FOTBAL  »  Superliga  »  CANTONAMENT

EXCLUSIV „Metoda Dorinel”, analizată de specialistul spaniol care lucrează în Superligă: „Știți acea expresie? E similar și aici”

Dorinel Munteanu / Sursă foto: Facebook@ Oțelul Galați +27   FOTO
Dorinel Munteanu / Sursă foto: Facebook@ Oțelul Galați

Articol de , - Publicat marti, 16 ianuarie 2024 19:15 / Actualizat marti, 16 ianuarie 2024 20:49

Dorinel Munteanu s-a aflat în centrul atenției în primele zile din 2024, după ce a decis ca stagiul de pregătire al Oțelului să aibă loc la Vatra Dornei, într-un tablou pitoresc, pe care Adrian Mutu l-a caracterizat drept învechit. Munti i-a răspuns dur „Briliantului”: „Să se uite la ce a realizat ca antrenor!”.

Discuțiile despre eficiența acestei practici au născut păreri pro și contra în ultimele zile. Dacă Adrian Mutu nu s-a ferit să taxeze cantonamentul spartan comandat de Dorinel Munteanu, în care jucătorii Oțelului au fost puși să alerge inclusiv pe străzile respectivei stațiuni montane, printre mașini, au existat și voci care au mers pe mâna alegerii tehnicianului gălățenilor. 

Dorinel Munteanu îi răspunde pe măsură lui Adi Mutu: „Să se uite la ce a realizat ca antrenor!”
OȚELUL
Dorinel Munteanu îi răspunde pe măsură lui Adi Mutu: „Să se uite la ce a realizat ca antrenor!”

Săptămâna trecută, în timpul cantonamentului desfășurat de Petrolul în Antalya, Gazeta Sporturilor a realizat un interviu în exclusivitate cu spaniolul Carlos Menendez, actualul preparator fizic al prahovenilor. 

Iar ibericul, care a lucrat timp de aproape 10 ani la Atletico Madrid, a concluzionat simplu: „Fiecare metodă e o metodă suficient de bună dacă pe tine te ajută să câștigi”.

+23 FOTO

Omul școlit la Real și Atletico, despre metodele old-school practicate în România: „Dacă pe tine te ajută să-ți atingi obiectivul, sunt metode valide”

- Domnule Menendez, cunoașteți ceva despre faimoasele noastre metode de pregătire? Alergările prin munți, prin zăpadă, la temperaturi sub zero grade? Vi se par aceste tactici prea învechite pentru zilele noastre? 
- Știți acea expresie care spune «Toate drumurile duc la Roma»? E similar și aici. Fiecare metodă e o metodă suficient de bună dacă pe tine te ajută să câștigi. Despre asta este acest sport, despre prestigiu. Prestigiul apare când jucătorii câștigă, când clubul crește tot mai mult, ajunge în Champions League sau în ale competiții europene. În final, dacă aceste metode de pregătire te ajută pe tine să-ți atingi obiectivul, cred că sunt, în egală măsură, la fel de valide ca celelalte. Încă ceva.

- Vă rog
- Știți cum e? Dacă acest tip de metode sunt eficiente, le vom urma și noi. În această meserie, toată lumea are tendința de a copia metodele pe care le văd la cei care câștigă. Guardiola a fost la Barcelona, avea un joc bazat foarte mult pe minge, toată lumea a gândit atunci: «OK, fiecare echipă va atinge excelența jucând în acest mod». Uneori, lucrurile funcționează așa cum te aștepți, alteori înveți: «OK, nu suntem în aceeași poziție cu ei, nu avem același gen de fotbaliști pentru a juca astfel, așa că nu putem avea același obiectiv final. Așa că trebuie să schimbăm, nu?». Dar întotdeauna învățăm.

„Metoda Dorinel”, analizată de specialistul spaniol care lucrează în Superligă: „Știți acea expresie? E similar și aici”
Carlos Menendez / FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

Primul cantonament cu Poli Iași l-am făcut la 16 ani la Predeal, la hotel Cioplea. Dimineața la 07:00, alergam printr-o zăpadă, știți cât de mare era? (n.r. - gesticulează). Prin zăpezile astea am crescut noi. Dar erau alte vremuri, toată lumea se antrena la fel atunci. Nu poți să mai faci lucrurile astea. 

Și eu sunt fanul antrenamentelor pe teren. Am cinci ani de când m-am apucat de antrenorat, merg pe-al șaselea. De la început, din prima zi, doar pe teren, cu mingea! Din experiența mea de jucător, cele mai tari antrenamente erau cu mingea. Dacă vrei să faci și capacitate aerobă, o faci în jurul terenului, pe alergări pe anumite distanțe, 100, 200, 300 de metri. 

- Daniel Pancu, selecționer România U21

VIDEO Carlos Menendez, preparator fizic Petrolul, despre anii unici petrecuți cu Simeone la Atletico: „Cholo e o persoană extraordinară”

Citește și alte știri de actualitate: 

Joacă în Liga 2 din România, dar l-a blocat pe Osimhen la Cupa Africii pe Națiuni! Fotbalistul Craiovei, titular în același meci

EXCLUSIV Au refuzat și astăzi să se antreneze » Situație explozivă la clubul din România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
gelu2000e
gelu2000e  •  17 Ianuarie 2024, 15:31
Postat de Troscan pe 16 Ianuarie 2024, 21:07

Vrem nu vrem parcă ne întoarcem în trecut... A fost Teașcă, Halagian, și acum parcă revedem acele antrenamente... Mă mir că nu le-a agățat în spate celebrii săculeți cu cărămizi sau nisp...

din cauza asta sportul romanesc a ajuns unde e

parpalache
parpalache  •  17 Ianuarie 2024, 09:27

Dorinel a fost și jucator de naționala,a jucat la Dinamo și apoi in Bundesliga și apoi la echipa „binefacatorului fotbalului românesc” și in mod sigur știe cum e mai bine!Și eu cred ca e mai utila o perioada de pregatire la o cabana-sau pensiune-mai izolata la munte,decât „excursii”prin stațiuni din strainatate,pline de turiști și de turiste-cu trambalarea prin aeroporturi și hoteluri!

mirceacotu
mirceacotu  •  17 Ianuarie 2024, 03:14

Nu are bani de cantonamente in străinătate

Vezi toate comentariile (10)
Comentează