea erau scadente la data de 30 noiembrie, dar clubul nu le-a achitat, în contextul în care aștepta aprobarea unei forme noi a planului de reorganizare. Acceptul instanței era așteptat până la finalul lui noiembrie, dar aprobarea finală a venit abia pe 15 decembrie.

„Această monitorizare a venit la 30 noiembrie. Am înțeles că de atunci s-ar fi plătit 500.000 de euro ca datorii la jucători și antrenori, o sumă foarte mare. Iar suma pentru care am fost depunctați știu că este foarte mică. 

Problemele au apărut din cauza unei amânări vizavi de noul plan de reorganizare. Creditorii au fost de acord cu noul plan, dar a existat o amânare a unui termen și s-a depășit data de 30 noiembrie, iar banii nu mai puteau fi plătiți pe vechiul plan”, explică Măldărășanu.

Marius Măldărășanu, antrenor Hermannstadt: „Nu rămâne așa! Patronii sunt foarte optimiști”

„Decizia ne-a surprins, pierdem cele nouă puncte pentru o sumă mică. E clar că nu rămâne așa, clubul merge mai departe. Patronii sunt foarte optimiști, iar lucrurile sunt în regulă.

Chiar astăzi vom primi un salariu și prima pentru meciul cu CFR. La noi, salariile sunt scadente pe data de 25 a lunii următoare. Așadar, până în Crăciun trebuie să primim salariile pe noiembrie, dar se va întâmpla chiar astăzi, înainte de Crăciun”, a mai transmis antrenorul sibienilor pentru GSP.ro. 

Când lucrurile au fost în neregulă, am spus-o. După ce s-au îndreptat, am vrut să vorbesc tocmai pentru că ar fi fost ciudat să fi vorbit de probleme când existau, dar să nu mai spun nimic după ce au fost rezolvate. 

- Marius Măldărășanu, antrenor Hermannstadt

Clasamentul în Superligă după depunctarea lui Hermannstadt

Măldărășanu, după ce FRF i-a „topit” 9 puncte lui Hermannstadt: „Nu rămâne așa! M-a sunat patronul: «În maximum o lună se rezolvă»”
Clasamentul actualizat în Superligă // sursă foto: lpf.ro

Mai multe știri din Superliga: 

Omul care i-a provocat demisia lui Rădoi, la „ora adevărului”: „Urma să merg la Real Madrid în probe, dar un incident a făcut să revenim în România”

Recuperare în timp-record la FCSB! E gata de cantonament și să revină în primul „11”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
leu.mr
leu.mr  •  24 Decembrie 2022, 12:01

Nu au putut sa arate documentele la FRF in timp util ? Iar se dau bani aiurea la TAS, de ce nu s-a rezolvat pe plan local ?

misu50
misu50  •  24 Decembrie 2022, 10:55
Postat de Eu2306 pe 23 Decembrie 2022, 17:36

Pretenas ... apropos de 89 Nu Ceausescu trebuia impuscat... aia care au venit dupa

Pai cand am zis ramasitele lor, la cine crezi ca m-am referit?

Eu2306
Eu2306  •  23 Decembrie 2022, 17:36
Postat de misu50 pe 23 Decembrie 2022, 17:07

Daca Sibiul castiga la TAS, toata federatia trebuie sa mearga la puscarie pt. furt!! Si zic toata, pentru ca altfel patim ca in '89 cand au fost impuscati doar ceausestii, si uite unde am ajuns cu tara daca au fost ramasitele lor la conducere!!

Pretenas ... apropos de 89 Nu Ceausescu trebuia impuscat... aia care au venit dupa

Vezi toate comentariile (17)
Comentează